Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Vasectomia, cea mai cunoscuta forma de sterilizare masculina

29-07-2016

Vasectomia este o metoda de contraceptie pentru barbati ce consta intr-o interventie chirurgicala deloc complicata si fara efecte adverse.

Vasectomia, cea mai cunoscuta forma de sterilizare masculina


Vasectomia nu afecteaza erectia, libidoul, ejacularea si nici cantitatea de testosteron din organism si poate avea efecte foarte bune in cazul cuplurilor care nu mai doresc copii. Deoarece este o operatie cu 50% sanse de a fi reversibila, barbatii care doresc sa apeleze la vasectomie trebuie sa fie siguri ca nu mai vor sa fie tatici.

Vasectomia nu necesita spitalizare 

Barbatii care doresc o operatie de vasectomie trebuie sa se adreseze unui medic urolog, care va face toate recomandarile necesare inainte de interventie.

Practic, vasectomia consta in sectionarea cele doua tuburi, numite vase deferente, ce transporta sperma din testicule in scrot blocandu-se astfel calea de acces a spermatozoizilor in afara corpului. Celulele reproducatoare sunt apoi resorbite in corp. Operatia se realizeaza cu anestezie locala, iar pacientul poate parasi clinica la doar o ora de la interventie.

Spermograma este indicata

Dupa efectuarea interventiei chirurgicale, barbatul va resimti o senzatie de inflamare in zona operata si, timp de o saptamana, va avea contraindicatie in ceea ce priveste activitatile sportive si activitatea sexuala.

Atentie! Barbatul care a trecut printr-o vasectomie mai poate fi fertil timp de cateva luni datorita spermatozoizilor ramasi pe canalul ce duce spre penis. Asadar, este indicata protectia in timpul actului sexual timp de cel putin 20 de ejaculari dupa operatie. Cea mai buna metoda de a afla cu siguranta daca mai exista sau nu spermatozoizi pe canal este efectuarea unei spermograme.

Vasectomia creste calitatea vietii sexuale prin eliminarea stresului

Printre avantajele vasectomiei se numara faptul ca este cea mai eficienta metoda de contraceptie pentru barbati, procedura fiind mai putin invaziva decat operatia de sterilizare la femei si mai sanatoasa decat pastilele contraceptive pe baza de hormoni. Totodata procedura odata savarsita va creste calitatea vietii de cuplu in lipsa stresului provocat de o eventuala sarcina nedorita. In plus,  are foarte putine riscuri si efecte secundare si costa mai putin decat interventia chirurgicala de sterilizare in cazul femeilor (ligatura trompelor).

Un aspect foarte important, ce trebuie luat in calcul, este faptul ca vasectomia nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Vasectomia poate fi reversibila

Vasectomia este considerata o operatie reversibila, dar este bine de stiut ca interventia chirurgicala necesara, numita vasostomie, este foarte complicata si nu restabileste fertilitatea in toate cazurile. Practic, sansele de a mai putea concepe copii dupa operatie sunt de circa 50%.

Vasostomia consta in deblocarea canalelor ce transporta sperma din testicule catre penis si este o interventie mai dificila decat vasectomia. Comentarii

Elvis S.
As dori si eu sa aflu la ce clinici particulare se face interventia de vasectomie si care este onorariul pentru aceasta interventie. In pitesti sau cat mai aproape. Multumesc

Nu cunosc aceste detalii dar va recomand sa consultati medici urologi din Pitesti care v-ar putea oferi mai multe informatii, sau sa cautati in clinici din Pitesti care au servicii de urologie

Adrian B.
Buna ziua. Imi puteti spune in Focsani, Vrancea ae face undeva operatia de vasectomie? Multumesc

Va recomand sa va interesati la un medic urolog pentru a afla daca este cineva cu experienta in realizarea vasectomiei.

Lasa-ne comentariul tau