Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cauta o farmacie

Cauta un produs

"Prevenirea cancerului, cu un studiu economic comparat" - lansare carte prof. univ. dr. Pavel Chirila

02-10-2014

Cancerul poate fi prevenit printr-un stil de viata corect, preventia fiind de 1000 de ori mai putin costisitoare decat terapia oncologica, spunea prof. univ. dr. Pavel Chirila in prezenta unui numeros public la lansarea cartii "Prevenirea cancerului, cu un studiu economic comparat". Iata cele 10 reguli de aur pentru a preveni cancerul, in viziunea prof. univ. dr. Pavel Chirila.

"Prevenirea cancerului, cu un studiu economic comparat" - lansare carte prof. univ. dr. Pavel Chirila

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în lume, iar România are cea mai mare mortalitate prin cancer în rândul țărilor europene. Subiectul abordat de autori este de o actualitate dureroasă. Cancerul este boala tipică unde se confirmă zicala că este mult mai sigur să previi decât să tratezi. Autorii cartii "Prevenirea cancerului, cu un studiu economic comparat" sunt dedicați acestei cauze pentru că drepturile de autor și veniturile încasate din vânzarea acestei cărți vor fi donate pentru construirea Clinicii Nera - prima clinică de depistare precoce și recuperare oncologică din România.

Peste 78.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România, în creştere cu aproape 4.000 faţă de 2008, iar 50.000 de oameni mor din cauza maladiilor oncologice, potrivit Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer. Cartea cuprinde informaţii despre factorii oncogeni şi cum pot fi aceştia preveniţi. Pavel Chirilă susţine că mortalitatea mare în România se datorează faptului că în ţara noastră cancerul e depistat târziu, în stadiul 3 şi 4 când şansele de supravieţuire sunt minime. Dacă un cancer este depistat în fazele 1 sau 2 şansele de recuperare devin însă maxime. Medicul care nu renunţă să lupte cu nemilosul cancer face eforturi să finalizeze Clinica de Recuperare Oncologică de la Slatina, Nera, o şansă pentru bolnavii de cancer în fază incipientă.

Clinica Nera este un proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, cu o valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de euro, 70% din această sumă fiind asigurată de fondurile europene, iar restul prin contribuţie locală şi voluntară si se vrea un centru terapeutic dar şi de cercetare.

Prof. dr. Pavel Chirilă: 10 reguli de aur pentru a preveni cancerul

1. Stresul unic, cu efect puternic asupra vieţii psihice, care apare brusc, prin surprindere în momente în care nu ai pe cine să te sprijini favorizează declanşarea cancerului. Fii pregătit să stăpâneşti sau să eviţi un astfel de stress!

2. Abuzul de proteine de origine animală este factor oncogen (favorizează instalarea sau răspândirea cancerului). Consumă carne de bună calitate doar 1-
2 zile pe săptămână sau nu consuma deloc şi ia-ţi proteinele din peşte, ciuperci, linte, etc!

3. Mezelurile care conţin săruri nitrice sunt cancerigene căci generează în corpul omului substanţe numite nitrozamine care favorizează apariţia şi dezvoltarea cancerului digestiv (esofag, stomac, pancreas, ficat, colon). Nu mânca niciodată mezeluri care conţin săruri nitrice!

4. Zahărul alb rafinat stimulează factorul de creştere celulară, creează dismicrobism intestinal şi aciditate în corp toate cu efect cancerigen. Cancerul de sân, colon şi prostată apare mai frecvent la marii consumatori de zahăr. Nu consuma zahăr alb niciodată!

5. Hormonii luaţi abuziv cresc incidenţa cancerului în sfera genitală la femei (sân, col uterin, ovar, uter). Evitaţi pilula contraceptivă, pilula de a doua zi, hormonii de substituţie la menopauză, tratamentele hormonale prelungite.

6. Expunerea abuzivă la razele UV (ultraviolete) favorizează apariţia cancerului de piele (melanom). Melanomul este un cancer agresiv. Nu vă expuneţi abuziv la soare, nici la ultraviolete!

7. Fumatul şi expunerea prelungită la pulberi profesionale favorizează instalarea cancerului la plămâni. 85% din bolnavii cu cancer pulmonar sunt fumători. Nu fuma. Fumatul creează dependenţă!

8. Postitorii fac foarte rar cancer. Posteşte periodic!

9. Mişcarea fizică este benefică în prevenirea cancerului. Fă zilnic mişcare: plimbare, înot, metanii, gimnastică.

10. Stările conflictuale agravează efectele devastatoare ale stressului de orice natură. Trăieşte în pace cu toată lumea!

Pavel Chirilă este doctor în ştiinţe medicale, profesor de Bioetică laică şi creştină, medic primar medicină internă cu supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie. Este preşedintele Asociaţiei Române a Medicilor Fitoterapeuți (ARMF), medic naturist şi autor al mai multor lucrări în domeniu. Pe lângă Centrul Medical Naturalia a reuşit să construiască, cu sprijinul Comisiei Europene şi al unor fundaţii de caritate, aşezământul de tratare a bolnavilor de cancer şi leucemie în fază terminală, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina”.Comentarii

Lasa-ne comentariul tau