Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

10 căi de curăţare a limfei pentru un organism sănătos

27-11-2018

Deseori se vorbește intens despre sistemul cardiovascular, însă prea puțin despre cel limfatic. Motivul? Sângele este mai evident în comparație cu lichidul transparent, aproape incolor care este limfa, însă importanța acesteia din urmă nu este deloc de neglijat, iar de starea sa depinde în mare măsură sănătatea întregului organism.

10 căi de curăţare a limfei pentru un organism sănătos


Ca și sângele care se deplasează prin sistemul cardiovascular, limfa circulă prin vasele și ganglionii limfatici și în spațiile intercelulare ale corpului transportând diferite substanțe între sânge și țesuturi. Spre deosebire de sistemul cardiovascular, care este închis, cel limfatic este deschis.

Rolul sistemului limfatic, care cuprinde o rețea vastă de vase prin care circulă limfa, este divers. Astfel, în primul rând, asigură revenirea în sânge a plasmei din lichidul interstițial din țesuturi, apoi contribuie la funcționarea sistemului imunitar deoarece conține limfocite și alte celule albe. De asemenea, absoarbe și transportă acizii grași și grăsimile din sistemul digestiv.

În cazul unui sistem limfatic care suferă un blocaj într-o anumită zonă se poate ajunge la acumularea de toxine și apariția unor afecțiuni grave, consecința unei imunități slăbite.

Simptomele unui drenaj deficitar al limfei pot fi dureri de cap, rigiditate a corpului, balonare, extremități reci, probleme de piele și stări de apatie.

Pentru îmbunătățirea stării de sănătate a sistemului limfatic se recomandă:

1 Alungați stresul, oboseala și anxietatea care scad eficacitatea sistemului imunitar.

2 Practicați exerciții de mai multe ori pe zi de întindere a mușchilor și articulațiilor, dar și de respirație profundă, yoga ori pilates și mențineți o postură corporală corectă pe tot parcursul zilei, dar și noaptea astfel încât să nu se permită obstrucționarea circulației limfei. De asemenea, un program de activitate fizică, preferabil în natură este mai mult decât binevenit. Acesta crește aportul de oxigen din țesuturi și celule și stimulează circulația sangvină.

3 Îmbunătățiți sistemul imunitar pentru a stimula eliminarea agenților patogeni din corp. În acest scop se recomandă soluții naturale (fructe și legume crude), dar și suplimente pentru întărirea capacității de autoapărare a organismului.

4 Adoptați o alimentație ''curată'', care să abunde în fructe și legume crude, grăsimi sănătoase, antioxidanți și fibre este esențială deoarece menține tractul gastrointestinal sănătos, susține sistemul imunitar, scade riscul de inflamații și împiedică acumularea toxinelor.

5 Transpirați cât mai des prin intermediul exercițiilor fizice, practicarea unui sport, dar și saună.

6 Hidratați-vă din belșug cu apă proaspătă fără a aștepta să apară senzația de sete. Sistemul limfatic e compus în principal din apă și necesită o hidratare corespunzătoare pentru a funcționa în mod optim.

7 Nu amânați urinarea pentru a împiedica acumularea de toxine.

8 Practicați periajul uscat care ajută la eliminarea toxinelor. Acesta presupune folosirea unei perii aspre și masarea viguroasă în direcția inimii pentru stimularea drenajului limfatic și a circulației sângelui.

9 Evitați să purtați haine strâmte care pot provoca o constricție nocivă a vaselor limfatice.

10 Practicați masajul pentru a îmbunătăți funcția imunitară, drenarea limfei și circulația sângelui.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau