Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

10 semne ale anemiei

10-04-2017

Anemia este provocata, in general, de o alimentatie saraca in fier, de incapacitatea organismului de a absorbi acest mineral din alimentatie in timpul digestiei sau de o eventuala hemoragie (inclusiv ulcer).

10 semne ale anemiei


Exista, insa, si alte tipuri de anemie, precum cea megaloblastica, cauzata de lipsa de vitamine importante din complexul B (precum B12 sau acid folic), talasemie, anemie hemolitica ori anemie aplastica.

Iata care sunt principalele simptomele ale anemiei:

1 Dureri de cap determinate de insuficienta aportului de oxigen de la nivelul celulelor. Episoadele de cefalee pot lua si aspect de migrena.

2 Oboseala resimtita mai multe zile la rand. Senzatia de sfarseala, de lipsa de chef de viata si un nivel mic de energie sunt, de cele mai multe ori, un indiciu al acestei probleme.

3 Un ritm mai alert al respiratiei se poate observa in caz de anemie deoarece plamanii fac eforturi sa compenseze lipsa de oxigen. Numarul normal de respiratii pe minut este in jur de 16-18.

4 Fragilitatea firelor de par si a unghiilor reprezinta un simptom frecvent in anemie, efect al aportului insuficient de oxigen in sange. Astfel unghiile devin fragile, se rup usor si cresc greu, iar podoaba capitala isi pierde stralucirea, firele se subtiaza, se rup repede si cad excesiv.

5 Tahicardia este un alt simptom al anemiei, persoanele afectate raportand de multe ori palpitatii deranjante ce se produc si in stare de repaus, sesizate in special seara, inainte de culcare.

6 Modificarile scaunului si constipatia apar uneori in cazurile de anemie, mai ales cand sunt implicate hemoragii. Astfel, fecalele pot deveni mai tari si neobisnuit de inchise la culoare.

7 Hipotensiunea arteriala este si ea frecventa in cazul anemiei.

8 Senzatia de lesin, denumita lipotimie, se poate manifesta pe fond de anemie, cand corpul este intr-atat de slabit incat persoana afectata abia se tine pe picioare.

9 Paloarea pielii si a mucoaselor ochilor sau a gurii este un simptom caracteristic in anemia feripriva.

10 Pierderea din greutate se petrece uneori in caz de anemie, in special cand alimentatia este una dezordonata si nu se consuma suficienti nutrienti, dar si pe fondul pierderii apetitului alimentar. Comentarii

Scutaru A.
Buna ziua, As dori cateva recomandari, daca se poate: 1. Ce analize pot face pt a depista eventuale forme de anemie din organism? 2. Am deficit de vitamina D, iar medicul mi-a prescris Detrical 2000 - 2 cps/zi - pe cutie se recomanda 1 cps/zi. Ce pot face? 3. Pentru a depista intoxicatia cu metale, ex: plumb, aluminiu, mercur, care analiza este indicata: sange sau urina? Multumesc si o zi frumoasa! Multumesc

Va recomand de prima intentie sa mergeti sa solicitati analizele medicului de familie.Pentru depistarea anemiilor este utila o hemoleucograma completa. Pentru a depista intoxicatiile prelavarile sunt variate: atat din sange cat si din materiile fecale, dar este bine sa va adresati unui serviciu de toxicologie.

Lasa-ne comentariul tau