Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

10 trucuri pentru combaterea răririi părului

25-06-2018

O persoană obişnuită are între 100.000 şi 150.000 de fire de păr pe cap, însă această cifră diferă în funcţie de numeroşi factori, de la vârstă şi culoarea podoabei capilare până la prezenţa unor afecţiuni, stilul de viaţă sau moştenirea genetică.

10 trucuri pentru combaterea răririi părului


Astfel, dacă unele persoane se bucură de o podoabă capilară frumoasă, cu aspect sănătos, în numeroase cazuri acest lucru rămâne un deziderat greu de atins. Iată ce puteţi face pentru a-i reda părului gloria de odinioară în cazul în care observaţi că se răreşte:

1. Consumaţi mai multe proteine

Creşteţi aportul de peşte, carne, lactate şi ouă, dar şi de proteine din surse vegetale pentru a avea o podoabă capilară cu aspect sănătos.

2. Purtaţi părul neacoperit şi desfăcut cât mai mult timp

Dacă purtaţi în mod obişnuit părul prins în coadă sau coc este indicat să îi oferiţi mai multă libertate de mişcare, altfel firele vor avea tendinţa de a se subţia, iar întinderea constantă le va face friabile.

3. Lăsaţi părul să se usuce natural

Folosiţi uscătorul de păr doar ocazional, atunci când acest lucru este absolut necesar, altfel căldura excesivă poate slăbi rezistenţa firelor. Acelaşi lucru este valabil şi pentru utilizarea plăcii pentru îndreptarea părului.

4. Ascultaţi semnalele pe care vi le dă corpul

Un semn des întâlnit al problemelor care pot apărea la nivelul tiroidei, în special hipotiroidismul, este rărirea părului. Alte simptome pot fi îngrăşarea şi starea frecventă de oboseală.

5. Efectuaţi analize la intervale regulate

Câteva dintre cele mai importante vitamine pe care părul le iubeşte sunt A, D, B7 (biotină),  B12 şi E. În cazul unei deficienţe podoaba capilară îşi poate pierde strălucirea şi va deveni mai rară.

5. Verificaţi nivelul fierului din sânge

Persoanele care se confruntă frecvent cu situaţii stresante, care au o dietă săracă în nutrienţi, dar şi femeile cu menstruaţii abundente pot manifesta o scădere a feritinei, un complex globular proteic care este principalul depozit intracelular de stocare a fierului în splină, măduvă osoasă, muşchii scheletali şi ficat. Lucru puţin ştiut, nivelul scăzut de fier din organism reprezintă una dintre cele mai semnificative cauze ale fragilizării părului şi a răririi firelor.

Nivelurile de feritină pot fi utilizate pentru a măsura indirect nivelurile de fier din organism, de aceea sunt recomandate analize de sânge care să includă testul pentru feritină.

6. Protejaţi-vă scalpul

Un scalp sănătos înseamnă un păr sănătos. Aceasta este o regulă ce nu trebuie uitată atunci când aspectul podoabei capilare lasă de dorit. În acest sens căutaţi vitamine şi minerale şi produse destinate îngrijirii părului, însă nu le ocoliţi pe cele pentru tonificarea pielii capului şi stimularea creşterii şi dezvoltării firelor.

De asemenea, aşa cum restul corpului beneficiază din plin de pe urma unui masaj revigorant şi totodată relaxant, este important să acordaţi câteva minute pe zi pentru fricţionarea scalpului. Această practică va stimula circulaţia sangvină şi va menţine foliculii de păr sănătoşi.

7. Folosiţi balsam după fiecare spălare

Balsamul aplicat după fiecare spălare este deosebit de important pentru hrănirea şi îngrijirea mai uşoară a părului. În cazul în care aspectul podoabei capilare necesită îmbunătăţiri puteţi utiliza şi formule restructurante sub formă de seruri, sprayuri şi alte loţiuni hidratante, preferabil la recomandarea unui specialist.

8. Apelaţi la soluţii naturiste

Pentru revigorarea podoabei capilare se poate recurge şi la tratamente naturiste binecunoscute, precum uleiurile esenţiale - ulei de măsline, de ricin, de jojoba, de eucalipt sau de argan - unt de shea, mască din miere şi ou, clătire cu ceai verde, ceai de rădăcină de brusture, de muşeţel, de urzică, de mentă, suc de ceapă şi ghimbir, ori cu infuzie de salvie şi rozmarin.

9. Consultaţi un medic specialist

Tricologia este o ramură a dermatologiei care studiază structura părului şi a scalpului, problemele care apar la acest nivel şi metodele de diagnostic și tratament. Aşadar, dacă observaţi o rărire a firelor de pe cap şi nimic nu pare să dea rezultate pentru stoparea acestui fenomen, luaţi urgent măsuri şi apelaţi la ajutorul unui astfel de specialist pentru efectuarea unei tricoscopii.

10. Nu exageraţi cu produsele chimice

Ingredientele chimice prezente în vopseua de păr, în fixativ, geluri ori alte produse pentru coafare, utilizate în mod intensiv, pot să confere un aspect tern firelor de păr şi să le afecteze structura. De aceea se recomandă vopsirea mai rară şi folosirea soluţiilor care protejează firele de păr de efectul nociv al substanţelor chimice.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau