Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

7 sfaturi pentru a economisi atunci cand mergi la farmacie

15-11-2016

In fiecare luna, cheltuielile pentru medicamente si produse destinate sanatatii ocupa o proportie insemnata in bugetul nostru. Din fericire, avem la indemana mai multe metode prin care putem economisi bani atunci cand mergem la farmacie. Am discutat cu Georgeta Ionescu, farmacist in cadrul Farmaciei DONA, si am aflat cateva sfaturi utile:

7 sfaturi pentru a economisi atunci cand mergi la farmacie


In fiecare luna, cheltuielile pentru medicamente si produse destinate sanatatii ocupa o proportie insemnata in bugetul nostru. Din fericire, avem la indemana mai multe metode prin care putem economisi bani atunci cand mergem la farmacie.

Am discutat cu Georgeta Ionescu, farmacist in cadrul Farmaciei DONA, si am aflat cateva sfaturi  utile:

1. Ai grija de sanatatea ta

Acorda importanta cuvenita preventiei. In masura in care este in puterea ta, straduieste-te sa previi si sa iti protejezi pe cat posibil sanatatea. Cheltuielile asociate preventiei sunt considerabil mai mici decat cele destinate tratamentului curativ.

2. Cere sfatul medicului

Inainte de a te grabi sa recurgi la automedicatie sau la sfatul apropiatilor privind  administrarea medicamentelor, iti recomandam sa iei in considerare o consultatie la medicul de familie sau specialist. Acesta iti va prescrie, in functie de starea ta de sanatate si de istoricul medical, tratamentul de care ai nevoie sau iti va elibera o reteta compensata (dupa caz).

3. Cere sfatul farmacistului

Discuta cu farmacistul si intreaba-l care sunt alternativele terapeutice pe care le ai la dispozitie. El iti poate indica produse ce iti imbunatatesc starea de sanatate si pe care altfel poate nu le-ai fi luat in calcul.

4. Ia-ti medicamentele pe reteta gratuita sau compensata

Persoanele asigurate (care platesc asigurarile sociale de sanatate direct sau prin intermediul angajatorului ori sunt pensionare) isi pot procura tratamentul in baza retetelor compensate sau gratuite, prescrise de medicul de familie sau specialist, atat pentru bolile cronice, cat si pentru cele acute sau subacute.

5. Foloseste cardurile de reduceri

De multe ori, uitam sa folosim carduri de reduceri atunci cand suntem intr-o farmacie, fie ca ne grabim, uitam, nu le avem la noi, sau, pur si simplu, suntem comozi. Cardurile de reduceri pot insemna o economie semnificativa, mai ales atunci cand cumperi o cantitate mai mare de produse destinate sanatatii. In plus, ai acces la avantaje suplimentare, cum ar fi: oferte personalizate si promotii speciale.

6. Comanda online

Pe langa faptul ca economisesti timp, poti descoperi oferte pe care nu ai timp sa le observi in farmacii sau sunt valabile doar online. Este important de retinut ca nu poti achizitiona online medicamente (cu sau fara reteta), ci doar anumite categorii de produse, cum ar fi: ingrijire pentru mamici si copii, ingrijire personala, frumusete, suplimente alimentare, aparatura medicala.

7. Verifica stocul de medicamentele de acasa

Inainte de a lua drumul farmaciei, fa un inventar al medicamentelor pe care le ai deja acasa. Verifica inclusiv termenul de valabilitate al produselor. Este posibil sa descoperi medicamente despre care ai uitat ca le-ai cumparat odata si in felul acesta sa eviti cheltuielile suplimentare. Cu toate acestea, cere sfatul farmacistului in privinta administrarii acestora de fiecare data cand te simti rau. Un tratament care s-a dovedit eficace in trecut poate fi nepotrivit pe viitor.

Pune in aplicare sfaturile pe care ti le-am oferit si vei observa ca in cateva luni bugetul alocat medicamentelor se va reduce.  Comentarii

Laura D.
Sfaturi prețioase ! Bine de știut! Bravo farmaciile Dona !

Va multumim!

Lasa-ne comentariul tau