Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cauta o farmacie

Cauta un produs

ABC-Darul Sanatatii clasa a-II-a, nr. 4, Decembrie 2009

24-02-2010

Muschii fac de toate - pompeaza sangele in organism, ne ajuta sa ne miscam, sa zambim si chiar sa vorbim. De fapt, toate activitatile noastre sunt posibilta datorita muschilor, chiar daca noi nu ne dam seama de aceasta. In discutia cu atrenorul de la sala de sport am aflat ca muschii sunt facuti din fibre, din zeci de mii de fibre. Si tot de la el am mai aflat ca exista mai multe tipuri de muschi: muschi netezi, muschiul cardiac si muschii scheletici.

ABC-Darul Sanatatii clasa a-II-a, nr. 4, Decembrie 2009

- Muschii fac de toate - pompeaza sangele in organism, ne ajuta sa ne miscam, sa zambim si chiar sa vorbim. De fapt, toate activitatile noastre sunt posibilta datorita muschilor, chiar daca noi nu ne dam seama de aceasta.

- In discutia cu atrenorul de la sala de sport am aflat ca muschii sunt facuti din fibre, din zeci de mii de fibre. Si tot de la el am mai aflat ca exista mai multe tipuri de muschi: muschi netezi, muschiul cardiac si muschii scheletici.

- Eli, tu stii cati muschi are fata noastra?

- Pai sa tot fie vreo ... hm ... chiar ca nu stiu!

- Fata are nici mai mult nici mai putin de 34 de muschi. Si sa nu uitam de limba. Si ea este tot un muschi si inca ce muschi! Este cel mai puternic muschi din corpul uman. Nu-i asa ca nu stiai asta, Eli?

- E drept ca nici asta nu stiam, Dani. Dar tu stiai ca trupul nostru utlizeaza 300 de muschi care il tin in pozitie dreapta si stabila? Daca toti cei 600 de muschi ai corpului nostru s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate enorma, de 25 de tone!!

- Este impresionant ce imi spui, Eli! Eu stiam doar ca folosim aproximativ 200 de muschi cand facem un pas, mergand.

Pentru a citi restul dialogului si a afla mai multe despre muschi click [url=http://www.farmaciiledona.ro/produse/abc-darul-sanatatii-clasa-a-ii-a-nr-4-decembrie-2009-I51777.pdf]aici[/url]Comentarii

Lasa-ne comentariul tau