Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Cum poți reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare

Afecțiunile cardiovasculare sunt printre primele cauze de mortalitate în lume și prima cauză de mortalitate în România. Dar sunt și o cauză majoră de dizabilități. Dacă ai un istoric familial, atunci riscul de a face o boală cardiovasculară crește și tot ce poți face este să te monitorizezi periodic și să îți schimbi stilul de viață pentru a reduce acest risc.

Insuficiența cardiacă poate fi prevenită

Una dintre principalele cauze de deces cardiovascular în România, insuficiența cardiacă este o afecțiune foarte gravă, care afectează circa un milion dintre români. Mai exact, aproximativ 4,7% din populaţia de peste 35 de ani suferă de insuficiență cardiacă și, în condițiile în care percepţia acestei boli este foarte scăzută - nouă din zece persoane nu sunt conștiente că au această afecţiune - se estimează că în următoarea decadă prevalenţa ei va creşte cu 60%-70%, conform Fundației Române a Inimii

Hipertensiunea netratată poate duce la boli de inimă, accident vascular cerebral şi chiar demenţă

Hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică foarte importanta, reprezentând cea mai întâlnită dintre afecţiunile cardiovasculare care, în ansamblul lor, ocupă primul loc în cadrul bolilor letale, în special în ţările dezvoltate.

Semne neobişnuite ale problemelor cardiace

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul 1 de deces la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 17,7 milioane de persoane (31% din numărul total de decese la nivel global) au murit în anul 2015 din cauza bolilor cardiovasculare. Dintre acestea, circa 7,4 milioane au fost cauzate de boala coronariană, iar 6,7 milioane de infarct. Iată, aşadar, motive întemeiate pentru a avea grijă de sănătatea sistemului cardiovascular şi a inimii, mai ales prin ”citirea” semnelor precoce ale unor posibile probleme.

Primul ajutor în caz de infarct miocardic

Infarctul miocardic, cunoscut şi sub numele de atac de cord, reprezintă întreruperea fluxului sangvin la nivelul unei porțiuni a inimii, ce determină moartea celulelor miocardice. Cea mai frecventă cauză este obstrucția unei artere coronare după desprinderea unei plăci de aterom (depozit de lipide și celule albe) la nivelul peretelui arterial.

7 sfaturi pentru calmarea palpitaţiilor

Palpitațiile pot provoca o senzație de inimă care parcă ” bate de iese din piept” sau de puls galopant, dar pot fi percepute, de asemenea, ca un fel de ”fluturare” sau ca şi cum inima a sărit peste o bătaie.

< 12345