Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Hipertensiunea netratată poate duce la boli de inimă, accident vascular cerebral şi chiar demenţă

Hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică foarte importanta, reprezentând cea mai întâlnită dintre afecţiunile cardiovasculare care, în ansamblul lor, ocupă primul loc în cadrul bolilor letale, în special în ţările dezvoltate.

Semne neobişnuite ale problemelor cardiace

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza numărul 1 de deces la nivel mondial. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 17,7 milioane de persoane (31% din numărul total de decese la nivel global) au murit în anul 2015 din cauza bolilor cardiovasculare. Dintre acestea, circa 7,4 milioane au fost cauzate de boala coronariană, iar 6,7 milioane de infarct. Iată, aşadar, motive întemeiate pentru a avea grijă de sănătatea sistemului cardiovascular şi a inimii, mai ales prin ”citirea” semnelor precoce ale unor posibile probleme.

Primul ajutor în caz de infarct miocardic

Infarctul miocardic, cunoscut şi sub numele de atac de cord, reprezintă întreruperea fluxului sangvin la nivelul unei porțiuni a inimii, ce determină moartea celulelor miocardice. Cea mai frecventă cauză este obstrucția unei artere coronare după desprinderea unei plăci de aterom (depozit de lipide și celule albe) la nivelul peretelui arterial.

7 sfaturi pentru calmarea palpitaţiilor

Palpitațiile pot provoca o senzație de inimă care parcă ” bate de iese din piept” sau de puls galopant, dar pot fi percepute, de asemenea, ca un fel de ”fluturare” sau ca şi cum inima a sărit peste o bătaie.

Oboseala la mers si gafaitul, unele dintre primele semne ale insuficientei cardiace

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces pe plan mondial. De asemenea, acestea ocupa locul I in ceea ce priveste cauzele de mortalitate si in Europa, atat la femei, cat si la barbati, potrivit Cartei europene a sanatatii cardiovasculare. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de aproximativ o jumatate din totalul deceselor.

Fibrilatia atriala, o cauza putin cunoscuta a accidentului vascular cerebral

Fibrilatia atriala reprezinta un ritm neregulat al inimii – aritmie - care apare de cele mai multe ori la persoanele trecute de varsta a doua, dar nu numai, si care poate persista. Se estimeaza ca in lume traiesc 33,5 milioane de persoane cu fibrilatie atriala, conform unei estimari a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

< 12345