Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Oboseala la mers si gafaitul, unele dintre primele semne ale insuficientei cardiace

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces pe plan mondial. De asemenea, acestea ocupa locul I in ceea ce priveste cauzele de mortalitate si in Europa, atat la femei, cat si la barbati, potrivit Cartei europene a sanatatii cardiovasculare. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de aproximativ o jumatate din totalul deceselor.

Fibrilatia atriala, o cauza putin cunoscuta a accidentului vascular cerebral

Fibrilatia atriala reprezinta un ritm neregulat al inimii – aritmie - care apare de cele mai multe ori la persoanele trecute de varsta a doua, dar nu numai, si care poate persista. Se estimeaza ca in lume traiesc 33,5 milioane de persoane cu fibrilatie atriala, conform unei estimari a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Totul despre aritmia cardiaca

Termenul de ARITMII cuprinde un spectru larg de manifestari, de la unele cu prognostic foarte bun pana la cele amenintatoare pentru viata, avand in comun o tulburare a ritmului fiziologic, regulat, al inimii.

Ce este infarctul miocardic acut?

Societatea Romana de Cardiologie anunta, in februarie 2016, ca bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces a populatiei din Romania, anual, 60% dintre decese avand drept cauza aceste boli. La 30 de minute, o persoana sufera un infarct.

Fumatul, factor major de risc cardiovascular

Fumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea, sedentarismul si diabetul reprezinta factori de risc major pentru bolile cardiovasculare, care pot fi insa influentati si controlati prin modificarea stilului de viata si, atunci cand este recomandat, prin administrarea regulata a unui tratament medicamentos corespunzator prescris de medicul specialist.

Hipertensiunea arteriala agravata de canicula

Vara aduce cu sine temperaturi ridicate si zile caniculare, iar daca cei mici se bucura, pentru pacientii cronici nu este deloc o fericire.

12345