Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Totul despre aritmia cardiaca

Termenul de ARITMII cuprinde un spectru larg de manifestari, de la unele cu prognostic foarte bun pana la cele amenintatoare pentru viata, avand in comun o tulburare a ritmului fiziologic, regulat, al inimii.

Ce este infarctul miocardic acut?

Societatea Romana de Cardiologie anunta, in februarie 2016, ca bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces a populatiei din Romania, anual, 60% dintre decese avand drept cauza aceste boli. La 30 de minute, o persoana sufera un infarct.

Fumatul, factor major de risc cardiovascular

Fumatul, hipertensiunea arteriala, obezitatea, sedentarismul si diabetul reprezinta factori de risc major pentru bolile cardiovasculare, care pot fi insa influentati si controlati prin modificarea stilului de viata si, atunci cand este recomandat, prin administrarea regulata a unui tratament medicamentos corespunzator prescris de medicul specialist.

Hipertensiunea arteriala agravata de canicula

Vara aduce cu sine temperaturi ridicate si zile caniculare, iar daca cei mici se bucura, pentru pacientii cronici nu este deloc o fericire.

Analiza colesterolului total nu este suficienta

Nivelul de colesterol din sange este o oglinda a alimentatiei. Aceasta substanta organica produsa de ficat ajuta la buna functionare a organismului. In mod obisnuit, corpul secreta toata cantitatea de colesterol de care are nevoie, insa in cazul in care, in urma analizelor de laborator, se constata ca nivelul lui il depaseste pe cel considerat normal, inseamna ca surplusul este cauzat de obisnuinta de a consuma alimente nesanatoase, situatie in care se poate ajunge la aparitia unor boli cardiovasculare.

Scurtul drum de la cardiopatie ischiemica, angina si infarct

Inima, aceasta pompa neobosita ce impinge sangele catre toate zonele corpului, este un muschi a carei activitate poate fi perturbata in situatia in care vasele prin care circula sangele sunt ingustate sau chiar infundate de depuneri. Astfel pot aparea cardiopatia ischemica, o problema grava de sanatate ce reprezinta de fapt hranirea insuficienta cu sange a unei parti de inima si angina pectorala, adica disconfortul sau durerea de piept resimtita atunci cand sangele nu ajunge in cantitate suficienta la inima.

12345