Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Regimul alimentar in bolile cardiovasculare

Dieta joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si doar un rol secundar, adjuvant in tratarea lor. Aportul caloric va fi calculat astfel incat sa se combata obezitatea care suprasolicita inima. Se vor lua 4-5 mese/zi, ultima masa cu 2-3 ore inainte de culcare, astfel ca digestia sa aiba loc pana in momentul culcarii. Se urmareste scaderea aportului de sodiu si cresterea celui de potasiu.

Informatii utile pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

HTA este o boala care nu se vindeca niciodata, dar se trateaza.Bolnavii cu HTA necesita supraveghere medicala permanenta toata viata.Descendentii hipertensivilor vor fi monitorizati inainte de declansarea bolii, incepand de la varste tinere.

Tensoval are grija de inima ta: Gastronomie fara tensiune.

Tensoval are grija de inima ta: Gastronomie fara tensiune.

Tensoval si Farmaciile DONA te invata cum poti avea grija de inima ta, gustand in continuare din cele mai savuroase bucate. Cauta in Farmaciile DONA pachetul promotional Tensoval comfort si incearca retetele dedicate persoanelor cardiace din revista Bucataria pentru toti atasata pachetului.

Maladiile cardiovasculare nu sunt rezervate barbatilor!

Maladiile cardiovasculare nu sunt rezervate barbatilor!

Ideea potrivit careia riscul de infarct constituie "apanajul" barbatilor este pe cale sa fie demitizata - femeile sunt in egala masura predispuse la maladii cardiovasculare, secundar diabetului sau obezitatii.Numeroase dovezi clinice indica faptul ca femeile au la randul lor toate motivele sa se teama ca s-ar putea confrun ta la un moment dat cu degenerarea periculoasa a unei astfel de boli, care sa le puna viata in pericol.

Pastila de sanatate: Tahicardia

Pastila de sanatate: Tahicardia

Tahicardie este un termen ce caracterizeaza cresterea batailor inimii peste 90 pe minut. Pacientul poate resimti palpitatii sau nici un simptom. Dintre cauze putem enumera: anxietatea, efortul fizic, febra, anemia, infectiile si cauze cardiace. Pentru diagnostic si tratament este necesar un consult cardiologic de specialitate.

Infarctul miocardic acut

Infarctul miocardic acut

In acest numar vom discuta despre o afectiune care in tarile dezvoltate si de asemenea in tara noastra se afla intr-un top nedorit al celor mai frecvente cauze de deces - INFARCTUL MIOCARDIC ACUT.S-a constatat ca in sezonul rece mortalitatea prin aceasta redutabila boala este mai ridicata. Barbatii sunt mai frecvent afectati decat femeile indeosebi cei cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani.

1234