Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Analiza colesterolului total nu este suficienta

Nivelul de colesterol din sange este o oglinda a alimentatiei. Aceasta substanta organica produsa de ficat ajuta la buna functionare a organismului. In mod obisnuit, corpul secreta toata cantitatea de colesterol de care are nevoie, insa in cazul in care, in urma analizelor de laborator, se constata ca nivelul lui il depaseste pe cel considerat normal, inseamna ca surplusul este cauzat de obisnuinta de a consuma alimente nesanatoase, situatie in care se poate ajunge la aparitia unor boli cardiovasculare.

Scurtul drum de la cardiopatie ischiemica, angina si infarct

Inima, aceasta pompa neobosita ce impinge sangele catre toate zonele corpului, este un muschi a carei activitate poate fi perturbata in situatia in care vasele prin care circula sangele sunt ingustate sau chiar infundate de depuneri. Astfel pot aparea cardiopatia ischemica, o problema grava de sanatate ce reprezinta de fapt hranirea insuficienta cu sange a unei parti de inima si angina pectorala, adica disconfortul sau durerea de piept resimtita atunci cand sangele nu ajunge in cantitate suficienta la inima.

Fibrilatia atriala, una dintre cauzele cheagurilor de sange

Fibrilatia atriala este un ritm anormal al inimii – aritmie - care apare de cele mai multe ori la persoanele trecute de varsta a doua si care poate persista. Atunci cind aceste descarcari electrice se produc, rezultatul este contractia extrem de rapida a atriului (auriculului), ceea ce duce la contractia mai rapida si mai putin eficienta a ventriculului. Contractiile se produc la intervale atit de mici incit peretii atriului freamata si scade astfel cantitatea de singe pompata in ventriculi.

10 analize recomandate barbatilor

De cele mai multe ori se vorbeste despre analizele recomandate femeilor mai mult decat despre cele dedicate special barbatilor. Acest lucru este lesne de inteles tinand cont de rolul deosebit al femeilor in ceea ce priveste reproducerea si de particularitatile organismului lor, insa si corpul unui barbat, in special daca acesta a trecut de 30 de ani, trebuie investigat periodic pentru a evita aparitia anumitor boli ce puteau fi foarte usor prevenite. Iata care sunt zece dintre cele mai importante analize recomandate barbatilor:

Bataile neregulate ale inimii necesita investigatii amanuntite

Desi sunt considerate, de cele mai multe ori, un lucru banal, palpitațiile – acele batai neregulate sau foarte rapide ale inimii - sunt, de fapt, tulburari de ritm cardiac si pot reprezenta începutul sau semnul unor probleme serioase de sanatate.

Rolul acizilor Omega in organism

Organismul uman poate sintetiza majoritatea acizilor grasi necesari pentru buna functionare a acestuia, cu exceptia acizilor grasi Omega. Caile prin care organismul uman isi poate aduce acesti acizi grasi esentiali sunt prin sintetizarea acestora din anumite alimente si prin aport exogen din suplimente.

12345