Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Fibrilatia atriala, una dintre cauzele cheagurilor de sange

Fibrilatia atriala este un ritm anormal al inimii – aritmie - care apare de cele mai multe ori la persoanele trecute de varsta a doua si care poate persista. Atunci cind aceste descarcari electrice se produc, rezultatul este contractia extrem de rapida a atriului (auriculului), ceea ce duce la contractia mai rapida si mai putin eficienta a ventriculului. Contractiile se produc la intervale atit de mici incit peretii atriului freamata si scade astfel cantitatea de singe pompata in ventriculi.

10 analize recomandate barbatilor

De cele mai multe ori se vorbeste despre analizele recomandate femeilor mai mult decat despre cele dedicate special barbatilor. Acest lucru este lesne de inteles tinand cont de rolul deosebit al femeilor in ceea ce priveste reproducerea si de particularitatile organismului lor, insa si corpul unui barbat, in special daca acesta a trecut de 30 de ani, trebuie investigat periodic pentru a evita aparitia anumitor boli ce puteau fi foarte usor prevenite. Iata care sunt zece dintre cele mai importante analize recomandate barbatilor:

Bataile neregulate ale inimii necesita investigatii amanuntite

Desi sunt considerate, de cele mai multe ori, un lucru banal, palpitațiile – acele batai neregulate sau foarte rapide ale inimii - sunt, de fapt, tulburari de ritm cardiac si pot reprezenta începutul sau semnul unor probleme serioase de sanatate.

Rolul acizilor Omega in organism

Organismul uman poate sintetiza majoritatea acizilor grasi necesari pentru buna functionare a acestuia, cu exceptia acizilor grasi Omega. Caile prin care organismul uman isi poate aduce acesti acizi grasi esentiali sunt prin sintetizarea acestora din anumite alimente si prin aport exogen din suplimente.

Stilul de viata influenteaza nivelul de colesterol

Colesterolul este o grasime din categoria lipidelor, ce este pusa in circulatie in sange si contribuie la functionarea membranelor celulare, a tesutului nervos si intra in compozitia altor substante indispensabile organismului. Este, deci, o componenta esentiala pentru buna desfasurare a activitatii organelor per ansamblu, asadar nu colesterolul nu trebuie blamat in totalitate. Problema apare atunci cand cantitatea sa depaseste nevoile organismului nostru si se ajunge astfel la hipercolesterolemie sau „colesterol marit”, cum este denumit popular. intr-un astfel de moment pot aparea probleme grave de sanatate cum ar fi anumite boli de inima, diabet zaharat, ateroscleroza si ciroza hepatica.

Hipercolesterolemia- dusmanul sistemului cardiovascular!

Colesterolul crescut ( hipercolesterolemia) este unul dintre cei mai frecventi si de temut factori ce duc la cresterea riscului cardiovascular. Depunerea de colesterol pe vasele de sange din organism are efecte ireversibile negative – genereaza placi de aterom si ne imbolnaveste de ateroscleroza , crescand exponential riscul de infarct cardiac si cerebral.

12345