Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Stilul de viata influenteaza nivelul de colesterol

Colesterolul este o grasime din categoria lipidelor, ce este pusa in circulatie in sange si contribuie la functionarea membranelor celulare, a tesutului nervos si intra in compozitia altor substante indispensabile organismului. Este, deci, o componenta esentiala pentru buna desfasurare a activitatii organelor per ansamblu, asadar nu colesterolul nu trebuie blamat in totalitate. Problema apare atunci cand cantitatea sa depaseste nevoile organismului nostru si se ajunge astfel la hipercolesterolemie sau „colesterol marit”, cum este denumit popular. intr-un astfel de moment pot aparea probleme grave de sanatate cum ar fi anumite boli de inima, diabet zaharat, ateroscleroza si ciroza hepatica.

Hipercolesterolemia- dusmanul sistemului cardiovascular!

Colesterolul crescut ( hipercolesterolemia) este unul dintre cei mai frecventi si de temut factori ce duc la cresterea riscului cardiovascular. Depunerea de colesterol pe vasele de sange din organism are efecte ireversibile negative – genereaza placi de aterom si ne imbolnaveste de ateroscleroza , crescand exponential riscul de infarct cardiac si cerebral.

Hipertensiunea arteriala si dieta hiposodata

Sarea a fost indicata drept principala cauza alimentara a hipertensiunii. In general, exista tendinta de a manca mai sarat decat este necesar organismului. Sodiul retine apa, astfel ca volulmul si presiunea sangelui cresc spectaculos. Alegetii alimente cu continut mic de sodiu sau chiar fara sodiu si evitati gustarile crocante si sarate, muraturile, carnea si pestele sarat, precum si alte alimente sarate.

Regimul alimentar in bolile cardiovasculare

Dieta joaca un rol important in prevenirea bolilor cardiovasculare si doar un rol secundar, adjuvant in tratarea lor. Aportul caloric va fi calculat astfel incat sa se combata obezitatea care suprasolicita inima. Se vor lua 4-5 mese/zi, ultima masa cu 2-3 ore inainte de culcare, astfel ca digestia sa aiba loc pana in momentul culcarii. Se urmareste scaderea aportului de sodiu si cresterea celui de potasiu.

Informatii utile pentru pacientii cu hipertensiune arteriala

HTA este o boala care nu se vindeca niciodata, dar se trateaza.Bolnavii cu HTA necesita supraveghere medicala permanenta toata viata.Descendentii hipertensivilor vor fi monitorizati inainte de declansarea bolii, incepand de la varste tinere.

Tensoval are grija de inima ta: Gastronomie fara tensiune.

Tensoval are grija de inima ta: Gastronomie fara tensiune.

Tensoval si Farmaciile DONA te invata cum poti avea grija de inima ta, gustand in continuare din cele mai savuroase bucate. Cauta in Farmaciile DONA pachetul promotional Tensoval comfort si incearca retetele dedicate persoanelor cardiace din revista Bucataria pentru toti atasata pachetului.

12345