Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ai grija de inima ta

Maladiile cardiovasculare nu sunt rezervate barbatilor!

Maladiile cardiovasculare nu sunt rezervate barbatilor!

Ideea potrivit careia riscul de infarct constituie "apanajul" barbatilor este pe cale sa fie demitizata - femeile sunt in egala masura predispuse la maladii cardiovasculare, secundar diabetului sau obezitatii.Numeroase dovezi clinice indica faptul ca femeile au la randul lor toate motivele sa se teama ca s-ar putea confrun ta la un moment dat cu degenerarea periculoasa a unei astfel de boli, care sa le puna viata in pericol.

Pastila de sanatate: Tahicardia

Pastila de sanatate: Tahicardia

Tahicardie este un termen ce caracterizeaza cresterea batailor inimii peste 90 pe minut. Pacientul poate resimti palpitatii sau nici un simptom. Dintre cauze putem enumera: anxietatea, efortul fizic, febra, anemia, infectiile si cauze cardiace. Pentru diagnostic si tratament este necesar un consult cardiologic de specialitate.

Infarctul miocardic acut

Infarctul miocardic acut

In acest numar vom discuta despre o afectiune care in tarile dezvoltate si de asemenea in tara noastra se afla intr-un top nedorit al celor mai frecvente cauze de deces - INFARCTUL MIOCARDIC ACUT.S-a constatat ca in sezonul rece mortalitatea prin aceasta redutabila boala este mai ridicata. Barbatii sunt mai frecvent afectati decat femeile indeosebi cei cu varsta cuprinsa intre 45 si 54 de ani.

Palpitatiile

Palpitatiile

Palpitatiile reprezinta perceperea constienta a activitatii cardiace normala sau patologica. In mod normal activitatea cardiaca nu este perceputa constient. Scaderea pragului de sensibilitate sau o activitate cardiaca anormala ca intensitate sau ritm poate fi insa perceputa si este descrisa sub termenul generic de palpitatii. De obicei palpitatiile dureaza cateva secunde si sunt frecvent descrise ca zbatere a inimii in piept gol in piept falfait in piept bataie puternica in gat.

12345 >