Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Albastrele (Centaurea cyanus L.)

22-12-2014

In cosmetica albastrelele se folosesc pentru indepartarea cearcanelor. Infuzia se prepara din 2 lingurite de flori la o cana de apa, se lasa sa se raceasaca, si se pun comprese timp de o jumatate de ora, de cel putin trei ori pe saptamana. Sunt necesare cateva saptamani pentru a avea rezultatele dorite.

Albastrele (Centaurea cyanus L.)


Descriere

Planta anuala sau bianuala, cu o tulpina inalta de 0,5-1 m, cu frunze de culoare alburie. Florile sunt grupate in capitule globuloase terminale, fiind de doua feluri: sterile, de culoare albastra sau fertile de culoare violacee. Planta infloreste din iulie pana in septembrie.

Produsul vegetal utilizat

Se utilizeaza capitulele florale de culoare albastra, recoltare in timpul infloririi.Florile sunt lipsite de miros si au gust dulceag, usor astringent. Principii active: albastrelele contin substante amare( centaurozida sau cnicina), tannin, autocianide si saruri de potasiu.

Actiune

[i]Uz intern[/i]: infuzie (jumatate de lingurita de flori la cana) se administreaza de 3 ori pe zi inaintea meselor principale pentru afectiuni renale, vezicale, litiaza biliara, guta, bronsite, stari febrile, hepatopatii.

[i]Uz extern[/i]: infuzie (mai concentrata, aproximativ o lingurita la cana) pentru tratamentul eczemelor zemuinde, ulceratii cutanate, orjelet( ulcior ocular), xeroza cutanata, ihtioza, conjunctivite.

Observatii In cosmetica se foloseste si pentru indepartarea cearcanelor. Infuzia se prepara din 2 lingurite de flori la o cana de apa, se lasa sa se raceasaca, si se pun comprese timp de o jumatate de ora, de cel putin trei ori pe saptamana. Sunt necesare cateva saptamani pentru a avea rezultatele dorite.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau