Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Alege siguranta

04-12-2014

In ultimele editii ale revistei am publicat informatii cu privire la siguranta ta si a celor apropiati tie. Desi acestea nu au legatura directa cu tematica revistei, publicarea lor are ca scop crearea unui cadru educativ si de prevenire a evenimentelor neplacute ce ar putea avea efecte nedorite, mai ales la nivelul starii tale de sanatate.

Alege siguranta


In ultimele editii ale revistei am publicat informatii cu privire la siguranta ta si a celor apropiati tie. Desi acestea nu au legatura directa cu tematica revistei, publicarea lor are ca scop crearea unui cadru educativ si de prevenire a evenimentelor neplacute ce ar putea avea efecte nedorite, mai ales la nivelul starii tale de sanatate. Alege siguranta! Campanie nationala de prevenire a criminalitatii In perioada iunie-noiembrie 2010, Institutul de Prevenire si Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane deruleaza Campania "alege siguranta!", al carui scop este de informare a cetatenilor in legatura cu masurile de autoprotectie ce trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare.

Spoturile campaniei reprezinta, in fapt, marturii ale unor infractori, spargatori de locuinte sau talhari, iar povestea lor evidentiaza riscul cotidian la care ne expunem atunci cand ignoram reguli ce ar trebui sa reprezinte baza unei culturi de securitate. Vazuta prin ochii infractorilor, realitatea cotidiana este cu totul alta decat cea pe care o percepem noi. Un infractor va fi intotdeauna atent la mici detalii care ii ofera apoi certitudinea ca victim urmarita este usor de pacalit, usor de "operat". De exemplu, pentru un spargator de case, sunt importante urmatoarele aspecte: usa de la intrare are sisteme de siguranta vechi si usor de deschis in 1-2 minute sau tocurile pot fi imediat fortate.

Daca usa este cat de cat sigura, infractorul nu risca sa stea mult in prag si sa fie surprins de vreun vecin. In cazul in care sunt montate 2-3 incuietori, hotul va sabota incuietoarea performanta (cea greu de deschis) indesand ceva solid in ea, dis-de-dimineata si obligand astfel victima, care se grabeste sa plece la serviciu, sa incuie doar cealalta incuietoare, care este usor de deschis pentru hot. [i]Asadar, atentie cand un sistem de siguranta se strica...Chemati imediat pe cineva sa-l repare sau sa-l inlocuiasca, inainte sa va "viziteze" un infractor, in timpul aceleiasi zile![/i] Daca usa este greu de abordat, hotul mai are varianta pe geam, de la vecinul de alaturi, de sus de pe terasa sau prin catarare, pe grilajul vecinului de dedesubt, cand victima sta la etajul 1. Sa nu credeti ca termopanul nesecurizat constituie o bariera pentru hoti...il deschide usor in cateva secunde.

Pentru un infractor meticulos, care prefera victimele plecate in concediu, detaliile interesante sunt: lumina nu s-a mai aprins seara in casa de cateva zile, in fata usii se gasesc multi fluturasi cu reclame, casuta postala e plinaetc. Daca nu cunoasteti aceste informatii, va invitam sa cititi mai multe recomandari preventive pe site-ul destinat, in exclusivitate, prevenirii criminalitatii, adresa: [url=www.politiaromana.ro/prevenire]www.politiaromana.ro/prevenire[/url] sau, indirect, din site-ul oficial al Politiei Romane, [url=www.politiaromana.ro]www.politiaromana.ro[/url], sectiunea Prevenirea Criminalitatii. NU LE FACE VIATA USOARA INFRACTORILOR!
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau