Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Alegerea produselor pentru incontinenta urinara

04-12-2014

Incontinenta urinara afecteaza intre 5 si 12% din societatea noastra datorita constientizarii reduse a acesteia instaurandu-se pe fondul unor probleme de sanatate. Incontinenta urinara reprezinta incapacitatea de a retine urina in vezica nu este o boala ci o problema stanjenitoare care afecteaza nu numai persoanele cu varsta inaintata.

Alegerea produselor pentru incontinenta urinara


Incontinenta urinara afecteaza intre 5 si 12% din societatea noastra datorita constientizarii reduse a acesteia, instaurandu-se pe fondul unor probleme de sanatate. Incontinenta urinara reprezinta incapacitatea de a retine urina in vezica; nu este o boala, ci o problema stanjenitoare, care afecteaza nu numai persoanele cu varsta inaintata.

Factorii ce determina incontinenta urinara sunt diversi: nevoia frecventa de a urina (incontinenta de urgenta), cresterea presiunii in cavitatea abdominala (incontinenta de stres), blocajul cailor de evacuare a urinei (incontinenta prin "prea plin"), neretinerea urinei din reflex (incontinenta de reflex - neurogenica), legaturile cailor urinare incorect formate ereditar (incontinenta fistulara).

SOLUTII DE TRATAMENT Incontinenta urinara poate fi tratata prin administrarea de produse farmaceutice sau chirurgical. Actualmente, exista o intreaga gama de produse care le ofera posibilitatea persoanelor cu incontinenta urinara sa aiba o viata activa si o igiena adecvata:

scutece pentru incontinenta: super, super plus, super trio, standard, standard plus;

absorbante urologice, absorbante urologice anatomice;

chilot absorbant;

aleze igienice;

produse cosmetice.

[i]Atentie![/i] Multi pacienti folosesc produse necorespunzatoare tipului de incontinenta de care sufera deoarece aleg gresit produse cu capacitate mai mare de absorbtie.

CARACTERISTICILE PRODUSELOR DE IGIENA FOLOSITE IN INCONTINENTA URINARA

Pentru a folosi produse de igiena calitative si corespunzatoare tipului de incontinenta, urmariti, de regula, urmatoarele aspectei: absorbtia (mentioneaza cantitatea maxima de lichid pe care produsul o poate absorbi), retentia (cantitatea de lichid retinuta de produs), revenirea umiditatii (cantitatea de lichid pe care produsul o va reda dupa apasare - odata cu scaderea valorii parametrului, creste senzatia de uscat si de confort al utilizatorului) si timpul de absorbtie (timpul in care produsul absoarbe 3 portii de lichid turnate pe rand).

Pentru un confort sporit, alegeti produse care lasa aerul sa treaca, nu insa si lichidul, permitand ca pielea sa respire in voie. Deoarece foarte multe persoane sunt sensibile la latex, le recomandam folosirea produselor ce nu contin acest material, ci elemente de fibre elastice, care reduc la minim posibilitatea aparitiei reactiilor alergice.

Cand alegeti produse de igiena pentru incontinenta, nu neglijati insa mirosul neplacut ce poate aparea ca urmare a activitatii unor bacterii care contribuie la descompunerea urinei.

Va recomandam produse ce prezinta calitati antibacteriologice ce reduc numarul de bacterii si descompunerea urinei, asadar, reducandu-se in acest mod mirosul neplacut al urinei. Pentru o igiena completa, este indicat sa folositi produse cosmetice destinate ingrijirii delicate a pielii uscate si predispose la iritatii, produse ce prezinta actiune hranitoare, calmanta a iritatiilor si acceleratoare a procesului de regenerare a epidermei.

Spalarea pielii iritate, este de dorit, sa se realizeze cu produse special concepute pentru pielea sensibila la sapun si la alti factori iritanti, antiiritante, ce contin substante cu actiune emolienta, avand pH 5, ce stabilizeaza stratul de protectie acid. Va sfatuim sa alegeti creme si lotiuni care protejeaza partile corpului afectate de actiunea factorilor iritanii din urina si fecale, inhiba mirosul neplacut de urina si confera elasticitate pielii. [i]Cereti sfatul farmacistului pentru alegerea produselor de igiena corespunzatoare![/i] Farm. drd. GEORGETA IONICA
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau