Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Recoltarea corecta a probelor de urina pentru analize

Rezultatele analizelor depind foarte mult de modul de recoltare al probelor. Daca acestea nu sunt prelevate corect, buletinul de analize poate indica valori eronate sau laboratorul poate specifica pe acesta faptul ca este nevoie de repetarea analizelor printr-o noua recoltare.

Fereste-te de infectiile genitale!

Majoritatea femeilor s-au luptat macar o data-n viata cu o infectie vaginala. Subiect tabu, infectiile vaginale sunt o adevarata pacoste care, vrei, nu vrei, te duc la medicul ginecolog.

Consultul ginecologic anual, o investigatie simpla de o importanta colosala

Examenul ginecologic este, conform statisticilor, neglijat de o mare parte dintre femei, fapt ce poate conduce la agravarea unor probleme initial banale de sanatate aparute la acest nivel, ce pot duce, in timp, la infertilitate, la transmiterea unor boli sexuale si chiar la cancer.

Colicile pot ascunde probleme renale sau biliare

Pe cat de banale sunt considerate, pe atat de complexe pot fi de fapt colicile. Acestea nu apar numai la copii, asa cum se crede de multe ori, ci afecteaza deopotriva si adultii. Colicile sunt, de fapt, dureri puternice, spasmodice, care se manifesta cu intermitente in zona intraabdominala – intestin, cai biliare, cai urinare – ca urmare a dilatarii sau contractiei organelor interne inervate de fibre ale sistemului nervos vegetativ.

Oprirea respiratiei in somn afecteaza in special barbatii de varsta a doua

Atunci cand o persoana inceteaza sa respire timp de sapte-zece secunde sau chiar un minut, in timp ce doarme, este vorba despre o problema medicala ce poarta numele de apnee (fara respiratie, in greaca).

Arsurile la stomac, de la simptom banal la indicator al unor afectiuni

Senzatia arsura la stomac, acel simptom care se manifesta in general dupa o masa copioasa, cand continutul acid al stomacului se intoarce pana in cavitatea bucala, incepe in epigastru, acea adancitura de sub stern ce corespunde portiunii superioare a stomacului. Apoi urca pana in spatele sternului si uneori se intampla sa se ridice pana la nivelul gatului.

< 123456789