Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Viciile de refractie

Inainte de a vorbi de vicii de refractie, trebuie sa stabilim faptul ca un ochi bine proportionat din toate punctele de vedere se numeste ochi EMETROP. Orice abatere de la starea de emetropie se numeste AMETROPIE (viciu de refractie).

Anexita poate duce la infertilitate

Anexita e o boala ce consta in inflamatia uterului in urma unor infectii cu anumite bacterii care ajung, din diverse motive, sa invadeze aceste suprafete sterile. Pentru a nu avea probleme de acest gen, trebuie avuta o grija deosebita, caci infectiile vaginale pot migra spre uter, trompe si ovare, si de aici pot incepe o serie de probleme mai grave.

Pofta continua de dulce, posibil semn de hipoglicemie

Hipoglicemia reprezinta o tulburare a metabolismului zaharurilor. Practic, nivelul concentratiei zaharului in sange scade sub limita normala, adica sub 50 mg/dl. in majoritatea situatiilor, cazurile de hipoglicemie sunt de o intensitate mica si pot fi tratate cu usurinta consumând anumite alimente bogate in glucide. Totusi, aceasta problema nu trebuie neglijata, deoarece, daca nu se iau masurile necesare, se poate ajunge la consecinte grave, chiar fatale.

Refluxul gastric poate duce la cancer esofagian

Refluxul gastroesofagian este o problema destul de des intalnita si, din pacate, la fel de des ignorata, ce consta in inchiderea deficitara a sfincterului esofagian inferior - o valva ce desparte esofagul de stomac si care in mod normal se deschide in timpul inghitirii pentru a permite patrunderea bolului alimentar pe calea catre stomac. Refluxul se petrece atunci cand aceasta valva nu se inchide bine astfel incat mici cantitat de acid gastric urca la nivelul esofagului si provoaca neplaceri ce constau in dureri si arsuri. Exista cazuri in care aceste probleme sunt de o intensitate mai mare incat unii pacienti le pot confunda cu un atac de cord.

Furunculele sunt contagioase

Suparatoarele furuncule, care reprezinta de fapt infectia la nivelul glandelor sudoripare sau al foliculilor pilosi cu stafilococul auriu si cu alte bacterii. Cel mai adesea, furunculele apar in zona cefei, a spatelui, a axilelor sau a feselor - in general, in zonele in care igiena se realizeaza mai greu. Initial, apare un mic nodul rosu, care poate cauza mancarimi, ce creste in dimensiune, devine din ce in ce mai dureros, formeaza puroi si capata apoi o tenta galbena. Uneori, fiind vorba de o infectie, poate aparea chiar si febra.

Hipertensiunea, dusmanul omului modern

Afectiunile cardiovasculare ocupa primul loc in cadrul bolilor ce pot duce la deces in special in tarile dezvoltate, iar printre acestea se numara hipertensiunea arteriala. Din pacate, incidenta sa este in crestere, iar mortalitatea este de patru ori mai mare decat in cazul cancerului. Daca pana nu demult aceasta era frecvent intalnita la persoanele de peste 40 de ani, in ziua de azi ea are o tendinta de a aparea din ce in ce mai des la tineri. Acum, hipertensiunea este o problema de sanatate publica foarte importanta, reprezentand cea mai intalnita boala cardiovasculara.