Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Insuficienta cardiaca, un simptom ce necesita investigatii amanuntite

Ca urmare a inaintarii in varsta, dar mai ales a unor factori care suprasolicita inima, cum ar fi hipertensiunea arteriala, stopul cardiac, fumatul, greutatea prea mare, consumul de alimente bogate in grasimi si colesterol, sedentarismul, diabetul, diverse malformatii congenitale ale cordului, boli grave de plamani, anemie severa, hipertiroidism sau aritmie, dar si din cauza unui anumit virus ce afecteaza muschiul inimii poate aparea insuficienta cardiaca. Aceasta reprezinta de fapt o activitate insuficienta a cordului, cu consecinta directa asupra indeplinirii functiei inimii de pompa circulatorie.

Semne care tradeaza SPONDILOZA CERVICALA!

Dureri in zona cefei sau a gatului, dese ameteli, vertijuri sau amorteli in brate. Sunt semne care arata ca la nivelul coloanei vertebrale, in zona cervicala, este localizata o afectiune: spondiloza cervicala. Kinetoterapia, elongatiile si mobilizarile vertebrale reduc spasmele musculare din zona cervicala si duc la disparitia simptomelor care insotesc aceasta afectiune.

Tratamentul chirurgical al obezitatii

Tratamentul chirurgical al obezitatii la pacientul diabetic are un beneficiu dublu: permite nu numai scaderea in greutate, dar si echilibrarea diabetului.

Calvitia poate fi determinata de dezechilibre hormonale

Calvitia sau chelirea reprezinta caderea parului de pe cap si stoparea regenerarii acestuia in zonele afectate. Spre deosebire de aceasta, alopecia este o cadere temporara a parului. Dupa cum se stie, cei mai afectati de calvitie sunt barbatii, insa nici femeile nu sunt ocolite de acest fenomen.

Miopia poate fi transmisa genetic

Miopia este foarte des intalnita si, de obicei, debuteaza in copilarie. S-a observat ca primele simptome apar in general intre 8 si 14 ani, insa afectiunea poate stagna urmand sa se agraveze pe masura ce se inainteaza in varsta. In cazul miopiei, globul ocular prezinta axul antero-posterior prea lung sau corneea are curbura prea accentuata, astfel ca lumina ce patrunde in ochi nu este focalizata corect. Imaginile sunt focalizate in fata retinei, portiune a ochiului usor sensibila la lumina, cauzand o vedere neclara.

Lipsa simptomelor fac din hepatita C un ucigas devastator

Trei sferturi (75%) dintre persoanele care sunt infectate cu virusul hepatitei C din intreaga lume nu stiu ca se afla in aceasta situatie si ca urmare nu iau nici o masura pentru vindecare si risca sa transmita mai departe virusul letal.