Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Lipsa simptomelor fac din hepatita C un ucigas devastator

Trei sferturi (75%) dintre persoanele care sunt infectate cu virusul hepatitei C din intreaga lume nu stiu ca se afla in aceasta situatie si ca urmare nu iau nici o masura pentru vindecare si risca sa transmita mai departe virusul letal.

Colonoscopia, recomandata anual dupa 45 de ani

Stari continue de rau asociate cu varsaturi, dureri abdominale sau chiar si o banala scadere in greutate inexplicabila. Iata cateva dintre semnele aparitiei cancerului de colon. Aceasta afectiune, numita si cancer de intestin gros, este mai frecventa la barbati decat la femei si reprezinta una dintre cele mai des intalnite afectiuni maligne ale tubului digestiv.

Tratati artroza de la primele semne

Afectiunea numita artroza se imparte in trei mari categorii, in functie de localizare: gonartroza, coxartroza si artroza vertebrala (spondiloza).Persoanele afectate de astfel de afectiuni este indicat sa mearga la medic inca de la primele simptome, astfel putand fi evitate atat starea de disconfort creata in timpul crizelor, cat si agravarea bolii.

Analiza periodica a acidului uric poate preveni aparitia gutei

Guta este una dintre bolile cel mai frecvent inregistrate de-a lungul istoriei. Ea reprezinta o inflamatie a incheieturilor, care afecteaza mai ales barbatii de varsta mijlocie dar si femeile, dupa menopauza. Principala cauza a acestei afectiuni este nivelul ridicat de acid uric. Acesta este, de obicei, dizolvat in sange, insa, atunci cand nivelul sau creste foarte mult, se formeaza cristale sub forma de ace, la nivelul incheieturilor, care declanseaza episoadele acute de guta.

Osteodensitometria, recomandat anual pentru depistarea precoce a osteoporozei

Osteoporoza este a doua boala, ca incidenta, in lume, imediat dupa afectiunile cardiovasculare, si cea mai frecventa problema metabolica osoasa. Prin termenul de osteoporoza sunt reunite un ansamblu de afectiuni ce sunt responsabile de reducerea masei osoase si de modificarea microarhitecturii osului, avand ca urmare cresterea fragilitatii si, implicit, a riscului de fractura. Daca pana nu demult se considera ca este o boala exclusiv feminina, in ultimii ani incidenta in randul barbatilor este din ce in ce mai mare.

Primul pas contra celulitei: analizele hormonale

Celulita apare mai ales la femei în zona pulpelor, a coapselor şi pe abdomen, de obicei în perioada pubertăţii. Cu timpul însă, aspectul neplăcut al pielii se accentuează, se pot evidenția bule subcutanate, înroşire a pielii, umflături şi chiar dureri.