Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Investigatiile medicale recomandate barbatilor

Din păcate, de multe ori se ignoră faptul că și bărbații trebuie să-și analizeze periodic starea de sănătate pentru a depista de timpuriu eventualele probleme specifice, ce s-ar putea agrava în timp.

Histeroscopia

Histeroscopia reprezinta vizualizarea cavitatii uterine (vizualizarea directa a interiorului uterului) prin endoscopie, cu ajutorul unui instrument numit histeroscop. Este o metoda foarte buna in stabilirea diagnosticului (histeroscopie diagnostica) si tratamentul multor afectiuni uterine (histeroscopie operatorie).

Exudatul faringian

Exudatul faringian este un examen care identifica prezenta unei infectii bacteriene, virale sau fungice la nivelul regiunii faringiene. Exudatul faringian se recomanda cel mai frecvent cand medicul observa o infamatie sau prezenta puroiului la nivelul amigdaleleor sau tesuturilor de la nivelul partii posterioare a gatului.

Screeningul in cancerul colorectal

Screeningul in cancerul colorectal se refera la evaluarea periodica a pacientilor asimptomatici cu risc de a dezvolta aceasta forma de cancer.De ce e indicat screeningul in cancerul colorectal?American Cancer Society recomanda tuturor adultilor asimptomatici sa efectueze unul sau o combinatie dintre urmatoarele teste screening, incepand cu varsta de 50 de ani.

Artroscopia

Artroscopia este o procedura chirurgicala mininvaziva folosita pentru a cerceta si trata problemele ce apar in interiorul articulatiei. Medicul ortoped vizualizeaza interiorul articulatiei cu ajutorul unui instrument, numit artroscop (o camera video in miniatura care transmite pe un monitor imagini marite). Prin intermediul acestuia medicul detecteaza cauza suferintei si stabileste cea mai buna cale de rezolvare.

Spermograma

Spermograma este un test prin care se exploreaza caracteristicile spermatozoizilor si este printre primele investigatii pe care le poate efectua un barbat pentru a afla daca este infertil. Analiza are ca scop masurarea cantitatii de sperma, precum si determinarea numarului, mobilitatii si aspectul spermatozoizilor.