Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Analize si investigatii

Coagularea

Testele de coagulare sunt analize de sange care masoara timpul necesar sangelui de a coagula in conditii standard. Aceste analize se efectueaza cand se suspecteaza diferite boli in care coagularea sangelui este prea lenta (predispune la hemoragii) sau prea rapida (favorizeaza formarea de trombi in vasele sanguine). Aceste analize se fac si inaintea interventiilor chirurgicale, pentru a stabili daca nu exista riscul unei hemoragii.

Contraindicatiile contraceptivelor orale (anticonceptionale)

Contraceptivele orale, desi sunt eficiente si usor de administrat, prezinta si contraindicatii.Contraindicatii absolute:sarcina, accident vascular, cerebral, tromboza venoasa, embolie pulmonara , infarct miocardic, diabet zaharat dezechilibrat, cancer de san, cancer uterin, boala hepatica severa, imobilizarea prelungita a membrelor inferioare, hipertensiune arteriala severa ( care raspunde greu la tratament sau au aparut complicatii).

Ionograma serica

SODIUL.Valori normale: 132-144 mmol/lValori crescute: aport exagerat de sare, hiperaldosteronism primar, hiperaldosteronism secundar, exces de diuretice, edeme cardiace, edeme renale.Valori scazute: regim desodat, transpiratii abundente, varsaturi, arsuri intinse, diaree, sindrom nefrotic, acidoza metabolica.

Hemoleucograma

Cresterea numarului de trombocite peste 400000/mm cubi predispune la coagularea accentuata a sangelui determinand formarea de trombi ce impiedica circulatia sangelui in zona respectiv cu risc de producere a infarcutului tromboflebitei accidentului vascular cerebral. Daca trombocitele scad foarte mult pot determina pierderi masive de sange chiar atunci cand leziunile sunt minore.

Masurarea la domiciliu a tensiunii arteriale: Cum alegem tensiometrul potrivit?

Masurarea la domiciliu a tensiunii arteriale: Cum alegem tensiometrul potrivit?

Masurarea la domiciliu a tensiunii arteriale este o componenta importanta in diagnosticarea precoce a hipertensiunii, in monitorizarea tensiunii in afara consultului medical sau a evolutiei tratamentului hipotensor (in cazul persoanelor aflate sub tratament). Pe piata exista nenumarate tipuri si modele de tensiometre, insa, inainte de a va decide asupra celui potrivit, trebuie sa luati in calcul o serie de criterii importante.

Cand si cum folosim sarurile de rehidratare

Cand si cum folosim sarurile de rehidratare

Cu voia dumneavoastra, vom incepe parafrazandu-l pe Marin Preda, si spunand ca: "daca apa nu e, nimic nu e!". Dependenta vietii, sub toate aspectele, de existenta acestui lichid este evidenta la orice pas, in orice loc si in orice moment. Apa este elementul structural de baza, care intra in compozitia tuturor celulelor si tesuturilor omului, animalelor si plantelor (poate ajunge pana la o proportie de 95%), toate organismele vii avand cerinte mari si constante de ea pentru intretinere.