Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Anghinarea diminueaza colesterolul rau

06-05-2015

Lipoproteinele cu densitate scazuta (LDL), cunoscute ca fiind colesterolul “rau”, pot agrava sau determina aparitia bolilor de inima. Remediul principal vizeaza adoptarea unei alimentatii care sa impiedice marirea nivelului de colesterol.

Anghinarea diminueaza colesterolul rau


Depunerile de grasime de la nivelul peretilor arterelor incetinesc fluxul sangvin si se poate ajunge la atac de cord atunci cand, spre exemplu, un vad de sange este complet blocat.

Un risc major il prezinta diabeticii care se confrunta adeseori cu LDL in exces, HDL diminuat si trigliceride peste nivelul adecvat, ceea ce ii face cu mult mai vulnerabili fata de bolile de inima si de afectiunile de la nivelul arterelor.

O dieta alimentara echilibrata poate limita raul produs de LDL. Specialistii recomanda un consum constant de seminte de canepa, in, susan, nuci, migdale si alune care sunt o sursa buna de proteine si fibre. Acestea din urma sunt extrem de importante si benefice atunci cand provin din cereale si fructe. Legumele raman o sursa pretioasa de vitamine si minerale, dar si fibre, care contribuie la reducerea colesterolului, acelasi rol avand si grasimile nesaturate (in special cele monosaturate) si acizii grasi Omega 3. Toate aceste grasimi bune se gasesc in pește (somon, sardine, creveti etc.), uleiuri vegetale (de in sau de rapita), avocado, precum si in mazare, fasole, conopida, varza-de-Bruxelles.

Plante precum anghinarea, papadia si rozmarinul sunt recunoscute pentru rolul lor de diminuare a nivelului colesterolului. Curele cu infuzie de anghinare dureaza circa 20-30 de zile. Rozmarinul, care previne complicatiile aterosclerozei, se poate consuma ca infuzie, 2-3 cani zilnic. Usturoiul are si el un efect benefic: scade LDL si creste HDL.Consumul zilnic a unui dinte de usturoi (poate fi inlocuit cu capsule gastrorezistente sau cu pudra de usturoi) are efect antidiabetic si hipotensor. 




Comentarii

Lasa-ne comentariul tau