Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Artrita poate afecta toate varstele

21-11-2016

Datele statistice arata ca 30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, iar 50% din populatie prezinta durere musculo-scheletica.Mai mult, specialistii sustin ca afectiunile reumatice si cele musculo-scheletice genereaza 50% din absenteismul de la locul de munca si 60% din rata incapacitatii permanente de munca.

 Artrita poate afecta toate varstele


Tot statisticile arata ca aceste boli reprezinta cea mai frecventa cauza de durere severa cronica si deficit motor.

Artrita reumatoida este o boala inflamatorie a articulatiilor, ce se intalneste foarte des in randul populatiei. Din pacate,cauza directa a bolii nu este cu certitudine stiuta.

La debutul bolii apar durerile articulare, care sunt dureri inflamatorii ce isi fac simtita prezenta, cu precadere, noaptea, cand articulatiile sunt in repaus. Odata cu acestea apar si mici umflaturi la nivelul incheieturilor. Ulterior, boala avanseaza si apar si durerile musculare si oboseala.

„Factorii ce cresc riscul bolilor reumatice sunt: fumatul, excesul ponderal, factorii genetici, ocupatii ce solicita articulatiile, infectiile sau varsta inaintata”, ne-a spus prof. dr. Ruxandra Ionescu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie

Medicul a mai subliniat si faptul ca un diagnostic precoce este salvator.

Trebuie sa retinem ca tratamentul artritei este complicat si de lunga durata, iar pentru diminuarea durerilor medicul reumatolog poate prescrie pacientului si antiinflamatoare.

„Cel mai bun tratament il reprezinta terapiile moderne, care sunt capabile sa induca remisiunea bolii. Totodata, un alt aspect important este acela ca interventia reumatologului trebuie sa aiba loc inaintea aparitiei leziunilor structurale. In cele mai multe cazuri, medicul reumatolog ajunge sa trateze pacientii cu dizabilitati deja instalate, fiind imposibila in aceasta situatie obtinerea obiectivului dorit, si anume remisiunea bolii”, a mai explicat medicul Ruxandra Ionescu.

Mituri legate de artrita:

Iata cateva mituri legate de artrita care circula intre pacienti si pe care prof. dr. Ruxandra Ionescu ni le-a clarificat.

Mit: Artrita este boala persoanelor varstnice.

Adevar:
Artrita poate afecta persoane de toate varstele.

Mit: Artrita este indusa de frig, umezeala, climat umed.

Adevar: Frigul, umezeala nu reprezinta cauza bolii.

Mit: Artrita este cauzata de dieta.

Adevar: Exceptand guta, dieta nu are legatura cu artrita. Comentarii

Lasa-ne comentariul tau