Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Aspectul fetei - un indiciu pentru multiple afectiuni

16-12-2014

O eventuala anemie, o suferinta hepatica sau hormonala se pot manifesta printr-o serie de modificari ale tegumentului si chiar ale trasaturilor fetei. Depunerile de grasime in jurul ochilor pot fi rezultatul unei dislipidemii. Verificati-va nivelul colesterolului si trigliceridelor in sange pentru a elimina aceasta suspiciune.

Aspectul fetei - un indiciu pentru multiple afectiuni


O eventuala anemie, o suferinta hepatica sau hormonala se pot manifesta printr-o serie de modificari ale tegumentului si chiar ale trasaturilor fetei. Culoarea tenului este evocatoare pentru multe afectiuni. Astfel, un ten ridat, deshidratat, cu tegumente groase, de culoare bruna poate fi un indiciu al unor tulburari renale. La fel, prezenta cearcanelor sub ochi.

Tenul uscat, cu reflexe pamantii, indica afectiuni gastrice, mai ales ulcer. Dovada unui consum exagerat de tigari este tenta maronie a pielii. Paloarea cu reflexe verzui poate fi rezultatul unei probleme hepatice. Bolile pulmonare si anemia dau o tenta alburie faciesului, iar disfunctiile pancreasului si splinei se traduc printr-un ten galbui, umflat.

Depunerile de grasime in jurul ochilor pot fi rezultatul unei dislipidemii. Verificati-va nivelul colesterolului si trigliceridelor in sange pentru a elimina aceasta suspiciune. Daca aveti obrajii foarte rosii, iar in rest tenul va este alb, de vina ar putea fi o afectiune a glandei tiroide. Doar efectuarea unor analize hormonale poate elucida misterul. Prezenta unei pete rosii sau maronii pe obraji, asemanatoare aripilor unui fluture, poate fi semnul unui tratament contraceptiv nepotrivit sau, mai grav, al unei afectiuni autoimune numite lupus eritematos sistemic.

Parul facial in exces si acneea sunt adesea manifestari ale sindromului ovarului polichistic, o afectiune hormonala foarte frecventa la femeile tinere, cauzata de producerea de hormoni androgeni in exces de catre ovare si glandele suprarenale. Excesul de estrogeni in sange antreneaza o fotosensibilitate crescuta a melanocitelor (celulele cutanate care produc melanina, substanta responsabila de pigmentarea pielii si parului).

De aceea, femeile gravide se confrunta cu asa numita "masca a gravidei", manifestata prin colorarea excesiva a pometilor, fruntii si barbiei. Petele rosii aparute pe frunte sau vasele de sange proeminente in aceasta zona a fetei pot fi semne ale suferintelor cardiace, de la hipertensiune arteriala la probleme mult mai grave.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau