Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ata dentara: esentiala pentru o dantura sanatoasa

04-12-2014

Din pacate, marea majoritate a romanilor fie nu au auzit de ata dentara, fie o considera inutila, un capriciu, gandind - in mod eronat si ignorand foarte probabilele agresiuni gingivale - ca scobitorile isi fac la fel de bine treaba. Dintre cei putini care cunosc si recunosc utilitatea acestui accesoriu, un numar infim apeleaza la el, si asta, in special, premergator unei terapii stomatologice si o scurta perioada dupa aceasta. In mod normal, se recomanda intrebuintarea atei dentare inaintea fiecarui periaj sau macar o data pe zi, seara, inainte de culcare.

Ata dentara: esentiala pentru o dantura sanatoasa


O igienizare cu adevarat temeinica a cavitatii bucale inseamna, pe langa periajul corect efectuat si clatirea cu apa de gura, folosirea consecventa a atei dentare. Din pacate, marea majoritate a romanilor fie nu au auzit de ata dentara, fie o considera inutila, un capriciu, gandind - in mod eronat si ignorand foarte probabilele agresiuni gingivale - ca scobitorile isi fac la fel de bine treaba.

Dintre cei putini care cunosc si recunosc utilitatea acestui accesoriu, un numar infim apeleaza la el, si asta, in special, premergator unei terapii stomatologice si o scurta perioada dupa aceasta. In mod normal, se recomanda intrebuintarea atei dentare inaintea fiecarui periaj sau macar o data pe zi, seara, inainte de culcare.

DE CARE? Indiferent daca este confectionata din mai multe fibre de nylon sau daca este monofilament, din politetrafluoretilena (ceva mai scumpa, dar si incomparabil mai rezistenta), daca este cerata ori nu, daca are anumite gusturi (menta, de exemplu) sau daca e insipida, daca este mai lata ori mai subtire, ata dentara este buna in orice forma.

DE CE? Permite indepartarea depunerilor de pe suprafetele dintilor si - foarte important! - de pe crestele gingiilor si din spatiile interdentare, acolo unde nici macar cea mai performanta periuta nu poate patrunde. Procedura este binevenita si in cazul persoanelor care prezinta diastema. Are rol profilactic in ceea ce priveste aparitia placii dentare, tartrului, cariilor si altor patologii strict bucale, implicit, indirect, in preventia maladiilor inimii.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau