Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Avitaminoza si sanatatea unghiilor

21-05-2015

Multe dintre schimbarile care intervin in aspectul unghiei, chiar fara a fi insotite de senzatii de durere sau de disconfort, pot anunta afectiuni ale sanatatii organismului, cel mai adesea ele fiind datorate avitaminozei.

Avitaminoza si sanatatea unghiilor


Daca varsta nu este inaintata si nici nu s-a produs un traumatism care sa afecteze radacina unghiei, prezenta la nivelul unghiei a dungilor ingrosate verticale poate indica o deficienta de fier. Aceasta poate fi depistata usor de catre medicul specialist in urma analizelor de sange. Dupa caz, medicul poate recomanda suplimente de fier, indicand in plus masajul cuticulelor cu uleiuri si creme emoliente.

Dungile ingrosate orizontale pot fi cauzate de stres ori de tulburari ale metabolismului, dar pot indica si o lipsa de calciu, la fel si o deficienta de vitamina A si vitamine din complexul B.

Petele albe pot fi semnul multor afectiuni si dezechilibre fie strict la nivelul unghiilor, fie la nivelul organismului. Adeseori ele semnaleaza o deficienta de zinc a organismului.

Daca unghiile sunt fragile si se rup usor, fie sunt prea uscate, iar remediul poate consta intr-o baie de ulei sau masaj zilnic cu ulei de masline, fie este cazul unei lipse de vitamina A ori o deficienta de calciu.

Sfat!

Vitaminele sunt esentiale pentru organism, dar se recomanda a fi administrate conform indicatiilor medicului. Mentinerea sanatatii unghiilor necesita un ritual periodic care presupune masajul cu ulei sau cu o solutie de bicarbonat de sodiu care are rolul de a reduce efectul de ingalbenire provocat de lacurile de unghii.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau