Astazi mai mult de 25% din populatia lumii traieste in tari unde intreruperea unei sarcini nedoriteeste ilegala. Intreruperea unei sarcini nedorite este o decizie care trebuie sa apartina femeii si nu unei legi. Romania se afla astazi printre tarile unde intreruperea unei sarcini nedorite se decide intre pacienta si medicul ei ginecolog.
Astazi mai mult de 25% din populatia lumii traieste in tari unde intreruperea unei sarcini nedoriteeste ilegala. Intreruperea unei sarcini nedorite este o decizie care trebuie sa apartina femeii si nu unei legi. Romania se afla astazi printre tarile unde intreruperea unei sarcini nedorite se decide intre pacienta si medicul ei ginecolog. Metodele utilizate in lumea moderna sunt variate, cea mai utilizata metoda in Romania fiind chiuretajul uterin. In alte tari din Europa, in ultimii 10 ani, s-a renuntat la aceasta metoda traumatizanta in favoarea intreruperii de sarcina medicamentoasa. De curand, s-a aprobat aceasta metoda (avortul medicamentos) si in Romania.
Aceasta metoda utilizeaza o pastila care contine un hormon ce actioneaza prin blocarea actiunii progestoronului, hormon natural a carui actiune principala este sustinerea nutritiva a embrionului. Blocarea actiunii progesteronului implica intreruperea dezvoltarii sarcinii si eliminarea acesteia din cavitatea uterina. Utilizarea acestei metode de avort reduce atat traumele psihice, cat si complicatiile medicale posibile ale chiuretajului uterin: endometrita, perforarea uterina sau complicatiile tardive ale colului uterin. De acum, poti face o intrerupere, fara a mai fi necesar sa treci prin aceste traume psihice si fizice. In cazul unei sarcini nedorite in cadrul unui cuplu, sau o sarcina asociata cu probleme medicale ale fatului (feti morti intrauterin, feti cu anomalii sau malformatii) poate fi decisa intreruperea ei prin metoda avortului medical.
Cum se aplica aceasta noua metoda de intrerupere de sarcina?
Pastila pentru intreruperea medicamentoasa a unei sarcini este preparat antiprogesteronic. Progesteronul, dupa cum se stie, reprezinta hormonul-cheie in fixarea si mentinerea sarcinii. Mecanismul de actiune a noului procedeu consta in blocarea receptorilor progesteronului, ceea ce are drept consecinta vulnerabilizarea embrionului si respingerea sarcinii de catre organism. Utilizat in combinatie cu o prostaglandina si administrat in primele saptamani de sarcina, induce avortul, reprezentand astfel o metoda alternativa pentru femeile care nu agreeaza ideea avortului chirurgical.
Pastila pentru avort este foarte usor de administrat implicand o programare la medicul ginecolog unde, in prezenta acestuia sau a unui personal calificat, se administreaza oral trei comprimate cu putina apa si, ulterior, se administreaza o prostaglandina. Studiile efectuate indica faptul ca avortul medical in aceasta combinatie are o rata de reusita de aproximativ 95%.
Cand poate fi utilizata pastila pentru intreruperea unei sarcini?
In principal, avortul medical poate fi recomandat de catre medicul ginecolog cand sunt maximum 9 saptamani de amenoree, sarcina trebuind sa fie diagnosticata obligatoriu de catre medicul ginecolog. Este important ca sarcina sa fie vizualizata ecografic pentru un diagnostic cert de sarcina intrauterina, normal dezvoltata corespunzator saptamanilor de amenoree. De asemenea, avortul medical poate fi utilizat si in conditiile in care s-au depasit 9 saptamani de amenoreee daca sarcina este diagnosticata ca fiind asociata cu afectiuni medicale care necesita intreruperea sarcinii.
Cum se procedeaza?
Primul pas este sa mergi la medicul tau ginecolog. Va face un diagnostic de sarcina si, impreuna cu acesta, decizi daca doresti intreruperea sarcinii. In prezenta medicului ginecolog sau a unui personal calificat din cadrul cabinetului ti se vor administra trei comprimate de antiprogesteron si, in mai putin de cinci ore, va incepe procesul de eliminare a sarcinii, sub supraveghere medicala. Dupa administrarea acestui tratament, in clinica, femeia trebuie sa se astepte la o sangerare, al carui debut si cantitate difera, de la caz la caz. In unele situatii, pot surveni sangerari mai mari, egale sau mai mici comparativ cu sangerarile menstruale.
Exista, de asemenea, posibilitatea sa nu apara nici o sangerare, pana in momentul administrarii prostaglandinei (timpul de administrare a prostaglandinei ramane la latitudinea ginecologului). Eficacitate si siguranta In 1980, dr. Etienne-Emile Baulieu (Franta) a inventat un medicament menit sa produca incetarea timpurie a sarcinii. De la aprobarea sa in Franta (1988), pastila pentru avort s-a dovedit a fi o optiune sigura, eficienta si acceptabila pentru femeile care doresc un avort in timpul primelor saptamani de sarcina.
Acest medicament, a fost introdus pe piata si testat prin studii clinice in multe tari europene precum: Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia, fosta URSS. Cele mai multe dintre femeile care aleg avortul medical sunt multumite de aceasta metoda. Efectele secundare cele mai frecvente raportate de catre femeile care au utilizat aceasta metoda in avortul timpuriu, sunt similare celor care apar in pierderea spontana de sarcina: dureri abdominale, sangerare, disconfort gastro-intestinal.
Avortul medical previne riscul de perforare uterina si al complicatiilor determinate de anestezie, pentru ca este o procedura neinvaziva si nu necesita anestezie. Pastila pentru avort s-a dovedit a fi mult mai eficienta in combinative cu o prostaglandina. Prescrierea tipului de prostaglandina, metoda de administrare, doza si momentul administrarii, raman la latitudinea medicului, peste tot in lume.
Care sunt efectele adverse ale avortului medicamentos
Majoritatea efectelor secundare sunt cele obisnuite dupa intreruperea unei sarcini. Sangerari mai abundente insotite de crampe abdominale puternice date de contractiile uterine. Rar pot apare cefalee, ameteli, greata, varsaturi, diaree. Foarte rar apar si alte reactii adverse manifestate sub forma de iritatii, urticarie eruptii tegumentare. De aceea, dupa initierea avortului medical este necesara o vizita ulterioara la medicul ginecolog de evaluare a starii generale. In foarte putine cazuri se poate intampla ca sarcina sa evolueze in continuare, fiind necesar chiuretajul cavitatii uterine.
Apar complicatii dupa avortul medicamentos?
Avortul medicamentos este o metoda moderna de intrerupere a sarcinii, care cucereste zi dupa zi increderea medicilor ginecologi din intreaga lume. In tarile in care avortul medical este implementat, metoda se utilizeaza in mai mult de jumatate dintre cererile de avort. Pot apare complicatii, dar in numar mult mai redus comparativ cu metodele chirurgicale de intrerupere. Astazi, tot mai multe femei pot decide asupra viitorului lor in ceea ce priveste planificarea familiala. Deciderea intreruperii unei sarcini reprezinta un pas important in echilibrul fiecarui cuplu.
Avortul medical poate fi o sansa la mentinerea acestui echilibru, fapt dovedit de numarul crescand al femeilor care decid utilizarea pastilei pentru avort. Nu trebuie ca avortul medical sa inlocuiasca metodele moderne de contraceptie. Dar, in momentul in care te decizi pentru intreruperea unei sarcini, nu uita sa iti intrebi medicul ginecolog de pastila pentru intreruperea unei sarcini.
Dr. CATALIN IACOB
Buna ziua, Va recomandam sa va adresati medicului dvs ginecolog.
Bună ziua. Vă recomand să faceți un test de sarcină. Dacă rezulatul va fi pozitiv, trebuie să mergeți cât mai repede la medicul ginecolog. Dacă rezultatul este negativ trebuie să așteptați să vină menstruația, având în vedere ca a trecut mai bine de o lună de la ultimul ciclul menstrual.
Depinde ce pastilă ați luat. De obicei prima care se administrează oprește sarcina din evoluție. În orice caz, vă recomand să mergeți la medicul dvs ginecolog.
Vă recomand să mergeți la medic pentru un control.
Bună ziua. Faptul că alăptați nu vă împiedică să rămâneți însărcinată.
Dacă ați avut un contact sexual este foarte posibil să fi rămas însărcinată. Vă recomand să faceți un test de sarcină pentru a elucida acest lucru.
Vă recomand să mergeți la medic pentru o examinare privind o posibilă sarcină.
Vă recomand să mergeți la medic pentru a o examinare privind o posibilă sarcină.
Bună ziua. Vârsta gestațională de 3 luni nu mai permite înteruperea unei sarcini medicamentoase. Trebuie să luați legătura cu medicul ginecolog pentru o consiliere mai amănunțită.
Bună ziua. Pentru a afla dacă este însărcinată, recomand să își facă un test de sarcină. Dacă testul este pozitiv, luați legătura cel mai repede cu medicul ginecolog pentru cea mai bună consiliere.
Bună ziua. În primul rând vă recomand un consult medical de specialitate, medic de familie sau medicul dvs ginecolog. Este important de știut dacă alăptați, deoarece multe medicamente pot dăuna sugarului. Daca nu alaptati folositi comprimate de Nalgesin sau Nurofen forte
Bună ziua. Puteți lua un contraceptiv de urgență, de tipul Escapelle-ului, care are eficiență 95% dacă este luat în acest interval de timp. Grețurile apar la 4-5 săptămâni de la conceperea sarcinii.
Bună ziua. Având în vedere că ați avut ultima sângerare a fost la o distanță de timp dupa contactul sexual, nu cred că există o posibilitate de a rămâne însărcinată. Pentru siguranță, vă sfătuiesc să vă faceți un test de sarcină și în cazul în care rezultatul este pozitiv să mergeți la un medic ginecolog.
Bună ziua. Întârzierea ciclului menstrual cu o zi nu ar trebui să vă neliniștească. Vă recomand să efectuați un test de sarcină pentru a lămuri acest aspect. În cazul în care sunteți însărcinată, dar nu doriți să pastrați sarcina vă sfătuiesc să luați legătura cu un medic ginecolog care vă va direcționa mai departe.
Bună ziua. Vă recomand să vă faceți o programare cât mai rapidă pentru o consultație la medicul dvs ginecolog sau,măcar, la medicul dvs de familie. Ca soluție de moment, puteți să luați un antiinflamator ușor (eventual sub forma de supozitor pentru că are un efect local mult mai rapid) combinat cu un antispastic.
Bună ziua. Vă recomand să consultați întâi părerea unui medic specialist care să vă indice ce pastile sunt utile în cazul dvs și dacă este cazul ca să le luați, deoarece ele au foarte multe atenționări și apoi să vă dea o rețetă în baza căreia veți căuta în farmacii pastilele indicate.
Bună ziua. În primul rând, pentru a scăpa de orice suspiciune legată de o posibilă sarcină nedorită vă recomand să vă faceți un test de sarcină pe care ulterior să îl repetați indiferent de rezultatul lui pentru a fi sigură de răspunsul lui. Totodată, puteți consulta și un medic ginecolog care va analiza cel mai bine cazul dvs.
Bună ziua. În acest moment, dacă nu vă doriți sarcina, singura cale este să apelați la consultul unui medic ginecolog care vă va spune care este cea mai bună procedură de avort pentru dvs.
Bună ziua. Momentan nu este cazul să vă îngrijorați. În cazul unui chiuretaj, menstruația poate reveni între 2 și 6 săptămâni dupa procedură. Părerea mea este să mai așteptați cam două săptămâni și apoi dacă nu revine vă recomand un consult la medicul specialist, ginecolog. În ce privește adminsitrarea Marvelonului, trebuie consultată părerea ginecologului, el vă poate spune dacă este cazul să folosiți acest contraceptiv hormonal deoarce are mai multe contraindicații și trebuie să discutată fiecare în parte.
Dacă v-ați decis la întreruperea sarcinii atunci ar trebui întreprinsă cât mai repede. Avortul medicamentos este procedura prin care se folosesc diverse medicamente pentru a se întrerupe o sarcină confirmată și se poate realiza într-o unitate medicală cât și la domiciliu. Cel mai bine vă sfătuiesc să vă adresați medicului ginecolog care vă va vorbi despre potențialele riscuri ale avortului medicamentos.
Este recomandat sa consultati un ginecolog si avortul, chiar daca medicamentos, sa fie urmarit de un specialist ginecolog
Atat timp cat alaptati este foarte podibil ca ciclul menstrual sa fie neregulat din cauza secretiei hormonilor care intretin lactatia. Daca testul de sarcina a iesit negativ, va recomand sa faceti si o dozare sanguina de beta hcG pentru a elimina o sarcina. Sunt recomandate contacte sexuale protejate fie cu prezervativ fie cu contraceptie orala cu microprogestative
pastila de a doua zi este eficiente in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. este foarte posibil sa fi trecut doua saptamani sau mai mult de cand sunteti insarcinata. In acest context eficienta pastilei este foarte mica
Daca avortul a reusit, nu veti avea ciclu si ovulatie in urmatoarele 2-3 saptamani pana la 3 luni dupa avort. ceea ce inseamna ca desi mic exista riscul unei sarcini, daca raportul sexual a fost neprotejat.
Daca actul sexual nu a fost protejat cu prezervativ sau anticonceptionale este posibil sa fiti insarcinata. Va recomand sa efectuati un test de sarcina.
Este foarte putin probabil sa ramaneti insarcinata la 7 zile de la inceputul menstrei. In momentul in care reapare menstra dupa nastere si alaptare este normal sa ciclul sa fie neregulat. Din acest motiv se recomanda utilizarea unei metode contraceptive eficiente- prezervativ sau contraceptive microprogestative
Va recomand sa efectuati un test de sarcina- de tip dozare din sange de beta hCG.Precizia diagnstica este mai buna
nu snt interferente intre medicamentul pentru alergie si testul de sarcina.Va recomand o doazre de beta hCG serica
In mod normal puteti gasi in orice farmacie pastile de intrerupere a sarcinii: Ella One, sau derivate de levonorgestrel (Postinor). Dupa cum stiti, eficacitate pastilelor este buna in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat
Va recomand sa intrebati direct in farmacii
Probabilitatea de a ramane insarcinata la 2 saptamani dupa o intrerupere de sarcina este foarte mica. Faceti un control ginecologic.
Dupa un avort medicamentos sau spontan, beta hCG-ul, analiza care arata ca in uter este un fat sau resturi de fa in cadrul avortului, si pe care se bazeaza testul de sarcina, ramane pozitiv pana se elimina toat resturile de tesut fetal din uter. aceasta perioada poate dura pana la 6-8 saptamani dupa ce ati luat pastilele de avort. Este normal ca testul de sarcina sa fie pozitiv in tumatoarele 3 saptamani dupa avort. Pentru a verifica daca avortul s-a produs este indicat fie sa mergeti la medicul ginecolog fie sa faceti o ecografie ginecologica fie sa faceti intr-un laborator de analize dozare de beta hcg doua analize la interval de 48 de ore, daca valoarea de beta HCG scade la mai putin de jumatate intre cele doua valori, inseamna ca avortul este in curs. Cand beta hCg-ul devine negativ, atunci ati eliminat tot.
la 4 saptamani de sarcina este recomandat ca avortul medicamentos sa se efectueze cu supraveghere medicala
Va recomand sa mergeti la ginecolog. Este necesara si oecografie abdominala sau cu sonda endovaginala pentru a verifica daca sunteti intr-adevar insarcinata si ce s-a intmplat.
Daca testul de sarcina este poziitiv inseamna ca sunteti insarcinata de cel putin doua saptamani- testele nu se poziitiveaza imediat. Este foarte bine ca mergeti la un control ginecologic
Eficienta Escapelle la 13 ziel post act fecundat este minima. va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru un consult si un aviz specializat
Banuiesc ca nu ati avur menstruatia pana acum. ESte posibil ca ovulatia sa se fi produs mai tarziu si actul sexual sa fi decurs in timpul ovultatiei. Pentru a afla raspunsul legat la datarea sarcinii va recomand sa efectuati o ecografie de datare a sarcinii
va recomand o consultatie la medicul ginecolog si o ecografie de datare a sarcinii. Ginecologul va va putea preciza daca este posibil sa faceti avort medicamentos in fucntie de datarea ecografica a sarcinii
Pentru a sti daca fatul a murit sau nu este indicata o ecografie abdominala. in cazul in care fatul a murit este nevoie sa mergeti de urgenta la ginecolog pentru a-l scoate.
In timpul sarcinii glicemiile pot fi scazute sub 70 fara sa fie o problema. O glicemie de 0,5-0,6 este normala la femeia insarcinata.
Nu. Aparitia unei hemoragii dupa un avort medicamentos indica eliminarea resturilor fetale.
In principiu orice contact sexual cu penetrare si ejaculare are riscul unei sarcini. Risucl este mic dar prezent. Este bine sa faca un test de sarcina daca va intarzia menstra
Intrucat exista riscul unei sarcini se poate incerca pilula de a doua zi, in limita a doua saptamani de la contactul sexual neprotejat
In medie avortul se declanseaza in saptamana care urmeaza administrarii pastilelor. In medie, sangerarea dureaza intre 4 si 6 saptamani. Va recomand sa mergeti din nou la ginecolog penru o evaluare ecografica pentru a se sti daca ati eliminat sau nu toate resturile fetale.
ciclul menstrual nu este tot timpul regulat. daca insa ati avut raport sexual neprotejat exista sanse mari de a fi insarcinata. faceti un test de sarcina sau o dozare de beta hcG.
Va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru a evalua ce fel de avort ar fi indicat, si daca recomanda avortul medicamentos de a putea fi urmarit indeaproape.
daca ati luat pastila de a doua zi este bine. Ati minimizat la maxim probabilitatea unei sarcini. Nu va stresati si astetati sa vina menstra. daca intarzie faceti un test de sarcina si o ecografie pelvina.
daca ati avut deja 2 menstruatii normale si un test de sarcina negativ de la ultimul contact sexual neprotejat inseamna ca nu sunteti insarcinata. Simptomele de sarcina nu sunt specifice si variaza f mult de la o persoana la alta.
Nu, daca menstruatia a fost nornala, nu sunteti insarcinata.
testul se pozitiveaza in 6-10 zile de la ovulatie. Ceea ce inseamna ca se poate face din momentul in care s-a sesizat intarzierea menstrei.
Simptomele sunt nespecifice dar apar frecvent in perioada premenstruala.
Pentru a ramane insarcinata, este necesara penetrarea. Riscul ca prietena sa ramana insarcinata este foarte mic.
Puteti avea relatii sexuale cu conditia sa fie protejate. Puteti face bai regulate normale nu neaparat spalaturi intra vaginale. Puteti folosi apa rece.
Este recomandat sa evitati consumul de alcool intrucat poate inerfera cu metabolizarea pastilelor pe care le-ati luat, scazandu-le eficienta.
puteti lua EllaOne sau Postinor, levonorgestrel. Dar inainte ar fi bine sa faceti o ecografie de datare a sarcinii si sa mergeti la ginecolog- in fucntie de varsta sarcinii, ginecologul va poate declansa si urmari avortul medicamentos.
va recomand o evaluare ginecologica si o ecografie de datare a sarcinii. In fucntie de varsta sarcinii ginecologul v apoate preciza daca avortul medicamentos mai este posibil sau eficient.
sansele de a ramane insarcinata in prima zi de menstra sunt neglijabile.
Da, daca pastila este luta in 72 ore pana la 5 zile post act sexual neprotejat.
Depinde de cate zile au trecut de la ultumul contact sexual neprotejat. In medie aveti deja foarte probabil 2 saptamani de sarcina si eficienta pilulei de adoua zi este scazuta acum. Va recomand un consult ginecologic rapid pentru a tenta un avort medicamentos.
sansele de a ramane insarcinata in ciuda administratii de Escapelle sun foarte mici. Ciclul menstrual poate insa intarzia dupa administrarea medicamentului. puteti face insa un test de sarcina. sau vedea un ginecolog in consultatie.
Ecografia va permite datarea sarcinii si stabilirea tipului de avort cu sanse bune de reusita.discutati cu medicul ginecolog dorinta de a face un avort medicamentos.
Avortul medicamentos se poate face oriunde. va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru a evalua daca in situatia dumneavostra avortul medicamentos poate fi eficient.
Simptomele nu au nici o legatura cu sarcina. Dar faptul ca ati avut contact sexual neprotejat poate fi asociat unui risc scazut dar existent de sarcina. faceti un test de sarcina sau o dozare in sange de beta hCG.
O scurgere rosie poate seminifica o hemoragie- poate fi vorba fie de un debut de menstra fie de o hemoragie de trofoblast respectiv de un avort spontan. La doua saptamani dupa contactul sexual puteti face testul de sarcina sau o dozare din sange de beta hCG.
Foarte probabil ca sangerarea sa devina abundenta in cursul urmatoarei saptamani. daca nu, reveniti la medic in consult.
Pastila de a doua zi este putin eficienta la doua saptamani de la actul sexual potential fecundant. daca ati sangerat va recomand sa faceti un test de sarcina. Este posibil sa fie un debut de menstra sau o sarcina cu sangerare din trofoblas cu riscul de a se termina cu un avort spontan.
Ii recomand prietenei sa consulte un medic ginecolog. Pentru a gasi o solutie eficiena varstei sarcinii. Contraceptivele orale in timpul sarcinii pot sa nu aiba nici un efect.
Folositi doua teste de sarcina diferite si faceti o dozare de beta hCG din sange. Asta daca intre timp nu v-a venit menstruatia. Este bine sa va protejati macar prin anticonceptionale orale, desi prezervaivul este foarte recomandat la aceasta varsta.
Medicamentele pentru avort sunt eficiente in limita a trei zile - maxim doua saptamani dupa contactul sexual neprotejat sau fecundant. ESte foarte posibil sa fi depasit acest termen. Va recomand o evaluare ecografica de datare a sarcinii si sa mergeti la ginecolog pentru un tratament eficient.
Tratamentul medicamentos pentru declansarea avortului se poate procura fara reteta din farmacii ( Escapelle, EllaOne, etc0
Puteti face avort daca nu au trecut mai mult de 14 saptamani de sarcina. Riscurile sunr durerile, sangerarile abundente si infectiile.
La doua saptamani distanta de contactul sexual neprotejat, pilula de a doua zi este ineficienta. Va recomand sa incepeti prin a face un test de sarcina si o dozare sanguina de beta hCG pentru a verifica daca sunteti insarcinata. daca se confirma sarcina, va recomand un consult ginecologic.
daca raportul sexual a avut loc inainte de data ultimei menstre nu sunteti insarcinata. pentru a verifica riscul de a fi insarcinata va recomand sa faceti o dozare serica (din sange) de beta hCG. Daca au trecut mai mult de 72 de ore de la contactul sexual neprotejat este posibil ca mediamentele de tip " pilula de a doua zi" sa nu mai fie eficiente.
Acidul folic se ia un comprimat de 400 mg pe zi din momentul in care doriti sa ramaneti insarcinata pana in saptamana 12 de sarcina. Nu e prea mult si nu se fac pauze. Nu este un tratament hormonal si nu are nici o legatura cu menstruatia. rolul este de apreveni defecte de tub neural la fat.
orice act sexual neprotejat are un risc de sarcina. daca sunteti la sfarsit de ciclu menstrual adica la 2-3 zile inainte de menstra probabilitatea de a ramane insarcinata este mica. daca sunteti la 14 +/- 5 zile inainte de mesntra probabilitatea de a ramane insarcinata este foarte mare, deoarece actul sexual a puttu surveni in momentul ovulatiei. va recomand ca in urmatoarea saptamana, daca intre timp nu ati avut sangerarea speciifica menstrei sa efectuati un test de sarcina. sau, pentru siguranta dumenavoastra sa luati plilula de a doua zi (ella one, sau escapelle, postinor- costa in jur de 50 de lei).
va recomand sa nu luati tratament medical pentru avor fara recomandarea si fara supravegherea medicului ginecolog. interventia pe uter in urma cu 9 luni nu influenteaza sarcina
topogyne este misoprostol si contracta uterul permitand vasoconstrictia vascularizatiei uterine. crampele apar rar. banuiesc -inca mai sangerati. solicitati un nou consult ginecologic.
da, fiind vorba de un act sexual cu penetrare, neprotejat, chiar daca riscul este mic.
banuiesc ca ati facut toate dozarile in acelasi laborator. daca nu scade bhcg este de urmarit eventualitatea rara a a socierii unei sarcini extrauterine mergeti la o reevaluare la medicul ginecolog.
va recomand sa scrieti la office@farmaciiledona.ro, sau sa solicitati detalii direct in farmacii. sau sa cereti informati medicului care a prescris medicamentul.
va recomand sa faceti o dozare sanguina de beta hCG pentru a verfica daca sunteti insarcinata. Daca nu sunteti nu aveti nevoie de tratament- sunteti la distanta de raportul sexual potential fecundant. Va recomand sa va adresati medicului ginecolog daca dozarea de beta hCG da rezultate in favoarea unei sarcini.
daca testul a fost negativ este recomandat sa faceti si o dozare de beta hCG din sange. depinde la cate zile distanta sunteti de un act sexual neprotejat potential fertilizant.
daca testul a iesit negativ inseamna ca nu sunteti insarcinata si ca simptomele pe care le descrieti, nespecifice, sunt legate de alta problema.
Pilulele Escapelle sunt eficiente in primele 72 de ore pana la 2 saptamani de la contactul sexual fecundant. Daca a trecut acest interval de timp va recomand sa va adresati medicului ginecolog
va recomand sa apelati la un consult ginecologic pentru a alege o metoda adecvata.
este foarte probabil o deregalre a ciclului datorita pastilei. pentru siguranta, puteti efectua un test de sarcina sau o dozare sanguina de beta hcG.
pentru avortul medicamentos va recomand sa apelati la orice medic ginecolog din oras pentru monitorizarea acestui tratament. va va recomanda de unde si ce fel de emdicamente sunt necesare.
pentru a confirma avortul medicamentos va recomand sa faceti doua dozari sanguine de beta hCG la 48 de ore interval. daca aloarea scade in timp la mai mult de jumatate avortul este confirmat.
nu va afecta calitatea avortului dar vi se va prescrie un tratament antiinflamator si antifungic. puteti avea un disconfort
va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru intreruperea de sarcina.medicamentele care pot fi luate fara coordonare si urmarire medicala se iau in maxim 72 de ore de la cotactul sexual neprotejat, mai tarziu eficienta este mult redusa.
in Romania, intreruperea voluntara de sarcina se poate efectua egal pana in saptamana 14 de sarcina si anume pana la 3 luni si jumatate.
va recomand sa efectuati un nou control ginecologic. Foarte probbail ca au mai ramas resturi fetale care continua sa se elimine. De asemenea, puteti face doua dozari de beta hCG la interval de o saptamana pentru a verifica daca este in scadere sau daca s-a negativat
Pentru a intrerupe o sarcina in 7 saptamani cu medicamente este recomandat sa mergeti la medicul ginecolog pentru a va prescrie tratamentul medicamentos si sa urmareasca daca se produce avortul sau nu. Medicamentele in aceasta situatie nu se elibereaza in farmacii decat cu reteta. Pentru ca tratamentul fie poate declansa sangerari abundente si efecte secundare, fie nu este eficient. Urmarirea atenta de catre medicul ginecolog este fff importanta.
Daca este vorba de lichid in fundul de sac Douglas, in afara uterului este datorita unei inflamatii persistente. De aceea vi s-a administrat un antiinflamator este pentru a diminua inflamatia.Va recomand sa cereti mai multe informatii medicului ginecolog care va urmareste pentru a verifica care va fi urmatorul pas terapeutic.
Secretia alba de la nivelul sanilor nu este neaparat un semn ca sunteti insarcinata. Dar faptul ca ati avut rapoarte sexuale neprotejate, mai ales daca le-ati avut in perioada de ovulatie, sau in faza de mijloc a ciclului menstrual poate arata cu mai mare probabilitate ca sunteti insarcinata.Va recomand sa faceti un test de sarcina si o dozare de beta hCG.
Puteti lua pastila de a doua zi. In prima saptamana de la actul sexual neprotejat mai este inca eficienta. Sau puteti face un test de sarcina inainte.
Artrotec contine Misoprostol care determina contractii uterine si care este utilizat pentru declansarea avortului medicamentos. De asemenea poate determina aparitia de anomalii de maturare a anumitor nervi cranieni sau anomalii de dezvoltare a membrelor. Va recomand sa cereti sfatul medicului giencolog care urmareste sarcina. Si sa faceti control ecografic periodic.
orice contact sexual cu penetrare nerotejat are un risc de fecundare in fucntie de cantitatea de ejaculat care poate scapa involuntar sau de perioada ovulatorie a ciclului. Va recomand pentru a va asigura cu nu sunteti insarcinata sa efectuati un test de sarcina sau o dozare de beta hCG.
Intr-adevar ati pierdut sarcina. Cel mai frecvent sunt cauze genetice pe care nu le putem impiedica. In medie 10% din primele sarcini se soldeaza cu un avort spontan fara a afecta cu nimic o sarcina normala ulterior. Va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru a elimina riscul unei sarcini extrauterine si pentru a urmari eliminarea resturilor fetale pe cale ecografica. Nu trebuie sa fiti ingrijorata. medicul ginecolog va va indica de cand anume puteti relua incercarile de a ramane insarcinata. Fiti pozitiva! Data viitoare sarcina va fi un succes!
Va recomand pentru inceput sa faceti o dozare serica de beta hCG pentru a fi sigura ca nu sunteti insarcinata. Daca nici pana acum nu a venit menstra si beta hCG este negativ, confirmand ca nu sunteti insarcinata, va recomand sa mergeti fie la un ginecolog fie la un endocrinolog pentru a verifica de ce intarzie ciclul. Cel mai frecvent este vorba despre o dereglare hormonala.
Va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCG doua dozari consecutive la interval de o saptamana. Daca valorile raman slab pozitive inseamna ca inca au mai ramas in uter resturi embriofetale care se elimina sub forma de snagerari. Asteptati nenagativarea beta hCG-ului care va confirma finalizarea avortului.
Dupa ce luati misoprostol sau mifepristona puteti simti dureri abdominale, crampe, dureri de cap, dureri lombare. Dupa aceea se declanseaza hemoragia care poste dura pana la 3 saptamani. Este recomndat sa tineti legatura cu medicul ginecolog care v-a prescris tratamentul pentru ca exista riscul de hemoragie abundenta.
Va recomand sa repetati testul la distanta de o saptamana de primul, in cazul in care intre timp nu a venit menstruatia. Sau , puteti face oricand o dozare din sange de beta hCG.
Avortul medicamentos il faceti singura acasa, dar daca hemoragia care se declanseaza este abundenta si de durata mai mare de 2 saptamani va recomand sa reveniti la medicul ginecolog. In marea majoritate a cazurilor nu este nevoie de chiuretaj pentru a opri hemoragia.
Buna ziua! In ceea ce priveste fertilitatea cuplului, si posibilitatea de a ramane gravida, importanta este nu atat profunzimea penetrarii cat ejacularea intra-uterina si timpul de rezidenta a ejaculatului intra-uterin. Va recomand ca dupa actul sexual sa mau asteptati cateva minute inainte de a va spala, eventual intinsa cu picioarele flectate. Daca au trecut mai mult de 6 -12 luni de cand aveti raporturi sexuale neprotejate in perioada ovulatorie si nu ati ramas insarcinata va recomand sa mergeti in consultatiela un medic ginecolog care se ocupa de probleme de fertilitate de cuplu impreuna cu partenerul dumneavoastra.
Buna ziua, intarzierea menstrei poate avea numeroase cauze; Daca ati avut un raport sexual neprotejat de la data ultimei menstruatii probablitatatea cea mai mare este o sarcina. Va recomand sa efectuati o dozare din sange de beta hCG pentru a verifica daca sunteti insarcinata. Daca se confirma sarcina va recomand sa mergeti la consult la un medic ginecolog intrucat au trecut cu siguranta mai mult de doua saptamani de la actul sexual fecundant si pastila de a doua zi nu va mai fi eficienta. daca nu se cofnirma sarcina (prin dozare de beta hCG si ecografic) intarzierea menstrei poate avea multiple cauze: disfunctie ovariana, stress, disfunctie tiroidiana si este recomandat sa efectuati o consultatie ginecologica si ulterior endocrinologica.
Puteti incerca pilula de a doua zi (Ella One), Postinor. Daca nu apar sangerari in urmatoarele doua saptamani va recomand sa va adresati medicului ginecolog. Aceste produse ar trebui sa se poate elibera in farmacii fara reteta.
Buna ziua. La acest termen eficienta tratamentului pentru avortul medicamentos este limitata. Se poate tenta dar numai de catre si sub supravegherea medicului ginecolog.
Buna ziua. Da, este recomandat sa luati pastila de a doua zi cat mai curand. la 48-72 de ore de la contactul sexual neprotejat este cel mai indicat.
Da, pastilele de a doua zi au eficienta maxima la 48 -72 de ore de la contactul sexual neprotejat.
Dupa un avort medicamentos este indicat sa asteptati 2 luni pana sa programati o noua sarcina. Fumatul este recomandat a fi evitat intrucat poate favoriza inflamatia si o durata mai lunga a hermoragiei. In ceea ce priveste fumatul inainte de sarcina sau pana in momentul descoperirii sarcinii ceea ce este demonstrat este faptul ca fumatul in timpul unei sarcini creste riscul de moarte subita a fatului sau bebelusului, sau nasterea unui copil prematur sau cu greutate mica. Fumatul ca atare nu determina infertilitate dar are risc crescut pentru sanatatea fatului.
La trei saptamani de sarcina sau mai mult este indicat sa mergeti la un medic ginecolog care va verifica ecografic varsta sarcinii si care va va recomanda tratamentul medicamentos sau interventional optim pentru dumneavoastra.
Avortul medicamentos este eficient in cele 3 zile acre urmeaza actului sexual neprotejat. Daca testul de sarcina a iesit pozitiv inseamna ca aveti mai mult de doua saptamani de sarcina si eficienta tratamentului medicamentos este mica. Mergeti la medicul ginecolog pentru a face o ecografie de datare a sarcinii si de stabilire a viabilitatii fatului si veti vedea impreuna cu medicul specialist daca un tratament medicamentos adaptata varstei sarcinii este posibil.
Daca testul a iesit negativ va recomand sa faceti in laborator o dozare din sange de beta hCG. Daca si aceasta analiza este negativa, nu sunteti insarcinata. Daca iese pozitiv este tarziu pentru a lua pilula de a doua zi si este recomandat sa mergeti la medicul ginecolog.
Sangerarea indica faptul ca avortul este declansat. Certitudinea avortului este data de dozarea din sange la interval de 48 de ore in acelasi laborator de beta hCG. daca la interval de 48 de ore valoarea scade la sub jumatate din valoarea de dinainte, aveti certitudinea avortului.
Pilula de a doua zi se ia in cele 3 zile dupa actul sexual neprotejat. Verificati inainte daca sunteti insarcinata. Puteti lua pilula de a doua zi pana la 2-3 saptamani dupa actul sexual dar este indicat sa mergeti si la medicul ginecolog intrucat este posibil ca eficienta acesteia sa fie scazuta.
Daca ambele contacte sexuale au fost protejate si ati avut menstra pe 10 iunie, inseamna ca nu ati ramas insarcinata. Ciclul menstrual poate fi frecvent neregulat.
Atat timp cat ati avut rapoarte sexuale protejate si menstra a venit ulterior nu sunteti insarcinata. Daca nu ati avut raport sexual neprotejat din 10 iunie pana in prezent, intarzierea menstrei nu este legata de o sarcina.
Puteti face un test de sarcina in doua saptamani de la actul sexual. daca ati luat pilula de a doua zi si ati avut contact sexual neprotejat 24 de ore dupa, in principiu sunteti protejata de o sarcina intrucat au apraut modificari ale mucoasei uterine incompatibile cu sarcina. daca intre timp ati avut menstra sau hemoragie sarcina s-a eliminat. Avortul medicamentos este usor accesibil in Romania. Nu va pot da un pret estimativ dar puteti sa va interesati in farmacii de pretul Postinor, Escapelle, Ella One.
Avortul medicamentos este usor accesibil in Romania. Daca ati avut contact sexual neprotejat la 24 de ore dupa ce ati luat pilula de a doua zi, ar fi trebuit deja sa apara modificari ale mucoasei uterine determinate de progestativul din pilula de a doua zi care sa impiedica sarcina. Va recomand sa faceti un test de sarcina sau o dozare de beta hCG. Daca beta hCG este negativ sau daca ati avut menstra sau hemoragie intre timp, riscul sarcinii a fost eliminat.
Da, pentru ca poate fi eliminat lichid seminal si in absenta senzatiei de ejaculare. Puteti efectua un test de sarcina.
Un act sexual fara ejaculare nu determina o sarcina. Riscul ramane insa potential intrucat puteti elimina lichid seminal cu spermatozoizi inainte de a simti ejacularea. Acest risc este insa foarte redus, cvasi, neglijabil.
Nu a aparut o noua sarcina ci continua sa se elimine resturile fetale de la sarcina pentru care ati facut avortul medicamentos. Eliminarea resturilor fetale poate dura pana la 6-8 saptamani. Pentru a verifica ca avortul s-a incheiat va recomand sa faceti doua dozari seriate de beta hCG din sange. daca valorile sunt detectabile dar scad la jumatate intre prima si a doua aveti confirmarea ca inca se mai elimina resturi fetale. daca valoarea este nedetectabila, inseamna ca avortul s-a incheiat si ca dupa urmatoarea menstra, ciclul este fertil.
Va recomand sa mergeti la ginecolog pentru o consultatie si o ecografie. Puteti face si un test de sarcina. Daca sunteti insarcinata ati avea acum ati avea 6 saptamani de amenoree ceea ce inseamna ca avortul medicamentos nu mai este eficient. Se poate face intrerupere de sarcina pana la 12-14 saptamani de amenoree. Ginecologul alege modalitatea de avort impreuna cu dumneavostra.
Da, puteti folosi pilula de a doua zi si la 2 saptamani dupa contactul sexual.
Aveti 5 saptamani de amenoree. Trebuie mai intai sa calculati cate zile au trecut de la primul raport sexual neprotejat de la ultima menstra. Daca au trecut mai mult de doua saptamani, va recomand sa mergeti la medicul gineolog. Eficienta pastilelor este minima.
Daca ati avut un raport sexual neprotejat in ultimele doua saptamani va recomand sa cumparati Postinor sunt 2 comprimate se ia cate unul la o zi interval, conform prescriptiei
Daca actul sexual a fost protejat nu aveti de ce sa va temeti. Chiar daca raportul sexual a avut loc in perioada ovulatorie, propice sarcinii. Daca intre timp nu a venit menstra, ii recomand prietenei sa faca totusi un test de sarcina.
Daca actul sexual a decurs cu penetrare si fara protectie, da, puteti ramane insarcinata, pentru ca ejacularea poate fi minima. Sansele sunt mici dar posibilitatea ramane. Prevedeti contraceptia de a doua zi daca erati in mijloc de ciclu menstrual si daca intre timp nu a venit menstra.
Postinor isi face efectul in primele zile. Sangerarea ar trebui sa apara in cel tarziu o saptamana dupa ce lati luat pastilele. Daca nu se intampla nimic, mergeti la medicul ginecolog in consultatie.
Da, puteti si este indicat sa luati pilula de a doua zi acum. Va recomand sa aveti contact sexual protejat cu prezervativ.
Va recomand sa faceti o dozare de beta hCG din sange.Puteti lua pilula de a doua zi, chiar daca sunteti la doua saptamani distanta de actul sexual si sarcina nu s-a confirmat. Daca dozarea de beta hCG este negativa nu sunteti insarcinata.
va recomand sa faceti o dozare sanguina de beta hcg. Este un test mai sensibil. Daca sunteti in primele doua saptamani de la contactul sexual neptoejat puteti lua pilula de a doua zi. Nu sunt efect secundare in afara de intarziere ciclu sau hemoragie abundenta in cazul in care nu sunteti insarcinata.
Va recomand sa contactati un medic ginecolog. Pilula de a doua zi ca atare nu mai este eficienta. Puteti discuta cu ginelogul sa incercati un avort ne chirurgical.
Daca sarcina a fost confirmata (test de sarcina, dozare de beta hCG), va recomand sa mergeti in consult la medicul ginecolog.
Este tardiv sa folositi pilula de urgenta la doua saptamani dupa actul sexual. daca nu a venit intre timp menstra va recomand sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog.
Scurgerile maro-rozalii pot fi legate de o menstra, de o infectie, sau de sangerari de trofoblast in cazul unei sarcini pe care riscati sa o pierdeti. Va recomand sa faceti intr-un laborator de analize o dozare de sange de beta hcG pentru a verifica daca sunteti insarcinata. In orice situatie va recomand ulterior sa mergeti fie la medicul ginecolog pentru a verifica daca scurgerile pe care le prezentati necesita tratament sau nu.
Avortul medicamentos este eficient in primele 2 saptamani de sarcina. Tratamentul "pilula de a doua zi de tip Postinor, etc) se pot lua in primele 72 d eore de la contactul sexual neprotejat pana la 2 maxim patru saptamani de la acesta. Apoi , eficienta tratamentului medicamentos este minima. in caz de sarcina confirmata, recomand persoanei un consult ginecologic.
Cred ca am raspuns deja. Avortul medicamentos poate eficient pana la limita a 4 saptamani de la actul sexual. Ca pastile Postinor, Escapelle, EllaOne.
Da, bineinteles ca puteti face copii ulterior. Metoda medicamentoasa nu afecteaza decat conditiile de nidare a oului in uter. Se blocheaza ovulatia si apoi totul reintra la normal
Avortul consta in eliminarea tesuturilor mebrio fetale din uter, cu sangerare care poate fi putin abundenta la inceput si ulterior din ce in ce mai abundenta. Sangerarea poate dura de la 2 pana la 6 saptamani. va puteti da seama daca s-a eliminat totul, facand o analiza de sange numita betahCG. cand aceasta a devenit negativa, artunci inseamna ca ati eliminat toate resturile embrio-fetale. daca sangerarea devine foarte abundenta si va simtiti slabita, mergeti la medicul ginecolog.Este posibil sa fie nevoie ca acesta sa intervina pentru a elimina mai repede resturile din cavitatea uterina.
In principiu in a 8 a saptamana avortul medicamentos nu mai este eficient. va recomand sa apelati la un medic ginecolog, deoarece chiuretajul nu se mai poate realiza medico-legal dupa 14 saptamani de sarcina.
la patru luni dupa nastere, daca aveti menstra regulat, este posibil sa ovulati normal. ceea ce inseamna ca orice raport sexual neprotejat poate duce la aparitia unei noi sarcini. Puteti verifica daca sunteti insarcinata facand o dozare sanguina de beta hcG.
Este de preferat sa faceti o ecografie pentru a data sarcina, sau sa calculati numarul de saptamani care au trecut de la data primei zile a ultimei menstruatii. Daca au trecut mai mult de patru saptamani de la data ultimul raport sexual sau aveti mai mult de 6 saptamani de la data ultimei menstruatii, avortul medicamentos va fi ifie neficient sau cu efecte adverse importante pentru dumneavoastra . Va recomand sa mergeti la consult la medicul ginecolog.
Dupa ce ati luat pastilele pentru avort medicamentos veti astepta sangerarea care anunta fie avortul medicamentos si menstra in cazul in care nu erati insarcinata. Orican dupa aceasta sangerare poate re-apare ovulatia ( poate apare din prima muna sau poate intarzia 2-3 luni, este variabil si nu poate fi prevazut. Din acest motiv este recomandat sa va protejati fie cu prezervativ (metoda cea mai avantajoasa deoarece va protejeaza si de bolile cu transmitere sexuala) fie cu contraceptive orale.
Problema avortului medicamentos la 6 saptamani este ca poate sa fie ineficient in marea majoritate a cazurilor cat si daca, functioneaza sa determine afectarea importanta a starii dumneavostra ci hemoragii abundente. va recomand sa mergeti la ginecolog pentru a urmari eficienta tratamamentului. Cytotec se adminsitreaza 800 micrograme intravaginal sau lingual : maxim trei la interval de 3 ore . Ideal se administreaza la 2 zile dupa administrarea de mifepristona.
puteti incepe activitatea sexuala atunci cand se va opri sangerarea. este recomandat sa va protejati utilizand prezervativ.
Sansele de reusita pentru doua saptamani de sarcina sunt reduse. Daca doriti sa apelati la un avort medicamentos este recomandat sa fie facut sub suoravegherea medicului ginecolog-obstetrician.
Va recomand sa mergeti neaparat la un consult ginecologic si sa faceti o ecografie de control. sarcina este avansata (la sase saptamani de sarcina eficienta tratamentului medicamentos este f mica).
Cel mai usor puteti verifica prezenta avortului efectuand o analiza din sange: dozare de beta hCG de doua ori, la interval de 48 de ore. Daca in 48 de ore valoarea beta hCG a scazut la mai mult de jumatate sin valoarea initial inseamna ca ati avortal. De asemenea este recomandat un control ecografic pentru a verifica faptul ca sarcina era intra-uterina.
este posibil ca sangerarea sa nu apara atat de repede. Durata actiunii progesteronului si afectarea vascularizatiei trofoblastului este vraibila. Artrtek-ul va stimula contractiile uterine si va permite vidarea uterului. va recomand sa mergeti sau sa intrebati ginecologul pentru a verifica evografic cum decurge avortul
Orice act sexual neprotejat comporta un risc de sarcina. Ii recomand prietenei sa faca un tes de sarcina sau o dozare de beta hCG. Daca cele doua tste sunt negative sunteti linistit. Ciclul menstrual poate intarzia din multe motive.
Avortul medicamentos este eficient in primele 3 zile dupa raportul sexual fecundant. Daca a intarzait menstra de trei zile este foarte posibil sa fiti insarcinata de 2-3 saptamani si eficacitatea tratamentului medicamentos este f slaba. Va recomand sa mergeti la ginecolog si sa discutati cu acesta optiunea avortului medicamentos.
Daca testul de sarcina este negativ, inseamna ca nu este insarcinata. La 4 saptamani dupa un raport sexual potential fecundant avortul medicamentos nu este recomandat.
Sansele de a ramane insarcinate in ziua a treia de menstra si dupa Ella One sunt neglijabile. Simptomele pe care le descrie pot fi efectul combinatiiei Ella One si contraceptive orale, sau legate de o alta problema de sanatate.
Va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCG intr-un laborator de analize. Testul este mult mai fiabil decat testele urinare de sarcina. Daca se confirma o sarcina si aveti mai mult de doua saptamani de sarcina va recomand sa vedeti un medic ginecolog pentru a va urmari in caz de avort medicamentos.
Sarcina cred ca este bine avansata si medicamentele a sanse mici de reusita. Mergeti la medicul ginecolog pentru a avea recomandarea lui.
Daca testul de sarcina a iesit negativ si intre timp ciclul menstrual tot nu a venit, va recomand sa faca intr-un laborator o dozare din sange de beta hCG. Daca analiza este negativa, sigur nu este vorba despre o sarcina.
Un avort medicamentos in saptaman a sasea este insotit de o hemoragie mai importanta, dar care nu apare din prima zi ci poate aparea ulterior. Testul de sarcina ramane pozitiv pana se elimina toate tesuturile embrionare si poate dura intre 3 si 6 saptamani de la declansarea avortului.
Pilula de a doua zi sau medicamentele progestative utilizate pentru preventia sarcinii se iau fara supravefhere medicala in primele 72 de ore pana la 2 saptamani dupa actul sexual neprotejat. In ceea ce priveste acvortul medicamentos este recomandat sa fie facut sub supraveghere medicala intrucat hemoragiile pot fi importante. In ceea ce priveste pretul, va recomand sa intrebati direct in farmacii.
Va recomand sa faceti un test de sarcina intucat in perioada in care ati avut raportul sexual erati in perioada ovulatorie sau post ovulatorie si sansele de a ramane insarcinata erau mari. Bineinteles, daca intre timp nu a venit menstra.
Simptomele sunt nespecifice, dar daca actul sexual a fost neprotejat si in perioada ovulatorie este probabil sa fie insarcinata. Daca nu doreste sa ramana insarcinata ii recomand sa ia pilula de a doua zi. Daca nu a venit menstra intre timp poate face un test de sarcina sau o dozare sanguina de beta hcG pentru a exclude o sarcina
Buna ziua. Nu stiu ce inseamna ebadon. Banuiesc ca intrebarea se refera la simptomele avortului medicamentos. Durerea vaginala si abdominala nu apar decat rar si daca apar este indicat sa consultati repede un medic ginecolog. Simptomul normal este aparitia unor hemoragii moderat-abundente.
Daca Escapelle a fost luat in cele 72 de ore dupa contactul sexual inseamna ca nu a ramas insarcinata. Datorita medicamentului menstra poate intarzia. Pentru a elimina orice suspiciune, avand in vedere ca au trecut mai mult de doua saptamani de la contactul sexual, daca menstra tot nu a venit, recomand sa fac un test de sarcina.
Simptomele sunt nespecifice si este devreme pentru a putea sti cu precizie daca sunteti insarcinata. Puteti face un test de sarcina peste 2 saptamani. Sau daca sigur nu doriti sarcina puteti apela la contraceptia hormonala de urgenta.
Nu se poate face avort fara semnatura unei rude de grad 1 (mama, tata) sau a unei persoane imputernicite ca tutore. In orice caz trebuie sa va grabiti, caci dupa 12-13 saptmani avortul nu mai poate fi facut; devine ilegal.
Este indicat sa incepeti printr-un avort medicamentos si apoi sub indrumarea si coordonarea mediculul gineoclog care v-a administrat tratamentul sa evaluati eficienta acestuia.
Da, chiar daca eficienta nu este de 100%.
Daca doriti sa verificati daca ati avortat puteti merge la un laborator de analize si sa dozati din sange beta hCG de doua ori la interval de 48 ore in acelasi laborator. Daca valoarea beta hCG a scazut la mai putin de jumatate intre prima si a doua analiza la interval de 48 de ore, aveti confirmarea avortului. Nu se elimina totul imediat. Uneori poate dura cateva zile iar alteori intre 6 saptamani si doua luni pana se elimina toate resturile embrionare si placentare.
Dozarile de beta hCG sunt negative, intrucat sub 5. Daca testele au fost facute la acelasi laborator la interval de 3 zile aveti confirmarea ca nu aveti o sarcina in evolutie, intrucat beta hCG-ul trebuia sa sa fie mai mare decat dublul primei valori la dozarea la 3 zile. Daca aveti totusi suspiciunea unui contact sexual neprotejat puteti lua un tratament medicamentos.
Daca testul de sarcina este negativ este bine sa il confirmati cu o dozare de beta hCG din sange. Daca sunteti insarcinata (adica daca se confirma prin dozarea de beta hCG) se calculeaza numarul de saptamani de sarcina ca numar de saptamani de amenoree, si anume de la data ultimei menstruatii (ziua cand a inceput menstra la ultimul ciclu).
Este tarziu pentru un avort medicamentos. In ceea ce priveste avortul interventional trebuie sa apelati la medicul ginceolog cat mai repede caci dupa 12 saptamani se pun probleme medico-legale in situatia in care avortul nu are indicatie medicala.
Conteaza si vechimea sarcinii. Inainte de a opta pentru un tratament medicamentos va recomand sa mergeti la medicul ginecolog pentru a va urmari si ajuta ca avortul se se produca fara risc pentru dumneavoastra.
Daca actul sexual a fost protejat cu prezervativ, nu aveti de ce sa fiti ingrijorata. Daca teama persista puteti face un test de sarcina sau o dozare sanguina de beta hCG.
menstra ar trebui sa vina la dsitanta de 4-5 saptamani. Dupa administrarea de escapelle sangerarea poate aparea maio devreme sau poate determina intarzierea ciclului.
La 6 saptamani de sarcina este tardiv si ineficient tratamentul medicamentos progestativ. Va recomand sa asteptati consultul ginecologic.
Va recomand sa urmati recomadarile medicului ginecolog care v-a examinat si care va urmareste si sa tineti legatura cu el, in ceea ce priveste evolutia dupa administrarea medicamentelor.
Va recomand sa mergeti in consult la un medic ginecolog. Daca optati in 3 saptamani de sarcina pentru un avort medicamentos, ale carui sanse de reusita sunt mediocre este bine ca tratamentul medicamentos si cosecintele lui sa fie urmarite indeaproape de un medic ginecolog
Este posibil sa fie o derglare din cauza pastilei. Daca arti avut insa alte contacte sexuale neprotejate intre timp va recomand sa refsceti u test de sarcina.
Daca testul de sarcina a iesit pozitiv inseamna ce fie este fals pozitiv, fie sunteti insarcianta de doua saptamani cel putin. Va recomand sa faceti saptamana viitoare o dozare din sange de beta hCG. testul va permite de a infirma sarcina sau de o confirma cat si de a estima varsta ei relativa.
Da, este normal. Dureaza intre 3 si 6 saptamani sau chiar mai mult pana se elimina toate resturile de tesut (embrion si ponta ovulara). Cat timp mai exista resturi fetale in utero betaHCG-ul este dozabil si testul de sarcina este pozitiv.
la doua saptamani eficienta pilulei de a doua zi este limitata. va recomand un consult ginecologic si ecografic.
va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCG. Acest test este mai sensibil si poate confirma sau infirma o sarcina. Trebuie sa asteptati insa inca doua saptamani. Daca aveti vreun dubiu, puteti lua pastila de a doua zi.
Faptul ca ati luat augmentin la inceput de sarcina nu reprezinta un motiv de a intrerupe sarcina. Amoxicilina este indicat si administrata in timpul sarcinii, daca se considera necesar. De asemenea nu exista nici un studiu care sa arate ca amoxicilina ar putea determina malformatii la fat daca este luata la inceput de sarcina. Nu va recomand tratamentul medicamentos caci eficienta lui este foarte scazuta la 3 saptamani de sarcina. Va recomand sa mergeti la ginecolog pentru a va urmari sarcina si sa pastrati copilul, mai ales daca va doriti unul.
Pastila si avortul determinat ca atare poate sau nu sa se asocieze cu simptome in functie de varsta sarcinii. Cel mai frecvent nu apar dureri.
Da, daca au trecut doua zile puteti lua pastilele. Daca nu le-ati luat pana acum puteti s ale luati, dar va recomand ca inainte sa faceti o dozare din sane de beta hCG. Daca nu sunteti insarcinata, nu are rost sa le luati.
Va recomand sa incepeti prin a face un test de sarcina. Daca testul este poziitv faceti o dozare din sange de beta hCG. Daca si acest test, mai sensibil confirma sarcina si estimeaza varsta sarcinii, va recomand sa cautati un medic ginecolog. Daca sunteti insarcinata, a trecut deja o luna de la contactul sexual si tratamentul medicamentos nu mai este eficient.
Probabilitatea de a fi ramas insracinata este foarte mica, cu atat mai mult cu cat ati facut avort medicamentos in urma cu doua saptamani si cu cat in urma unui tratament hormonal ovulatia nu apara repede. Dar pentru siguranta dumneavoastra puteti lua pilula de a doua zi.
Va recomand sa continuati sa luati pastilele cum sunt recomandate pe blister. Simptomele sunt nespecifice.
Simptomele sunt nespecifice. Va recomand sa continuati sa luati pastilele asa cum sunt recomandate in prospect pentru a pastra eficienta contraceptiva.
Da, puteti fi gravida avand in vedere ca ciclul menstrual este neregulat, ovulatia se poate produce mai devreme de 14 zile. Va recomand sa efectuati o dozare de beta hCg sau un test de sarcina.
Intr-adevar in timpul alaptarii este posibil ca menstruatia sa intarzie. Insa ovulatia poate apara si in timpul alaptarii, astfel incat puteti ramane insarcinata in perioada alaptarii. In primul trimestru de sarcina simptomele sunt nespecifice. Puteti face o dozare in sange de beta hCG pentru a verifica daca sunteti insarcinata sau nu.
va recomand sa faceti mai inainte un test de sarcina. Daca este pozitiv puteti face o dozare serica de beta hCG care estimeaza varsta sarcinii. Daca au trecut patru saptamani, va recomand sa mergeti la ginecolog. Acesta va va putea recomanda si urmari un tratament hormonal sau un chiuretaj.
Este tardiv si ineficient sa optati catre un tratament hormonal pentru intreruperea sarcinii la patru saptamani. Va recomand sa mergeti in consultatie la ginecolog.
Da, este recomandat sa luati pastila de a doua zi. Chiar daca eficienta maxima este in urmatoarele 3 zile, pastilele pot fi eficiente, pana la 2-3 saptamani dar cu o probabilitate de protectie descrescatoare.
Pentru a verifica daca sunteti insarcinata sau nu va recomanda sa faceti un test de sarcina si sa faceti intr-un laborator de analize o dozare din sange de beta hCG.
da, exista riscul sa fiti insarcinata. Efectuati o dozare din sange de beta hCG.
din moment ce a luat pastila de a doua zi sansele sunt minime. Dar este prudent sa folositi o metoda contraceptiva (prezervativ) si sa efectueze peste 2 saptamani o dozare in sange de beta hCG pentru a elimina suspiciunea unei sacini.
este normal ca sangerarea sa mai continue dupa avortul medicamentos. Poare dura pana la 6 saptamani. Puteti face un control de tip ecografie cu sonda endovaginala pentru a verifica daca mai sunt resturi de tesut embrionar.
Va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCg, fiind un test mai fiabil. Pastila de a doua zi are o eficienta foarte mica la 16 zile de contact sexual. va recomand sa apelati la avizul unui medic specialist ginecolog.
intreruperea medicamentului activ permite deblocarea hipofizara si declansarea ovulatiei. Daca ati luat pastila corect in urmatoarele 12-24 de ore deblocarea hipofizei nu se porduce si sunteti in continuare protejata. de asemenea daca luati pilule contraceptive de doi ani probabilitatea de a ramane insarcinata din urmatoarea zi de intrerupere a pilulei este putin probabila
daca a aparut sangerea in urmatoarele zile dupa luarea pastilelor inseamna ca nu este insarcinata.Dar este recomandat pentru siguranta dumneavoastra fie sa faca un test de sarcina, fie, test mai fiabil, o dozare de beta hCG.
Eficacitatea pastilei este maxima in primele 72 de ore de la actul sexual neprotejat. Este recomandat sa faca deja un test de sarcina. Pastilele pot fi luate si dupa 2 saptamani dar la acest interval de timp eficienta este mai mica.
Medicamentele pentru intreruperea sarcinii, din categoria " pilule de a doua zi " se pot cumpara din farmacii fara reteta. In privinta preturilor va puteti interesa direct in farmacii.
dupa un avort, sangerarea care consta in eliminarea resturilor fetale si de sac gestational dureaza variabil calitativ si cantitativ de la cateva zile pana in medie 6 saptamani. Va recomand sa consultati un medic ginecolog pentru un control.
Da, este posibil sa fiti insarcinata. Va recomand sa faceti un test de sarcina si o dozare din sange de beta hCG pentru a confirma sau infirma sarcina.
Sangerarea poate fi initial cu debit mic, ca la menstruatie si apoi sangerarea va de veni mai abundenta. Poate dura intre o saptamana si 6 saptamani.
Va recomand sa urmati intocmai tratamentul prescris de medicul ginecolog pentru ca avortul sa fie complet.
Pentru a afla daca sunteti insarcinata sau nu, realizati un test de sarcina si o dozare de beta hCG. Daca sunteti insarcinata, si doriti un avort este bine sa apelati la un ginecolog.
Putin probabil sa aveti simptomele unei sarcini atat de repede. Daca au trecut mai mult de doua saptamani de la contactul sexual va recomand sa realizati la un laborator o dozare de beta hCG pentru a confirma sau infirma o sarcina.
Daca a venut menstra probabilitatea unei sarcini este mica. ESte recomandat un test de sarcina si o dozare de beta hCG.
Postinor este recomandat in primele 72 de ore de la un cntact sexual neprotejat care implica un risc de potentiala sarcina, chiar daca in acel moment nu puteti sti daca sunteti insarcinata. Eficacitatea medicamentului scade cu cat intervalul de timp intre actul sexual fecundant si data luarii comprimatului creste. Producatorii Postinor si studiile arata ca acest produs poate sa isi faca efectul desi cu sanse foarte mici pana la 4 saptamani de sarcina. Insa de recomandat este in primele maxim 72 de ore. Daca ati luat pastila la 3 saptamani dupa contact este recomandat sa mergeti la medicul ginecolog pentru a supraveghea efectul pastilei care daca declanseaza avortul ar produce o hemoragie abundenta in urmatoarele 3-7 zile.
Senzatia de greata este un simptom nespecific. Daca ati avut contacte sexuale neprotejate exista riscul de a fi insarcinata. Va recomand sa faceti unul sau chiar doua teste de sarcina is o dozare din proba de sange de beta hcG pentru a verifica daca sunteti insarcinata.
Topogyne este Misoprostol. Puteti intreba in Farmaciile Dona si solicita o comanda. Produsul se comercializeaza in Farmaciile Dona. Verificati daca sunt pe stoc sau daca pot fi comandate. Celalalt produs: Arthrotec este diclofenac si se gaseste cu siguranta in farmacii. Daca nu reusiti sa gasiti sau sa obtineti o comanda a produsului solicitati informatii trimitand e-mail pe adresa: office@farmaciiledona.ro
Pentru a afla daca sunteti insarcinata si de cat timp va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCG. Daca sunteti insarcinata, va recomand sa apelati la un consult specializat ginecologic. Medicul ginecolog, in fucntie de starea dumneavoastra de sanatate si de examenul clinic va va recomanda varianta de intrerupere a sarcinii adecvata.
Daca a luat Postinor 2 cele doua pastile conform recomandarilor in limita a 72 de ore de la actul sexual nu aveti de ce sa fiti ingrijorat. Eficienta contraceptiva a metodei este de peste 95% daca pastilele sunt luate conform prescriptiei in limitele a maxim 72 de ore de la actul sexual.
Dupa o intrerupere de sarcina menstruatia apare in medie la 6-8 saptamani dupa chiuretaj sau dupa avortul medicamentos. Nu trebuie sa va ingrijorati daca nu a venit inca menstruatia. Dureaza pana cand se elimina toate resturile fetale din uter si pana cand se reia ovulatia. Va recomand insa sa utilizati prezervativ in timpul actelor sexuale pana atunci cand veti avea menstra si veti putea incepe contraceptia orala. De asemenea puteti face un control prin ecografie cu sonda intravaginala pentru a verifica daca mai sunt resturi uterine si aspectul ovarelor ceea ce poate da indicatii legate de ovulatie sau de cand este posibil sa vina menstra.
Scurgerile roz-maronii apar in mod normal la sfarsitul menstruatiei. Atat timp cat ati avut menstra la intervalul de timp normal inseamna ca nu sunteti insarcinata.
Bineinteles da ca a aparut menstruatia dupa contactul sexual se exclude sarcina. Greturile si disconfortul pelvian dupa pieredera virginitatii sunt simptome nespecifice care sunt frecvente.
Probabilitatea de a ramane insarcinata si de avea un fat viabil la doua saptamani de la o intrerupere de sarcina este minima intrucateste envoie de mai mult timp pentru deblocarea axului hipotalamo-hipofizo-ovariana pentru producerea ovulatiei. Ar trebui mai inainte sa se negativeze beta hCG-ul. Dozarea beta hcGului nu este utila in acest caz, pentru ca pot ramane resturi de tesut fetal in uter. Puteti lua pilula de a doua zi daca aveti suspiciunea unui act sexual cu ejaculare si potential fecundant.
Este recomandat sa confirmati sarcina cu un al doilea test: o dozare in sange de beta hCG. Daca si acest test confirma sarcina este recomandat sa luati pilula de a doua zi, dar sa contactati si un medic ginecolog, pentru ca daca au trecut 3 saptamani de la contactul sexual fecundant eficienta abortiva a pilulei de a doua zi este mica dupa ce au trecut 72 de ore de la contact. Daca dozarea din sange de beta hCG este negativa si aveti mai mult de 2 saptamani de la ultimul contact sexual atunci aveti certitudinea ca nu sunteti insarcinata
Senzatia de balonare poate fi cauzata de o alimentatie ne adecvata- mese rapide, bogate in carbohidrati. Dar poate apare si in caz de disfunctii digestive sau afectiuni ginecologice. Fara sa fie legate de o sarcina. Va recomand sa faceti un control gastroenterologic si unul ginecologic.
Sangerarile in urma primului act sexual pot dura mai multe zile daca sunt soldate nu numai cu ruperea himenului dar si cu leziuni vaginale sau de col uterin. Daca toate actele sexuale au fost protejate rixul de a ramane insarcinata este minim. Dar este bine sa faceti totusi un test de sarcina sau o dozare de beta hCG din sange.
Daca sarcina s-a confirmat si aveti patru saptamani de la contactul sexual fecundant avortul medicamentos (pilula de a doua zi pe care o puteti lua din farmacii ) nu mai este eficient. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog pentru a alege o optiune mai buna si mai eficienta.
Asa cum am raspuns anterior, eficienta pastilei de intrerupere a sarcnii este in primele 3 zile de la contactul sexual fecundat iar eficienta este nula la o luna distanta. Daca sarcina s-a confirmat prin doua teste succesive (test de sarcina si dozare sg de beta hCG), va recomand sa solicitati avizul specializat al unui ginecolog.
Fumatul poate agrava inflamatia si prelungi sangerarea.
Fumatul poate agrava inflamatia si prelungi sangerarea.
Daca contactul sexual a fost neprotejat va recomand sa faceti un test de sarcina (bandeleta -analiza urinara) cat si o dozare din sange de beta hCG. Este important sa eliminati sau sa confirmati o sarcina cat mai repede.
La patru saptamani de sarcina pastila de a doua zi este ineficienta. Pentru un avort la cerere este recomandat sa apelati la medicul ginecolog.
Puteti lua medicamentul dar tot va trebui sa mergeti la medicul ginecolog intrucat la patru saptamani de la contactul potential fecundant eficienta medicamentului este foarte mics.
Cat timp alaptati se produc cantitati mari de ocitocina care blocheaza nidatia. Dara daca ramaneti insarcinata nu este nici o contraindicatie in a continua sa alaptati bebelusul. Daca nu dorit o sarcina apropiata cel mai bine este sa mergeti la ginecolog, intrucat avortul medicamentos presupune un tratament hormonal care ajunge in lapte si poate inflenta bebelusul.
in general medicatia care se administreaza pentru a induce avortul in situatia dumneavostra este eficienta si este diferita de medicatia numita pilula de a doua zi. Este recomandat sa pastrati legatura cu medicul ginecolog si sa efectuati controalele si analizele pe care acesta le solicita.
Pentru a verifica daca sunteti cu adevarat insarcinata va recomand sa realizati o dozare din sange de beta hcg. Daca se confirma sarcina, da, puteti folosi tratamentul medicamentos dar este recomandat sa mergeti si la un consult ginecologic deoarece eficenta tratamentului este mica la doua saptamani sau mai mult. Este eficient in primel 3 zile de la contact.
Puteti sa mai cereti sfatul si unui alt ginecolog. Nu va pot preciza atat timp cat nu stiu cum arata ecografia. In general, tesuturile se elimina in medie in 6 saptamani. Daca nu raman multe resturide ponta ovulara se poate considera ca in timp se elimina singure. Puteti incerca tratamentul medicamentos intrucat nu este dureros. Simtiti doar contractiile uterine.
La 45 de ani se apropie perioada premenstruala numai ca atat timp cat aveti cicluri ovulatorii puteti ramane insarcinata, chiar daca sansa ca sarcina sa poate fi dusa la termen este mai mica, deoarece la aceasta varsta fertilitatea este in scadere. Va recomand sa faceti un test de sarcina si sa va protejati pe viitor, cel putin pana cand se va confirma menopauza.
La doua saptamani Postinor inca mai poate fi eficient. Daca nu aveti menstruatia in urmatoarele doua saptamani faceti un test de sarcina.
Avortul medicamentos este eficient in primele 72 de ore si maxim in primele 2-3 saptamani. Va recomand sa mergeti in consult la ginecolog si daca hotarati sa incercati avortul medicamentos, acesta sa fie facut sub supraveghere medicala
In 97% din cazuri pillula de a doua zi isi face efectul contraceptiv. In general testele de sarcina sau doazarea de beta hcG din sange permite detectarea sarcinii incepand din a doua saptamana de sarcina. Puteti face un test de beta hCG peste 2 saptamani.
Medicamentele nu mai sunt eficiente daca au trecut mai mult de patru saptamani de la contactul sexual fecundant. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog
Nu. puteti ramane insarcinata in urm ejacularii intravaginal.
Daca nu ati mai avut un alt contact sexual neprotejat in ultimele trei luni dupa ce ati luat Escapelle nu, nu sunteti insarcinata.
Daca ati avut un contact sexual neprotejat in ultimele 2-3 saptamani va recomand sa faceti mai intai un test de sarcina si o dazare plasmatica de beta hcg. Daca testele sunt pozitive va recomand sa sa contactati un medic ginecolog, pentru ca eficieta medicamentelor este maxima in primele 72 de ore de la contactul sexual. La trei saptamani eficienta este foarte mica.
La patru saptamani de sarcina, tratamentele medicamentoase de intrerupere a sarcinii nu mai sunt eficiente. Va recomand sa va adresati medicului ginecolog.
Va recomand sa mergeti la medicul ginecolog cat mai repede. Nu se mai poate face avort medicamentos dupa ce au trecut patru saptamani de la contactul sexual fecundant. Mai mult, din punct de vedere medico-legal, ginecologul nu va poate provoca avortul daca ati depasit 12 saptamani de sarcina.
Daca aveti reteta medicala puteti comanda medicamentele in farmacii.
Testul cel mai rapid este o dozare din sange de beta hCG. Daca testul este pozitiv aveti confimarea sarcinii si vechime a acesteia. Daca sarcina are mai putin de patru saptamani medicamentele (levonogestrel, Postinor, sau ulipristal EllaOne), pot fi eficiente. In general daca exista suspiciunea unei sarcini in urma unui contact sexual neprotejat cu ejaculare intravaginala este recomandata administrarea pastilelor in pimele 3-5 zile de la contact.
Postinor este eficient si este recomandat a fi luat la maxim 72 de ore dupa contactul sexual neprotejat si potential fecundant. Instructiuni: Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul. Eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual. Postinor2 poate fi administrat in orice zi a ciclului menstrual. Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza. Va recomand sa luati medicamentul sub supravegherea unui medic ginecolog.
Puteti incerca tratamentul medicamentos, stiind ca eficienta lui scade dupa 72 de ore de la contactul sexual. Va recomand ca in acelasi timp, sa vedeti un medic ginecolog pentru a verifica daca tratamentul medicamentos a fost eficient sau nu. De asemenea, puteti face un test de sarcina.
Va recomand sa efectuati o dozare serica de beta hCG care va confirma daca sunteti insarcinata cat si varsta sarcinii. Daca se confirma sarcina, avand in vederea ca a trecut o luna de la contactul sexual fecundant, medicamentele nu vor mai fi eficiente. Va recomand sa va adresati medicului ginecolog.
Simptomele pe care le descrieti pot anunta aparitia menstrei sau o infectie. De aceea este bine sa vedeti un medic specialist. In ceea ce priveste raportul sexual neprotejat implica riscul unei sarcini. Daca nu apare menstra in urmatoarele doua-trei zile va recomand sa luati de la orice farmacie tratamentul medicamentos, cum ar fi Postinor sau Escapelle.
Tratamentele care sa provoace avortul nu sunt eficiente decat in primele zile pana la patru saptamani de sarcina maxim. Ulterior sunt eficiente metodele interventionale. va recomand o consultatie la medicul ginecolog
Intreruperea unei sarcini sub efectul medicamentelor progestative poate fi eficienta pana la o luna de la contactul sexual fecundant. Puteti incerca, dar este recomandat sa vedeti un medic ginecolog care sa evaluaeze ulterior daca avortul medicamentos a fost eficient sau nu.
Utilizarea tratamentului hormonal cunoscut ca "pilula de a doua zi" ( Postinor, etc) este eficient in primele3 zile de la contacul sexual. In consecinta, nu este prea tarziu pentru a-l utiliza.
Avortul medicamenos nu mai este eficent dupa ce a trecut o luna de la contactul sexual fecundant. In cazul in care sunteti insarcinata, va recomand un consult ginecologic.
Medicamentele de intrerupere a sarcinii sunt eficiente in special in primele 3 zile de la contactul sexual fecundant dar sunt ineficiente daca a trecut o luna de la contactul sexual. Va recomand sa solicitati un consult ginecologic si sa evaluati impreuna cu medicul specialist care ar fi metoda cea mai adecvata de intrerupere a sarcinii pentru dumneavoastra.
Sangerarea de o zi pe care a-ti descris-o nu este menstra ci o mica hemoragie care poate apare in prima luna de sarcina. Medicamentele sunt eficiente doar daca sunt luate la 3 zile de la contactul sexual fecundat; mai pot fi eficiente pana la maxim patru saptamani de la contactul sexual, numai ca daca nu stiti data contactului fecundant, va fi dificil. Este recomandat sa vedeti un medic ginecolog macar pentru a va indruma pentru ca daca luati medicamentele fiind insarcinata si avortul se declanseaza hemoragia poate fi abundenta si dureroasa. Este necesar sa apelati la ajutorul unui medic,
De principiu pentru a ramane insarcinata este necesar ca actul sexual sa fie insotit de penetrare si ejaculare intravaginala. Daca nu, sansele de a ramane insarcinata sunt neglijabile.
Medicamentele nu mai sunt eficiente dupa 4 saptamani.
Un avort consta in distrugerea si eliminarea embrionului si a tesutului endometrial cu modificarile de sarcina. presupune sangerari de debit variabil car epot dura si doua saptamani. Va trebui sa asteptati pana cand se elimina tot tesutul gestational. Va recomand sa faceti o dozare serica de beta hCG o data pe saptamana. Acesta trebuie sa scada progresiv pana la negativare. Negativarea poate apare in medie in 3-6 saptamani. Daca nu scade sau nu se negativeaza, este recomandat sa mergeti la ginecolog. Daca dozarea serica s-a negativat, urmeaza sa mai asteptati in medie o luna pana la urmatoarea menstruatie Ovulatia poate apare variabil fata de finalizarea sarcinii.
In primul rand este recomandat un test de sarcina. de asemenea daca sunteti siguri ca nu doriti o sarcina in acest moment va recomand sa mergeti la farmacie si sa cereti tratamentul medicamentos de tip pastila de a doua zi. este recomandat sa ia aceste pastile in pimele 2 saptamani de la data actului sexual. De asemenea, pe viitor este recomandat sa apelati la o metoda contraceptiva: cea mai simpla, sigura si lipsita de potentiale efecte secundare este prezervativul masculin. O alta optiune este pilula contraceptiva.
In cazul in care sunteit insarcinata si data ultimei menstruatii a fost pe 12 iunie, au trecut mai mult de 6 saptamani de la data acestei ultime menstruatii si tratamentele medicale nu vor ma avea nici o eficienta. Singura posibilitate de avort este doar cu ajutorul unui medic ginecolog.
Toate medicamentele hormonale cunoscute sub numele de pastila de a doua zi sunt eficiente dar eficienta este maxima in primele 72 de ore de la ultimul contact sexual potential fecundant si nu mai sunt eficiente la o luna de la acesta.
Escapelle, EllaOne. Le puteti cere in farmacii. ar trebui sa se elibereze fara reteta.
Inainte de a lua pilula de a doua zi va recomand sa mai repetati testul sau sa faceti o dozare serica de beta hCG. Daca nu sunteti insarcinata, nu are rost sa luati pilula. Daca da, mergeti la ginecolog. Eficienta pastilei este minima acum.
Postinor, Escapelle, Ella One.
Este prea tarziu. Pastilele nu mai sunt eficiente. Este posibil doar intreruperea de sarcina chirurgicala. Apelati la un consult ginecologic de specialitate.
La 5 saptamani de sarcina pastilele de intrerupere a sarcinii nu mai sunt eficiente. Este posibil doar intreruperea de sarcina chirurgicala, la medicul ginecolog.
Daca nu alaptati , chiar daca va mulgeti fara a fi alpatata cantitatea de lapte scade. Efectul de suctiune pe care il exercita bebelusul cat si cantitatea de lapte consumata stimuleaza secretia de ocitocina si productia de lapte. Intreruperea alaptarii naturale pentru o saptamana determina scaderea importanta a cantitatii de lapte produsa de dumneavoastra.
Da, este posibil. Postinor paote eficient pana la 4 saptamani dupa actul sexual fecundant. Va rcomand insa sa contactati un medic gincolog si sa nu ezitati sa mergeti de urgenta la gincolog daca hemoragia este abundenta.
medicamentele pot fi luate din orice farmacie. Postinor, EllaOne. Pot fi eficiente la doua saptamani de sarcina.
Da, eficienta medicamentului este buna pana la 4 saptamani de la actul sexual fecundant.
Pastilele contin levonrgestrel si se pot numi Postinor sau Escapelle. Mai poate fi di Ella One. Citit atent informatiile de pe prospectul medicamentului si nu ezitati sa mergeti la medicul ginecolog daca nu se intampla nimic cat si daca se declanseaza o hemoragie abundenta.
In principiu da, dar pastila de a doua zi este eficienta doar 4 saptamani de la contactul sexual fecundant; acum ar trbui sa aveti 14+ 3 zile minim de la fecundatie.
Da, dar este bine sa luati de asemenea programare la ginecolog pentru un control al eficientei pastilei. Daca hemoragia este abundenta , mergeti de urgenta la ginecolog.
Da, dar este recomandat sa luati legatura cu un medic ginecolog pentru a verifica eficienta pilulei care este buna timp de maxim patru saptamani de la contactul sexual fecundant.
Postinor, Escapelle, EllaOne.
Efectul pastilei de a doua zi se instaleaza in urmatoarele 72 de ore. Venirea menstrei sau a unei hemoragii diferite ca debit decat menstra, in sensul ca mai abundenta, anunta faptul ca nu mai sunteti insarcinata. Este bine sa efectuati un control ginecologic de confirmare.
Medicamentele pentru avort sunt disponibile in toate farmaciile si se elibereaza fara reteta. Se pot numi: Postinor, Ella One.
De prima intentie este recomandata realizarea unui test de sarcina, chiar daca ati avut menstra in mai. Apoir este recomandat un consul ginceologic cu examen clinic si recoltarea de secretii- citologie vaginala sau test Papanicolau. Poate fi vorba de o inflamatie sau infectie uro-genitala.
Nu se mai poate face avort. Daca nu doriti sa pastrati copilul va puteti interesa de modalitatile de adoptie. Sunt multe cupluri infertile care ar putea asigura o viata frumoasa copilului dumneavoastra.
Este posibil ca la inceput sa nu simtiti nimic. La un moment dat se va declansa o sangerare. Daca nu apare in urmatoarele 2-3 zile este recomandat sa reveniti in consult la medicul ginecolog, care prin examen clinic si ecografic va putea evalua eficienta tratamentului medicamentos.
Nu, din punct de vedere medico-legal nu se mai poate face nimic
Daca testele sunt negative, nu sunteti insarcinata si nu are rost s aluati Postinor. Efectuati la laborator o dozare de beta hCG. Daca si aceasta este negativa nu sunteti insarcinata.
daca aveti vreun test pozitiv de sarcina si nu au trecut mai mult de 4 saptamani de la actul sexual, mai puteti lua tratamentul medicamentos
Da, pastila poate fi eficienta pana la maxim 4 saptamani de la contactul sexual fecundant.
Da, tratamentul medicamentos poate fi eficient pana in saptamana a patra de sarcina
Da, pentru ca pot fi mai putin de 4 saptamani de sarcina. Sansele scad cu varsta sarcinii.
Daca testul de sarcina este pozitiv va recomand sa faceti un dozaj seric de beta hCG acesta va permite sa aflati cam iin cate saptamani de sarcina sunteti. Medicamentele sunt eficiente doar pana in a patra saptamana de sarcina. Altfel se recomanda avortul chirurgical efectuat de medicul ginecolog.
In cazul in care testul iese pozitiv, puteti face in laborator o dozare serica de beta hCG care va va orienta asupra varstei sarcinii. Daca sarcina are mai putin de 4 saptamani puteti apela la tratamentul medicamentos. Daca nu la avortul chirurgical efectuat de medicul ginecolog
Este recomandat sa refaceti un control de rutina ginecologic. De asemenea, este recomandata o igiena intima cu apa si sapun zilnic si prevenirea infectiilor urinare. Puteti reveni la actul sexual oricand daca nu aveti dureri cu conditia sa fie realizat sub protectie adica fie cu prezervativ fie cu contraceptive orale.
Sunt recomandate o buna igienta intima si contraceptie in primele luni( fie prezervativ, fie tratamwnt hormonal, etc
Daca a trecu mai mult d eo luna de la actul sexual tratamentul medicamentos este ineficient
preturile variaza in fucntie de tratament. Va recomand sa intrebati direct in farmacii.
Daca estimati ca sunteti insarcinata de mai putin de o luna, da. In orice situatie este recomandat sa urmati sfatului medicului ginecolog la care mergeti m\i recvent.
Da, puteti apela la pilula de a doua zi dar va recomand sa mergeti si la ginecolog pentru a urmari eficienta tratamentului medicamentos prin control clinic si ecografic.
Da este eficienta pana la 4 saptamani de sarcina.
Avortul medicamentos il faceti acasa singura, dar este recomandat sa pastrati legatura cu un medic ginecolog in care apare o hemoragie abundenta sau dureri
Da, isi mai poate face efectul.
Pilula de a doua zi o puteti lua, doar ca progestativele pot trece in lapte si transmise copilului. Ar fi recomandat sa interupeti alaptarea cateva zile.
Puteti lua antispastice de tip spasfon si antialgice de tip paracetamol, aspirina, ibuprofen. Cel mai recomandat este insa sa mergeti in consult la ginecolog.
Va recomand sa consultati un medic specialist ginecolog. Atat timp cat alaptati nu este indicat sa luati un tratament medicamentos pentru a intrerupe sarcina deoarce hormonii pot fi transmisi in lapte.
Din ceea ce descrieti probabilitatea de a fi insarcinata este minima. Va recomand sa faceti totusi un test de sarcina. In ceea ce priveste simptomele descrise este recomandat sa mergeti la un consult ginecologic si sa faceti un sumar de urina pentru a elimina ipoteze unei infectii sau inflamatii.
Puteti lua pilula de a doua zi. Eficinta ei este maxima in primele 3 zile de la actul sexual si poate fi eficienta pana la 4 saptamani.
Daca se confirma sarcina medicamentele de itnrerupere a sarcinii sunt eficiente la pana 4 saptamani de la actul sexual fecundant. Daca a avut menstra este posibil ca ipoteza sarcinii sa fie eliminata.
Dupa un avort medicamentos urmataorea ovulatie poate fi intarziata. Daca sunteti deja sub tratament cu anticonceptionale, probabilitatea sarcinii este foarte mica.
Intrucat au trecut mai mult de 14 zile de la actul sexual eficienta avortului medicamentos este limtata. Va recomand un control ginecologic.
Ceea ce descrieti este un efect asteptat al progestativelor. Va recomand un control ginecologic si o evaluare ecografica a uterului. Nu este recomandat sa luati medicamentele progestative de doua ori in aceeasi saptamana, intrucat efectele asupra muclasei uterine pot determina o hemoragie abundenta.
Va recomand sa mergeti la consultatie ginecologica deoarece eficienta tratamentului medicamentos este in primele 3 zile scade seminificativ dupa o luna
Probabilitatea unei implamtari pe o mucoasa uterina lezata este mica. Pe de alta parte, pilula de a doua zi nu este contraindicata dupa un avort. Pot insa sa apara hemoragii abundente. Va recomand sa apelati si la un consult ginecologic specializat
Este recomandat sa faceti un test de sarcna sau o dozare de beta hCG. La 3 saptamani eficacitatea tratamentului hormonal este inca prezenta dar limitata
Va recomand sa mai efectuati o data testul. Pilula de a doua zi este considerata eficienta in primele 72 de ore, dar poate si eficienta si la doua saptamani
Datele din literatura indica faptul ca hormonii similari celui din pilula de a doua zi pot potenta eficienta retrovir. Insa nu am gasit date de itneractiuni ale pastilei de a doua zi cu retrovir.
Daca ati avut contact sexual neprotejat, da este posibil sa fiti insarcinata. Va recomand sa realizati un test de sarcina
Probabilitatea este mica avand in vedere ca spermatozoizii supravietuiesc in medie 5 zile si erati cu mai mult de 7 zile inainte de ovulatie.
Va recomand sa realizati un test de sarcina sau o dozare serica de beta hCG. Daca sunteti insarcinata, pastla de a doua zi nu mai este eficienta la o luna de sarcina sau mai mult.
Daca testul a iesir negativ, inseaman ca nu sunteti insarcinata. Pot apare variatii ale duratei si debitului menstrei in special in situatii de stress si nu numai.
Daca ati luat tratamentul medicamentos nu aveti de ce sa va temeti. Menstra poate aparea in mod normal sau apare mai repede cat si intrazia in limitele unei saptamani. Este f variabil.
Inainte de a apela la pastila de a doua zi este recomandata realizarea unui test de sarcina sau dozarea in sange a beta hCG.Menstra apare dupa o durata variabila a ciclului menstrual. Pastila de a doua zi este eficienta i primele 72 de ore si pana la 4 saptamani de la actul sexual considerat fecundant.
Tratamentul medical nu mai este eficient daca au trecut mai mult de 4 saptamani de la actul sexual fecundant. va recomand sa apelati la un consult ginecologic specializat.
Scurgerile maronii pot reprezenta o menstra. Va recomand totusi sa faceti un test de sarcina pentru a verifica.
Va recomand sa incepeti prin a face un test de sarcina. daca acesta va fi pozitiv atunci puteti apela la pastila de a doua zi cat si la un onsult ginecologic.
Avortul medicamentos nu va afecteza fertilitatea sau sansa de a ramane din nou insarcinata.
In mod normal nu exista riscul unei sarcini. Dar puteti mereu verifica prin efectuarea unui test de sarcina.
Semnele pe care le descrieti, chiar daca nespecifice pot semnaliza aparitia menstruatiei; medicul ginecolog v-a prevenit ca tratamentul hormonal de intrerupere a sarcinii poate amana urmatoarea menstra.
Simptomele pe care le decrieti sunt nespeciifce si nu au legatura cu o sarcina. Este indicata efectuarea unui test de sarcina. Intr-adevar eficienta tratamentului medicamentos este maxima in primele 72 de ore, insa medicamentle pot fi eficiente pana la maxim 4 saptamani de la actul sexual fecundant.
Intr-adevar avortul nu este legal dupa 12-15 saptamani. Exista si varianta nasterii normale si a adoptiei. Sunt multe cupluri care nu pot avea copii si care ar dori sa poata adopta.
Sansele sunt mici. Daca sunteti totusi in continuare nelinistita va recomand sa faceti o dozare din sange de beta hCG. Este o anaiza d eprecizie care va poate indeparta suspiciunea sarcinii
Medicamentele de intrerupere a sarcinii s epot elibera si fara reteta. Va recomand insa sa efectuati un control- si anume un test de sarcina sau o dozare in sange de beta hCG. Medcamentele sunt Postinor sau Escapelle.
Nu, dar exista risucl mare de infectie urinara sau pelvina.Va recomand un consult ginecologic.
Riscul este nul din moment ce ati avut ciclu menstrual. Simptomele de sarcina sunt complet nespecifice. De altfel senzatia de baolonare are frecvent cauze digestive sau ginecologice (patologie inflamatorie pelvina). Pentru orice indoiala in privinta unei sarcini este recomandat de prima intentie efectuarea unui test de sarcina.
Tratamentul medicamentos este indicat si in a4 a saptamana de sarcina, chiar daca eficienta este mai mica, a fi realizat sub urmarire ginecologica. pot aparea dupa administrarea medicamentului contractii dureroase in zona pelvina si hemoragie. Nu sunt complicatii, ci expulzia embrionului din uter. Este indicat sa urmariti temperatura si sa apelati la medicul ginecolog care va urmareste pentru orice fenomen care va ingrjoreaza. Banuiesc ca medicul ginecolog v-a explicat. Medicul ginecolog va realiza un control ulterior pentru a verifica daca avortul s-a produs sau nu.
Daca aveti un ciclu menstrual de durata 26-29 de zile probabilitatea de a ramane insarcinata este mare intrucat sunteti in apropierea ovulatiei.
Parintii sau un tutore, care trebuie insa recunoscut ca tutoare cu acte, intrucat sunteti minora si se considera ca nu aveti inca responsabilitatea unei astfel de decizii.
La aceasta varsta a sarcinii tratamentul medicamentos nu mai este eficient.
Puteti repeta peste 2 saptamani. Probabilitatea unei sarcini este insa mica. Alegeti un test care sa va dea informatii despre varsta sarcinii sau solicitati medicului de familie sau mergeti direct la un laborator medical pentru a face o dozare din sange de beta hCG. Este un test mult mai precis decat testul de sarcina.
Medicamentele pentru intreruperea sarcinii se pot cumpara din farmacii fara prescriptie medicala. Insa este de dorit sa aveti certitudinea ca sunteti insarcinata, intrucat au si efecte secundare, datorita concentratiei mari in hormoni. Efectuati inainte un test de sarcina sau o dozare de beta hCG.
Un contact sexual protejat va protejeaza de sarcina. Un contact sexual neprotejat in ultima zi de menstruatie are sanse reduse de a fi fecundant. depinde insa de ziua ovulatiei si de regularitatea ciclului menstrual. Va recomand pentru a elimina suspiciunea de a face un test de sarcina.
va recomand un nou control medical ginecologic. Durerile abdominale si sangerarea sunt normale dupa un avort. In privinta starii subfebrile este putin specifica, dar este indicat un control.
Va recomand sa efectuati un control ginecologic peste cateva saptamani pentru a verifica daca mai sunteti insarcinata. Pastila de a doua zi este foarte eficienta in crearea de conditii incompatibile cu sarcina, in special daca o luati in primele 2 saptamani dupa contactul sexual neprotejat.
Va recoamnd un consult ginecologic de specialitate. Avortul chirugical se poate face legal in Romania pana in saptamana 12 de sarcina sau pana maxim in saptaman 14 de sarcina.
Testele de sarcina au o precizie buna. Ciclul menstrual poate intrazia din mai multe cauze decat sarcina (inflamatii, infectii, anovulatie, stress). Este recomandat un consult ginecologic.
Va recomand sa apelati la un medic ginecolog. Chiar daca vreti sa optati pentru un tratament medicamentos de intrerupere a sarcini eficienta lui este redusa la 6 saptamani si este recomandat sa se realizeze sub urmarire ecografica si control medical de specialitate.
Este recomandat sa faceti un test de sarcina. Ciclul neregulat nu va permite sa stiti daca sunteti sau nu insarcinata. Daca acesta este pozitiv si nu doriti sa pastrati sarcina, ati fi deja in 4-5 saptamani de sarcina, si avortul medicamentos poate sa nu fie eficient. Din acest motiv va recomand sa mergeti in consult la un medic ginecolog, care, daca optati pentru avortul medicamentos va poate urmari evolutia si eficienta sau ineficienta medicamentelor.
Ciclul menstrual este frecvent neregulat. In cazul in care a existat un contact sexual neprotejat este recomandat sa efectuati un test de sarcina. In comert exista si teste de sarcina care estimeaza numarul de saptamani de sarcina. Daca sarcina are mai putin de 4 saptamani puteti incerca un tratament medicamentos care se elibereaza fara prescriptie medicala din farmacii. Este suficient sa le solicitati. Denumirea lor o gasiti in textul articolului sau in raspunsurile anterioare.
Medicamentele se numesc: Postinor, Escapelle, EllaOne. Fiecare are un mod de administrate diferit. Va recomand sa solicitati mai multe informatii in farmacii.
Va recomand efectuarea unui test de sarcina.Medicamentele hormonale de intrerupere a sarcinii se adminisreaza fara reteta medicala din farmacii. Este indicat insa sa fie confirmata sarcina. Exista si teste de sarcina care pot estima numarul de saptamani de sarcina.Ciclul menstrual poate fi frecvent neregulat.
Daca testul a iesit negativ, probabilitatea de a fi insarcinata este minima. Puteti repeta testul de sarcina inca o data, sau astepta venirea menstrei care va confirma absenta sarcinii.
Pastila de a doua zi (Postinor, Escapelle) nu este indicat a fi luata de mai multe ori pe an intrucat determina dezechilibre hormonale si utero-ovariene importante. Pe de alta parte daca prietena dumneavoastra este sub contraceptie orala nu este nevoie de prezervativ, doar ca exista problema unei lubrefieri insuficiente.
Exista posbilitatea pastilei de a doua zi sau a avortului medicamentos. pastilele (Postinor, Escapelle) se elibereaza de la farmacie fara prescriptie medicala.
Va recomand sa mergeti la ginecolog, care va efectua o ecografie si un examen clinic care pot estima mai bine varsta sarcinii, si in fucntie de asta va recomanda o metoda de intrerupere a sarcinii eficienta.
Pastilele de intrerupere a sarcinii se pot procura din farmacii. Exista mai multe formule : cutia cu tratamentul de avort medicamentos poate contine o singura pastila de luat o singura data, sau doua pastile care se iau la cate una pe zi, timp de doua zile.
Cred ca este prea devreme pentru a sti daca sunteti insarcinata sau nu. Orice act sexual neprotejat poate determin aparitia unei sarcini. Va recomand sa efectuati un test de sarcina sau o dozare serica de beta hCG.
Daca testul va iesi pozitiv puteti merge la farmacie si cere EllaOne sau Postinor. Se elibereaza fara prescriptie medicala. Eficienta medicamentelor este insa prezenta doar in primele 3-4 saptamani de sarcina.
Nu, nu sunteti insarcinata. Probabilitatea de a avea menstra in mod normal si de a fi insarcinata este ff mica.
Intr-adevar, ciclul menstrual este neregulat. Pentru a verifica daca sunteti insarcinata sau nu va recomand sa faceti peste o saptamana un test de sarcina sau o dozare sangivina de beta hCG, daca intre timp nu va vine menstra.
Incepand din a patra saptamana eficienta tratamentului medicamentos este foarte scazuta. va recomand sa mergeti la o consultatie la un medic specialist ginecolog care, daca doriti sa incercati tratamentul medicamentos va urmari si controla eficienta sau ineficienta acestuia.
Este posibil capastila sa nu isi fi facut efectul. Va recomand o consumtatie medicala de specialitate la un medic ginecolog. Sunteti majora si din acest punct de vedere nu sunt probleme.
Sansele de a ramane insarcinata in urma unui act sexual anal cu ejaculare este minim, dar exista riscul ca in timpul actului sa fi existat si penetrare vaginala. Va recomand inainte realizarea unui test de sarcina. Daca acesta va fi pozitiv pastila de a 2-a zi este eficienta in primele 4 saptamani.
Este f probabil ca sangerarea pe care o aveti sa fie consecinta tratamentului hormonal pe care l-ati luat. Probabilitatea de a fi insarcinata acum este minima. Va recomand totusi sa faceti un test de sarcina de control.
Daca ati avut ciclu menstrual dupa ultimul act sexual probabilitatea de a fi insarcinata este minima. Semnele de sarcina sunt nespecifice. Realizarea unui test de sarcina sau a unei dozari sangvine de beta hCG sunt mai fiabile.
Daca ati avut menstruatie in martie inseamna ca nu ati ramas insarcinata in urma contactului sexual din februarie. Sansa sau riscul de a ramane insarcinata exista atat timp cat continuati actele sexuale neprotejate cu penetrare.
Da, tratamentul hormonal pentru intreruperea sarcinii poarta numele de Postinor si il gasiti in farmacii. Se poate elibera fara prescriptie medicala.
Buna ziua, Cred ca si in Spania tratamentul hormonal (levonorgestrel sau denumire comerciala Postinor sau ulipristal cu denumirea comerciala Ella One) se elibereaza in urgenta fara reteta medicala. Tratamentul este eficient in prima luna.
Va recomand sa intrabati direct in farmacii. Preturile sunt orientative si pot fi modificate. Postinor: 46 lei Escapelle: 44 lei
La 6 saptamani tratamentul farmacologic nu mai este eficient. Este recomandat avortul interventional.
Nu aveti de ce sa fiti ingrijorata, sunt simptomele care apar in urma tratamentului. Va recomand totusi sa revedeti peste doua saptamani un medic ginecolog pentru a face un control ecografic.
Eficienta medicamentelor este mare in primele 48 de ore sau in primele doua saptamani. Daca aveti deja o luna de sarcina este recomandabil avortul chirurgical. Dar mai inainte efectuati un test de sarcina. Intrazierea menstrei nu inseamna neaparat ca sunteti insarcinata.
Prezenta unui sterilet impiedica implantarea embrionului la nivelul mucoasei uterine. Nu aveti sanse de a avea o sarcina uterina. Va recomand sa faceti o dozare de beta hCG, care daca este in limite normale va certifica absenta unei sarcini, cu risc de a fi extrauterina.
Va recomand sa faceti un test de sarcina si/sau o dozare din sange de beta-hCG.
Din ceea ce descrieti posbilitatea unei sarcini este redusa. Un test de sarcina sau o dozare sangvina de hCG la o saptamana dupa ultimul act sexual sunt recomandate pentru a infirma sarcina.
Sarcina nu poate aprea in lipsa ejaculaii si a penetrarii. In ceea ce priveste intarzierea ciclului menstrual acest eveniment poate apare frecvent la femeile tinere si este determinat de multi factori printre care stresul fizic sau psihic. In cazu oricarei suspiciuni de sarcina se poate realiza testul de sarcina.
Va recomand sa realizati o dozare plasmatica de beta hCG. Testele de sarcina pot da erori in primele doua-trei saptamani.
Sangerarea in timpul actului sexual in afara menstrei reflecta un traumatism al mucoasei vaginale sau a colului in urma actului sexual. va recomand sa mergeti la un medic specialist ginecolog pentru a face un control.
Da, este posibil sa fiti insarcinata daca au existata acte sexuale neprotejate. Va recomand sa efectuati un test de sarcina cat si o dozare plasmatica de beta hCG.
Chiar daca probabilitatea este mica, sarcina este posibila chiar daca apare la inceputul sarcinii o sangerare putin abundenta. Va recomand sa realizati testul de sarcina.
Este putin probabil sa fiti insarcinata daca ati avut sangerare 6 zile mai tarziu, dar pentru a verifica este recomandat sa faceti un test de sarcina sau o dozare sangvina de beta hCG.
Nu este recomandat sa lauti anticonceptionalele din folie doar trei zile. Este bine sa luati toata folia o data inceouta. Altfel declansati o alterare a coordonarii hormonale si un dezechilibru al ciclului menstrual.
Sansele de apariite a unei sarcini cand actul fecundant a a vut loc in a doua zi de menstra este mic intrucat ovulatia apre de obieci in zilele 10-15 in timp de spermatozoizii nu supravietuiesc mai mult de 5 zile. Depinde de cat de regulat este ciclul menstrual al partenerei.
Va recomand sa va adresati direct in farmacii. Pretul difera in functie de tipul de medicament. Se elibereaza fara prescriptie medicala.
Ciclul menstrual este variabil si este posibil ca menstra sa intarzie independent de o sarcina. Pentru orice suspiciune de sarcina, cum este cazul dumneavoastra, va recomand sa efectueze un test de sarcina si o dozare sangvina de beta hCG.
Simptomele descrise si nespecifice. Balonarea este de obicei cauzata de un dezechilibru alimentar. Secetiile urat mirositoare pot fi semn de infectie urinara sau genitala. Pentru a a fla daca sunteti insarcinata sau nu faceti un test de sarcina sau o dozare in sange de betahCG.
Nu va pot raspunde la intrebare intrucat nu stiu despre ce medicamente este vorba. Va recomand sa cereti lamuriri medicului care v-a recomandat acest tratament.
Pentru a afla daca este insarcinata sau nu, prietena dumneavoastra trebuie sa faca un test de sarcina sau o dozare sangvina de beta hCG.
Va recomand sa apelati la un medic ginecolog. Tratamanetul medicamentos poate sau nu fi eficient la 3 saptamani de sarcina. Nu pot sti care va fi raspunsul organismului dumneavoastra la tratamentul medicamentos. De aceea se recomanda ca tratamentul medicamentos sa fie facut sub urmarire ginecologica si control ecografic periodic. in cazul in care tratamentul medicamentos nu a fost eficient se va putea recurge la chiuretaj.
Inainte de a lua pastile repetati testul de sarcina sau mai sigur faceti o dozare sanvina de beta hCG
Repetati testul de sarcina si efectuati un test sangvin de dozare de beta hCG. Daca sunt pozitive puteti face apel la tratamentul medicamentos.
Aveti deja raspunsurile printre raspunsurile anterioare. Medicamentele se pot elibera fara prescriptie medicala si se pot numi Ella One, Escapelle, Postinor. Le gasiti in farmacii.
Tratamentul medicamentos este ineficient dupa 8 saptamani de sarcina. La acest interval doar avortul interventional de tip chiuretaj sau aspirativ mai pot fi eficiente.
Va recomand sa realizati un test de sarcina sau o dozare serica de beta hCG pentru a afla daca sunteti insarcinata.
De principiu, da, puteti incerca, dar datorita faptului ca eficienta scade in timp, este bine sa contactati un medic ginecolog care sa va evalueze ecografic la cateva zile dupa ce ati luat tratamentul medical pentru a verifica eficienta acestuia.
Pastilele de a doua zi sunt disponibile si in Italia. Dupa cum am spus eficienta este mai scazuta la 4 saptamani de la contactul sexual, motiv pentru care este recomandat un control ecografic la cateva zile ( 3-5 zile) dupa ce ati luat pastilele.
Pastilele " de a adoua zi" au eficienta maxima in primele 72 de ore, dar pot fi eficiente pana la 4 saptamani. Va recomand sa contactati totusi un medic ginecolog pentru a va urmari evolutia, si a va evalua ecografic peste cateva zile
La opta saptamani avortul medicamentos nu mai are nici o eficienta. Doar metodele interventionale ginecologice mai pot fi eficiente.
La 10 -14 zile de la contactul sexual tratamentul medicamentos mai poate fi efectiv. Puteti apela la terpaia medicamentoasa, dar recomand sa fie realizata sub supravegherea unui medic specialist ginecolog, care sa urmareasca si sa trateze aparitia unei eventuale hemoragii abundente.
Simptomele pe care le descrieti nu sunt specifice unei sarcini. Va recomand sa realizati un test de sarcina.
Aparitia menstruatiei nu se desfasoara mereu la acelasi interval de timp. daca prietena a avut menstruatie dupa actul sexual prezenta unei searcini este foatre purin probabila. Bineinteles, un test de sarcina va putea clarifica totul si va aduce mai multa siguranta.
Daca pilula de a doua zi este pe baza de levonorgestrel nu sunt efecte adverse. Puteti utiliza pilula de a doua zi si alapta. Chiar daca o parte din progestativul din pilula va patrunde in sangele coplilului nu sunt consecinte. Pentru pilula de a doua zi pe baza de ulipristal acetat nu se cunosc efectele- astfle incat nu este recomandata alaptarea dua ulipristal acetat.
O ora ar fi fost suficienta pentru abssoprtia medicamentului. Daca nu ati vomitat comprimatul, este posibil ca aborbtia sa se fi facut. Din cate stiu, pastilele se iau doua zile la rand. In consecinta, nu cred ca sunt probleme.
Va recomand sa faceti tratamentul medicamentos sau chiretajul intr-o clinica si sub supraveghere medicala specializata. Sangerarea poate fi abundenta, si este foarte posibil sa va simtiti slabita si sa aveti greturi si varsaturi. Este recomandat, daca aveti aceasta stare sa solicitati o zi de concediu medical dupa procedura sau dupa externarea din clinica.
Pastilele se pot administra fara reteta. Se numesc Postinor, contin levonorgestrel acetat si suntdoua pastile. Se ia o pastila pe zi, doua zile consecutiv.
Intre 8 si 12 saptamani de sarcina, se poate apela la un medic specialist pentru provocarea avortului. Este o procedura interventionala de chiuretare sau aspirare a fatului de la nivelul mucoasei uterine. Procedurile medicamentoase nu mai sunt eficiente dupa 8 saptamani de sarcina, iar dupa 12 saptamani de sarcina, avortul procedural este interzis prin lege.
Daca aveti menstruatia in mod normal, inseamna ca nu sunteti insarcinata. Oricum, inainte de a merge la doctor, este recomandat sa faceti un test de sarcina sau o dozare sanguina de beta hCG care au o foarte buna valoare predictiva negativa. daca sunt negative, nu sunteti insarcinata.
Va recomand sa discutati cu medicul specialist ginecolog, numaia cesta poate preciza gradul de urgenta si daca actul se poate face si in absenta tutorelui sau parintilor. Daca nu, este nevoie de acordul si insotirea unui parinte sau al unui alt membru al familiei desemnat tutore. Insa medicul specialsit poate judeca daca poate realza actul medical inainte de a obtine acordul sau de a instiinta tutorele.
Pentru a avea raspunsul la aceasta intrebare va recomand sa mergeti la un consult medical ginecologic de specialitate si sa urmati recomandarile medicului specialist.
Apariita sangerarii la urinat sugereaza o infectie urinara. Sansele de a ramane insarcinara sunt mici dar nu sunt nule. Ii recomand sa faca un test de sarcina pentru a exclude o sarcina cat si sa realizeze fie la medicul de familie, fie intr-un serviciu de urgeta sau la un laborator un sumar de urina si urocultura, iar daca infectia urinara se confirma sa urmeze tratament antibiotic conform antibiogramei.
Studiile efectuate pana in prezent nu au aratat aparitia de complicatii grave in tuma folosirii pilulei de a doua zi d emai multe ori intr-o luna. Insa veti avea tiscul efectelor seundare date in general de pilula de a doua zi ( greata, sau tulburare a ciclului menstrual.
Intr-adevar, unul din efectele secundare al pilulei de a doua zi este aparitia unei sangerari la cateva zile dupa adminsitrarea pilulei. In principiu, ati luat pilula la scurt timp dupa actul sexual si aparitia sangerarii dovedeste efectul progestativului. Nu aveti sanse semnificative de a fi insarcinata.
In urma primului contact sexual, ruperea himenului determina o sangerare si durerer pelvina pentru cateva zile. Cat despre sansele de a fi gravida, chiar daca sunt mici, nu sunt de exclus. Va recomand sa faceti totusi un test de sarcina.
Pastilele se gasesc in farmacii si s epot elibera si fara reteta medicala. va recomand sa va interesati direct in farmacii pentru a cunoaste pretul lor.
Dupa cum am subliniat, tratamentele hormonale pentru intreruperea sarcinii au o serie de efecte secundare. Aceste est motivul pentru care este bine ca tratamentele medicale sa fie sub supraveghere medicala de specialitate (ginecologie)
Daca aveti menstruatia sansa de a fi insarcinata si de avea menstruatie in mod normal este foarte mica. Starile pe care le descrieti pot fi mai degraba legate de un sindrom premestrual si de stres. Va reomand sa utilizati un tratament amxiolitic usor in doza mica si nu mai mult de o saptamana, sau doze mici de beta-blocant.Daca senzatia de voma este persistenta puteti lua antivomitive. Ceea ce descrieti poate fi legata de un fond de streess, de suprasolicitare cronica, sau altcevas. pentru a exckude sarcina, va recomand sa faceti o analiza de sange numita beta- hcG.
Ii recomand prietenei dumneavoastra sa realizeze un test de sarcina. nu apar mereu simtpome in primul trimestru de sarcina. Inainte de a cauta alte cauza de intarziere a ciclului menstrual prima ipoteza de eliminat sau confirmat este sarcina.
Inai nte de a afla pretul medicamentelor este bine sa cumprati si sa faceti un test de sarcina. Ciclul menstrual nu este tot timpul regulat. Pentru a a fla pretul medicamentelor este recomandat sa intrebati in farmacii. Se poate face intrerupere de sarcina cu ajutorul medicamentelor, dar aceasta metoda este eficienta in primele 72 de ore si pana la 4 saptamani de sarcina.
La 4 saptamani de sarcina eficienta tratamentului medicamentos este scazuta. Puteti tenta tratamentul cu medicamente dar va recomand sa o faceti sub controlul si suprevegherea unui medic ginecolog.
Va recomand sa repetati testul de sarcina, utilizand un alt kit. Daca si al doilea este pozitiv, prietena dumneavoastra poate face o dozare de beta hcg. Daca si aceasta este pozitiva atunci sansele sa fie insarcinata sunt mari. Mai ramane un diagnostic rar de tumora ovariana care secreta hcg si care poate pozitiva testul. Se numeste mola hidartiforma. In ceea ce priveste tratamentul medical, aveti la dispoziite in farmacii tratamente medicale de tip levonorgestrel numit Postinor, care se elibereaza fara prescriptie medicala. Sunt doua pastile, care se administreaz conform indicatiilor de pe medicament in doua zile succesive.
Pastilele pentru avort medicamentos sunt disponibile fara reteta. Eficacitatea este maxima in primele 3 zile pana la maxim o luna din momentul conceptiei.Este bine sa luati legatura si cu un medic specialist ginecolog.
La 4 saptamani de sarcina, eficienta tratamentelor medicamentoase pentru intreruperea sarcinii diminueaza. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog pentru a evalua cu acesta cea mai eficienta metoda de intrerupere a sarcinii. medicmanteltele de intrerupere a sarcinii sunt pe vaza de concentratii mari de homron de tip progesteron, care atunci cand sarcina esrte in evokutie de peste o luna sau mai mult, nu mai au eficienta abortiva.
Avortul medical consta in administrarea unor medicamnte care contin cantitati mari de progesteron sau substante similare care vor crea modificari ale mucoasei uterului favorizand avortul. Medicamentele ca atare se iau acasa, dar este necesar sa va adresati unui nmedic ginecolog in cazul in care apare o hemoragie importanta, sau in cazul in care avortul nu se produce si nu vine menstra in urmatoarele 7 zile.
Denumirile comerciale difera in functie de firma producatoare si de tara din care se importa. In farmaciile din Romania, pastila de a doua zi se gaseste sub doua nume de marca: Postinor 2 si Escapelle. Postinor 2 (contine progestativul levonorgestrel) contine 2 pastile: prima se ia la maxim 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, iar a doua la 12 ore dupa prima. Escapelle se ia intr-o singura doza, la maxim 72 de ore dupa contactul sexual neprotejat. Pretul pentru aceste pastile este situat intre 50-90 lei. Ambele se pot cumpara fara reteta. Daca ati uitat de a doua pastila, luati-o cat de repede va amintiti de ea, dar nu mai tarziu de 16 ore. Daca este nevoie, fixati-va un ceas cu alarma la 12 ore pentru a nu o uita. Daca ati luat a doua pastila dupa ce au trecut 16 ore de la prima, este recomandat sa faceti cat mai rapid un consult ginecologic. Nu confundati pastila de a doua zi (Postinor 2, Escapelle) cu pastila abortiva (Mifepristone, Mifegyne, Mifeprex). Aceasta din urma se administreaza sub supraveghere medicala.
Din saptamana a 8 a medicamentele nu mai sunt eficiente. Pana in saptamana 12 a se poate efectua avortul chirurgical la cerere. Dupa saptamana 12 , nici avortul chirirgical nu mai este posibil decat in anumite situatii care pun in pericol major viata mamei sau a fatului.
Eficienta patilelor este maxim in primele 48 de ore si are o eficidenta variabila in primele 4 saptamani. Ulterior , avortul medicamentos nu mai este o alternativa eficienta.
Este recomandat sa nu incepeti un tratament cu anitconceptionale imediat dupa un avort medicamentos, intrucat avortul medicametos afecteaza starea mucoasei uterine cat si ovulatia si coordonarea ei. Este important sa lasati timp ca endomtetrul sa isi reintre in starea de impregnatie hormonala de dinainte de sarcina.
Buna ziua, Va recomand sa va adresati in farmacii. Daca produsul nu este disponibil,se poate comanda.
Buna ziua, sansele de a ramane insarcinata sunt foarte mici, intrucat ovulatia paote surveni in a doua parte a ciclului incepand din a 10 a zi a ciclului menstrual. Se considera ca in medie spermatozoizii care au patruns in vagin pot supravietui aproximativ 5 zile. Bineinteles, pentru a fi asigurata, puteti face un test de sarcina.
Buna ziua, Testele de sarcina pe care le gasiti in farmacii sunt eficiente si concludente; in general, sensibilitatea testului este de 97%. Testele difera intre ele in fucntie de limita de detectie a nivelelor de hormon hCG care este produs in cantitati care cresc la inceputul sacinii de la o zi la alta. Cu cat testul de sarcina detecteaza in urma niveluri mai scazute de hCG in urina, cu atat sarcina va fi detectata mai repede, si nume chiar din primele zile de intarziere a ciclului menstrual. In medie, se considera ca daca faceti testul la 6-7 zile de intarziere a ciclului menstrual aveti 97% sane ca rezultatul testului de sarcina sa fie corect.
Daca integritatea prezervativului nu a fost afectata, riscul unei sarcini este minim.
Tratamentul medical de intrerupere a sarcinii constra in doua tipuri de anti-progedtative, sunt doua emdicamente diferite cu denumri comercial care pot fi diferite in fucntie de tara.Medicamentele se distribuie in farmacii, dar nu stiu daca in Spania "pilula de a doua zi" se elibereaza numai cu reteta medicala sau nu.
La 12 saptamani de sarcina medicamentele nu mai sunt eficiente. Medicamentele sunt pe baza deprogestative de doza mare care in mod fiziologic sunt crescute in saptamana a 12a. Va recomand sa apelati la sfatului unui medic ginecolog.
Buna searat, Bineinteles ca mai puteti ramane insarcinata. sarcina poate apare oricand dupa reluarea ciclului menstrual, Este insa recomandat sa aseptato cateva luni (folosind o metoda contraceptiva eficienta pentru a lasa organismului si mucoasei uterine timpul de a se reface.
Buna ziua, Orice contact sexual neprotejat poate fi insotit de riscul ( oricat de mic ar fi acesta) al fecundarii. Intr-adevar ciclul menstrual poate varia ca durata intre 25 si 35 de zile. Va recomand sa realizati fie un test de sarcina, fie o dozare serica de beta hCG.
Va recomand sa incepeti prin a utiliza un test de sarcina. Daca se confirma sarcina, este recomandabil va programati la un consul ginecologic. In Marea Britanie nu stiu daca tratamentul hormonal pentru intreruperea unei sarcini se elibereaza de la farmacie fara reteta de la medicul specialist.
Tratamentul hormonal , numit si de a "doua zi" poate fi utilizat cu eficienta in prima saptamana dupa contacul sexual. Poate fi vorna de ulipristala cetat (EllaOne), sau produse pe baza de levonrogestrel. Este recomandat sa se adreseze inainte unui medic ginecolog care sa ii elibereze reteta.
Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog, intrucat eficienta pastilelor este limitata dupa prima saptamana, si in cazul in care se incearca tratamentul hormonal, acesta trebuie atens urmarit de ginecolog.
Daca testul de sarcina a iesit negativ este putib probabil sa fiti insarcinata cu atat mai mult cu cat descrieti un inceput de menstra. Pentru a verifica mai bine daca sunteti insarcinata puteti face si o dozare serica de beta hCG.
Va recomand sa efctuati un test de sarcina si o dozare de beta hCG in urmatoarele 7 zile, daca nu aveti mesntra in mod normal.
Orice contact sexual neprotejat si in afara utilizarii de orice tip de metofa contraceptiva este insotit de riscul unei sarcini. Simptomele pe care le descrieti sunt complet nespecifice si nu semnalizeaza faptul ca sunteti insarcinata. Va recomand, in cazul in care va intarzie menstra sa faceti un test de sarcina si/sau o dozare din sange de beta hCG.
Avortul medicamentos se realizeaza de catre pacienta sub indrumarea si cuefectuarea de controale de catre medicul ginecolog. De principiu, orice medic ginecolog din orasul dumneavoastra va poate ajuta.
Riscul de malformatii fetale este foarte mic. Banuiesc ca ginecologul a verificat si a cautat potentiali factori cae sa predispuna la malformatii. In momentul de fata nu mai sunt necesare si alte investigatii, dar in momentul in care veti planifica o noua sarcina este bine sa discutati si sa cautati impreuna cu ginecologul daca va expuneti la factori de risc pentru malformatii ( fumat, alcool, medicamente, etc).
Eficacitatea pastilelor este maxima in primele saptamani. 6-7 saptamani mi se pare mai aproape de adevar ca sanse de reusita decat 12 saptamani. Va recomand sa urmati metoda de avort care vi s erecomanda la spital si sa alegeti sa fiti urmatrita de un ginecolog dupa ce luati pastilele, intrucat pot apare efecte secundare de la hemoragie pana la lipsa eficacitatii.
Nestiind despre ce medicamente este vorba nu va pot spune care este riscul pentru fat. Cat despre numarul de saptamani de sarcina, acesta se calculeaza in numar de saptamani calndaristice considerand prima zi de sarcina prima zi de menstra a ultimului ciclu menstrual. Aceasta formula este cea mai frecvent utilizata dar supraestimeaza varsta sarcinii cu 2 saptamani, intrucat momentul fecundarii apare la ovulatie, doua saptamani dupa prima zi a ultimei menstre. De aici provine diferenta de 2 saptamani si deivergenta de opinii. Ecografia de sarcina permite estimarea varstei fatului pe baza unor masuratori ale dezvotarii scheletului si maturarii organeloe, aparatelor si sistemelor, stiind ca pot exista variatii in masuratori in fucntie de aparatul utilizat cat si de operator.
Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog. Doar analiza micoriologica si bacteriologica a secretiilor genitale pot confirma sau infirma o infectie. Cat despre sarcina, riscul exista. Va recomand sa efectuati un test de sarcina sau o dozare din sange de betahCG.
Ambele ipoteze sunt posibile. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog pentru a va examina si efectua prelevari care sa infirme o infectie. In ceea ce priveste suspiciunea de sarcina, puteti face o dozare sanguina de beta hCG sau un test de sarcina.
In principiu, rapoartele sexuale protejate reduc la minim sansele unei sarcini. Faptul ca ciclul menstrual nu apare tot timpul la un interval fix, ci apar si variatii de o zi sau chiar mai multe este fiziologic si fara legatura cu sarcina. In ceea ce priveste senzatia de " san tensionat" poate apare in anumite faze ale cilclului menstrual ca urmare a expunerii mai mari a receptorilor de la nivelul sanilor la estrogeni si progesteron. Daca durerile persista va recomand sa efectuati o ecografie mamara intr-un centru specializat pentru a verifica morfologia sanilor, respectiv a verifica daca nu este vorba despre o mastoza fibrochistica sau alta suferinta a sanilor.
Simptomele de tip meteorism abdominal (burta umflata si tare) sunt complet nespecifice: cel mai frecvent sunt o consecinta a alimentatiei, dar pot in acelasi timp sa fie asociate oricarei modificari care apare la nivel abdominal si pelvian- modificare peristaltism intestinal care poate fi declanasat fie de iritarea intestinului din interior- din alimentatie sau din exterior in urma suferintei sau interactiunii cu organele din jur, printre care si uterul sau ovarele. Senzatia de burta umflata si tare trebuie incadrata intr-un context mai vast de detalii legate de stilul dumenavoastra de viata, de alimentatie si de alte probleme potentiale de sanatate in sfera abdomino-pelvina. Sarcina poate fi unul dintre ele, dar nu numai.
Unul din efectele Postinor pate fi si intarzierea mesntrei. Pe de alta parte orice factor de strespoate intarzia cu cateva zile declansarea menstrei. Va recomand sa mai asteptati cateva zile si evenutual sa faceti o dozare plasmatica de betahCG care va va confirma daca suneti sau nu insarcinata.
Scurgerile colorate sau cu sange sugereaza o infectie a filierei genito-pelvine. Va recomand sa efectuati un control ginecologic cu prelevare de secretii si analiza bacteriologica urmate de efectuarea unui tratament adecvat.
Va recomand sa luati legatura cu un medic de familie (GP-general practitioner) sau cu un ginecolog. Nu stiu daca medicamentele de intrerupere a sarcinii se elibereaza fara reteta si nici daca au aceeasi denumire comerciala. Medicamentele sunt ulipristal, mifepristona asociat cu prostaglandine, numai ca asicerea se face numai in sptal cu control ginecolog. Va recomand cu atat mai mult sa vdeti un ginecolog, intrucat , cu cat inaintati in sarcina, cu atat scade eficienta medicatiei care induce avortul si este necesar un control ecografic periodic al uterului dupa ce ati luat medicamentele.
Riscul sarcinii desi este scazut, exista. Daca menstra vine dupa timing-ul obisnuit, ipoteza sarcinii scade si mai mult. Pentru a fi siguri insa cel mai simplu este efectuarea unei dozari de beta hCG in sange eventual peste cateva zile, in special daca menstra intarzie.
Daca ati avut menstruatia, este foarte putin probabil sa fiti insarcinata. O mentruatie de durata mai scurta sau mai outin abundenta poate fi legata de deshidratare, sau de o alta afectiune, sau sa fie pur si simplu fiziologica. O sangerare scurta, ca o menstra, poate aparea in mod exceptinal si in timpul unei sarcini. Va recomand, pentru a inlatura orice suspiciune de sarcina, sa realizati o dozare din sange de beta hCG.
Buna ziua, atat timp cat ati avut un contact sexual cu penetrare chiar daca s-a retras in momentul ejacullarii nu este exclus sa se fi produs un mini ejaculare fara ca partenerul sa o simta si sa fie posibil sa fiti insarcinta. Va recomand sa faceti o dozare sanguina de beta hCG pentru a verifica daca sunteti insarcinata sau nu.
Singura cale de a sti daca sunteti insarcinata sau nu este realizarea unui test plasmatic de dozare de beta hCG peste cateva zile. Depinde in urma cu cate zile ati avut raportul sexual.Pastila pe baza de progestative este bine tolerata si nu exista riscuri daca nu este utilizata frecvent.
Durerile de sani si senzatia de sani umflati pot apare nu numai in sarcina ci si in anumite perioade ale ciclului menstrual datorita productiei crescute de estrogeni si progesteron. De asemenea pot exista si o serie de afectiuni inflamatorii sau tumorale benigne care sa poate da aceleasi senzatii. Va recomand mai intai sa efectuati un test de sarcina, chiar daca sarcina este f putin probabila din cate spuneti si apoi sa efectuati o ecografie de glande mamare intr-un serviciu specializat in domeniu si apoi un consult ginecologic.
Buna ziua, simptomele unei sarcini nu sunt foarte specifice. Singura cale de a confirma sarcina este pe de o parte dozarea in sange de beta hCG si pe de alta parte de testul de sarcina. Da, este posibil ca simptomele unei sarcini sa se manifeste din primele saptamani. ESte o reactie a organismului care variaza f mult de la o persoana la alta.
Buna ziua. Medicamentul pe care il mentionati contine levonorgestrel, un progestativ. Acest medicament, asa cum scrie si in prospect este eficient in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. La intervalul de 4 saptamani acest medicament nu mai are eficienta in provocarea unui avort medicamentos, dimpotriva.
Buna ziua, In mod normal, durata unui ciclu menstrual variaza intre 25 si 35 de zile, intervalul intre doua mensruatii nefiind tot timpul acelasi. Un contact sexual protejat scade sansa de a ramane insarcinata infunctie de eficacitatea metodei contraceptive folosite. Va sfatuiesc sa mai asteptati. Deocamdata nu se pune problema unei intarzieri de ciclu menstrual Pentru siguranat dumenavoastra, puteti efectua un test de sarcina.
Buna ziua, Chiar daca nu aveti simptome, orice contact sexual neprotejat cu penetrare poate determina o sarcina. Spalaturile vaginale frecvente cu irigatorul pot determina microtraumatisme mecanice la nivelul colului uterin, cu riscul de a dezvolta displazii de col uterin si de cancer de col uterin. Va recomand sa adoptati metode contraceptive eficiente, pe care sa le alegeti cu raport favorabil risc/beneficiu la sfatul specializat al unui medic ginecolog.
De principiu, prezervativle sunt mijloacele de contraceptie cele mai eficiente, dar chiar si asa poate exista riscul unei sarcini. De principiu, chiar daca probabilitatea de a ramane insarcinata este foarte mica, aceasta ipoteza nu este nula. Va recomand sa efectuati un test de sarcina si sau sa realizati o dozare din sange de beta hCG.
Din ceea ce povestiti nu sunteti insarcinata, cu atat mai putin cu cat nu a fost penetrare. Simptomele pe care le descrieti concorda cu fenomene care apar in timpul fazelor ciclului menstrual. Este normal c ain timul menstrei si mai ales la sfarsit sa eliminati bucati de tesut (este vorba de resturi celulare endometriale) amestecate cu sange, care la sfarsit de menstra este mai degraba aramiu. De asemenea turgescenta sanilor dupa prima saptaman de menstra concorda cu cresterea in sange a nivelelor de estrogeni, eveniment ce apare in mod normal in aceasta perioada a ciclului menstrual. Va recomand totusi sa va adresati unui medic ginecolog pentru a face niste teste de rutina si examinare de tip citologie vaginala pentru a nu trece peste o infectie care poate aparea in urma unor anumite tipuri de " jocuri sexuale".
Buna ziua, medicamentele utilizate pentru realizarea avortului medicamentos sunt fie antiprogestative (precum mifepristona), modulatori selectivi ai receptorului pentru estrogeni (acetat de ulipristal) care se pot asocia cu prostaglandine (misoprostol). Eficacitatea acestor tratamente medicale scade cu inaintarea in sarcina, eficienta lor fiind maxima in primele 72 de ore din momentul contactului sexual neprotejat. Tratamentele medicamentoase pentru interuperea sarcinii in 5 saptamani de sarcina trebuie sa fie urmarite de medicul ginecolog, pentru ca pe de o parte, este posibil sa nu fie deloc eficiente, pe de alta parte pot avea efecte adverse.
simptomatologia pe care o descrieti este sugestiva pentru o infectie uro-genitala asociata unei boli inflamatorii pelvine. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog, care sa faca prelevari specifice pentru a verifica daca este sau nu vorba despre o infectie si a o trata adecvat.
pastila de a doua zi este considerata ca fiind eficienta timp de cinci saptamani din momentul actului sexual neprotejat. dupa aceea, eficienta diminueaza.
La acest interval de sarcina pastilele nu mai au nici o eficienta, dimpotriva reproduc o stare fiziologica in evolutia sarcinii. De asemenea dupa varsta de 14 saptamani de sarcina este interzis legal avortul chirurgical cu cateva exceptii legate de malformatii fetale incompatibile cu viata.
Buna ziua. Eficacitatea pastilei progestative asociate sau nu cu prostaglandine este maximia in primele 72 de ore de la contactul sexual dar poate fi in continuare efiecienta pana in saptamana a 5-a. Pentru informatii legate de pret si disponibilitate va recomand sa va adresati direct in farmacii sau la office@farmaciiledona.ro
Avortul medicamentos are cea mai buna eficienta in primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat. Poate fi utilizat si la 5 pana la 9 saptamani dupa acest act, numai ca in aceste situatii sansa de a fi eficient scade. Va recomand sa va adresati unui medic ginecolog pentru a obtine mai multe informatii si optiuni terapeutice.
Alaptarea determina o producere crescuta in organism de prolactina care poate bloca ciclul menstrual. Insa nu intotdeauna. Orice contact sexual neprotejat, chiar daca este realizat in timpul alaptarii, poate determina aparitia unei sarcini, intrucat chiar si sub efectul hiperprolactinemiei mentinute de alaptare pot aparea cicluri ovulatorii. Va recomand sa realizati un test de sarcina sau o dozare de beta hCG, pentru a afla daca sunteti insarcinata.
Da, bineinteles ca puteti fi insarcinata. Orice contact sexual neprotejat, indiferent de momentul ciclului, riscul de a ramane insarcinata exista. Va recomand sa realizati un test de sarcina.
Va recomand sa luati legatura cu un medic ginecolog pentru a primi un raspuns corect si adecvat, intrucat avortul nu se poate realiza in siguranta decat in spitale sau clinici si in limitele legislatiei. In Romania legislatia permite efectuarea avortului la cerere pana in saptamana a 14 a. Se poate apela la avort si dupa acest interval, daca sarcina a aparut in urma unui viol, incest, daca fatul are malformatii grave sau daca viata si sanatatea mamei sunt puse in pericol.
Semnele pe care le descrieti nu sunt specifice pentru o anumita afectiune si nici pentru o sarcina. Daca doriti sa aflati daca sunteti gravida, este suficienta realizarea unui test de sarcina sau efectuarea unei analize de sangeg pentru dozare beta-hCG.
Semnele pe care le descrieti nu sunt specifice pentru o anumita afectiune si nici pentru o sarcina. Daca doriti sa aflati daca sunteti gravida, este suficienta realizarea unui test de sarcina sau efectuarea unei analize de sangeg pentru dozare beta-hCG.
Bineinteles ca toate ipotezele pe care le-ati enuntat pot fi adevarate in context. Menstruatia este in general neregulata (se considera ca variatii normale variaitile de durata a ciclului menstrual intre 25 si 35 de zile). Cu toate acestea un contact sexual neprotejat aduce cu sine si sansa unei sarcini. De aceea ve recomand sa efectuati fie o dozare in sange de beta hCG fie un test de sarcina.
Produsul ce contine prostaglandina se numeste misoprostol si se administreaza la 24 de ore dupa administrarea mifepristonei. Va puteti informa in farmacii, numai ca nu stiu daca nu este obligagtorie o reteta medicala pentru a comanda produsul. Fie puteti contacta office@farmaciiledona.ro fie va interesati direct in farmacii.
Este inutila utilizarea pilulei porgestative la 10 saptamani. Nu va provoca avortul. Singura metoda posibila este inteventai ginecologica de declansare a avortului. Va recomand sa mergeti in consultatie la un medic ginecolog pentru a progama un avort interventional.
Buna ziua, Puteti face si va recomand sa faceti testul de sarcina sau dozarea in sange de beta hCG. Avortul medicamentos, nu este intotdeauna soldat cu o reusita.
Preturile sunt variabile si pentru a avea informatii precise este bine sa intrebati direct in farmacie. Insa eficacitatea avortului medicamentos este mare numai daca medicamentul este luat in primele 24-72 de ore din momentul contactului sexual fecundant.
In mod normal medicatia progestativa care are efect abortiv nu este eficienta decat daca este administrata in primele 72 de ore fata de contactul sexual. Chiuretajul uterin cu efect abortiv este realizat de catre medicul specialist ginecolog. Pentru o fata minora acest gest ar trebui realizat cu consmtamantul parintelui sau tutorelui.
Buna seara, Pilula abortiva, bazata pe cantitati mari de progesteron este eficienta in primele 72 de ore de la contactul sexual cu risc de sarcina. Daca doriti sa avortati, la 5 saptamani de amenoree puteti gasi un ginecolog care sa realizeze un avort chirurgical.
Nu va pot oferi un raspuns concret la intrebarea dumenavoastra intrucat nu stiu despre continutul pastilellor si cantiatea consumata. De obicei riscul de malformatii este macim in primele 8-12 saptamani de sarcina si scade o data cu avansarea sarcinii. Pentru un raspuns detaliat va recomand sa apelati la un medic specialist ginecolog caruia sa ii precizati numele medicamentelor si cantitatea consumata.
in mod normal pastilele cu cantitate mare in progesteron trebuie luate in primele 24-72 de ore de la actul sexual. Nu se intampla nimic si nu ar trebui sa apara nici o modificare a starii de sanatate. In anumite situatii este posibila intarzierea unei noi menstruatii sau din contra o hemoragie mai abundenta.
Va recomand sa consultati de urgenta un medic ginecolog pentru a face un control de rutina si recoltare de secretii vaginale pentru a clarifica motivul real al disconfortului dumneavoastra. De asemenea este indicat ca inainte de a vedea ginecologul sa realizati un test de sarcina. Cauzele pot fi multiple de la sarcina, la o infectie sau o inflamatie pe filiera genitala si pelvina.
Buna ziua, Va recomandam sa va adresati direct medicului ginecolog.