Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Baita zilnica - o solutie pentru a racori copilul vara?

04-12-2014

Meteorologii ne tot avertizeaza: vara anului 2007 va fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani. De parca am mai avea nevoie de avertizarile lor cand noi o simtim deja pe propria piele. Si daca ar fi vorba doar de pielea noastra ne-am mai descurca cum ne-am mai descurca dar ce ne facem cu micutii nostri care nu au aceeasi capacitate de adaptare. Transformam pentru ei una dintre cele mai utilizate solutii ale adultilor - dusurile cat mai dese.

Baita zilnica - o solutie pentru a racori copilul vara?


Meteorologii ne tot avertizeaza: vara anului 2007 va fi una dintre cele mai calde veri din ultimii ani. De parca am mai avea nevoie de avertizarile lor cand noi o simtim deja pe propria piele. si, daca ar fi vorba doar de pielea noastra, ne-am mai descurca cum ne-am mai descurca, dar ce ne facem cu micutii nostri care nu au aceeasi capacitate de adaptare. Transformam pentru ei una dintre cele mai utilizate solutii ale adultilor - dusurile cat mai dese. In general, medicii pediatri recomanda ca baita copilului pana la un an sa se faca zilnic, iar dupa un an cel putin din doua in doua zile.

Pe durata verii, daca este foarte cald, iar copilul a transpirat, "putem exagera"putin sa ii facem baita chiar de doua ori pe zi. Daca nu avem posibilitatea sa il imbaiem este recomandat macar sa stergem corpul bebelusului cu un prosop umed. Daca parintele poate sa isi faca un dus mai "rece" nu aplicati aceeasi solutie si pentru bebelusul dumneavoastra.

Temperatura apei in care ii faceti baie trebuie sa fie intre 35 si 38°C astfel incat bebelusului sa ii fie asigurat tot confortul. Dupa baita, pielea bebelusului se usuca prin tamponari usoare cu prosopelul de bumbac.

Apa ramasa nestearsa intre cutele pe care le face pielea poate provoca iritatii. Exista si opinii conform carora pielea bebelusului are un echilibru care este stricat de folosirea apei dure si a sapunurilor. Putem folosi atunci apa simpla dedurizata (exista sisteme ce pot fi folosite pentru dedurizarea apei) sau sa ii punem in ea plante, asa cum faceau bunicile noastre pentru ca baia sa fie cat mai linistitoare si aromata.

Nu folositi insa orice plante si tineti minte ca isopul si salvia nu pot fi folosite la copii deoarece pot da tulburari la nivel neuronal. Incheiati ritualul baitei cu un masaj de cateva minute si veti avea un copil fericit si racorit!

Farm. Ana-Maria Petculescu
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau