Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Bataile neregulate ale inimii necesita investigatii amanuntite

25-06-2015

Desi sunt considerate, de cele mai multe ori, un lucru banal, palpitațiile – acele batai neregulate sau foarte rapide ale inimii - sunt, de fapt, tulburari de ritm cardiac si pot reprezenta începutul sau semnul unor probleme serioase de sanatate.

Bataile neregulate ale inimii necesita investigatii amanuntite


Simptomele sunt usor de identificat. Practic, pulsul poate creste de la valoarea normala pana la 150 de batai pe minut, ajungand la 300 de batai pe minut (cand este posibil sa intervina chiar decesul). In general, o persoana nu isi percepe bataile inimii, insa atunci cand acestea se situeaza între 150 si 250 intervine o senzatie de disconfort determinata de efortul deosebit pe cae il face muschiul cardiac.

Palpitatiile pot avea diverse cauze. Printre acestea se numara: predispozitie genetica, stari accentuate de oboseala, tulburari psihonervoase, infarct miocardic, insuficienta cardiaca sau supunerea unor socuri. In plus, ele pot sa apara ca urmare a unor boli, a emotiilor puternice sau a eforturilor sustinute sau de lunga durata. Alte posibile cauze sunt: consumul exagerat de cafea sau de bauturi energizante, de alcool si de tigari.

Nu trebuie amanata vizita la medic

Este bine de stiut ca palpitatiile pot ascunde de la simple extrasistole la anumite anomalii ale inimii – cum ar fi  dilatari ale cavitatilor, disfunctii ale miocardului, disfunctii ale unor valve cardiace, anomalii congenitale si altele - sau ale tiroidei, dar pot fi cauzate si de o carenta de vitamine si minerale - cel mai frecvent lipsa de calciu si magneziu – care trebuie remediate. De aceea, este indicat sa se faca si un set de analize de sange pentru a depista anumite lipsuri de vitamine ori minerale, dar si o electrocardiograma, la sfatul medicului de familie.

In cazul in care palpitatiile reapar trebuie consultat obligatoriu un medic cardiolog. De asemenea, se impune o pauza de la orice tip de activitate epuizanta care conduce la stres.

Dieta persoanelor care se confrunta cu aceste probleme trebuie sa cuprinda cat mai multe cruditati (legume si fructe), cereale integrale si carne de peste. De asemenea, sunt recomandate plimbarile lungi prin parc sau prin alte zone cu aer curat.

Trebuie evitate sedentarismul si mediul agitat

Mediul ambiant influenteaza si el starea celor care se confrunta cu palpitatii. Este ideal ca în preajma sa aiba mereu persoane tonice, pozitive, dar in acelasi timp trebuie evitata agitatia si aglomeratiile.

Foarte important este sa fie evitat, pe cat posibil, sedentarismul, care, printre altele, duce la excesul ponderal, ce nu face altceva decat sa suprasolicite inima. Asadar, in ciuda a ceea ce se crede, o persoana care sufera deseori de palpitatii nu trebuie sa evite sa faca sport, ci acesta este chiar indicat, insa exercitiile fizice sunt recomandate cu moderatie si la indicatiile unui specialist.

Printre plantele care sunt de ajutor in caz de palpitatii se numara cura de doua saptamani cu talpa-gastei (se pun una-doua lingurite cu planta la o cana cu apa fierbinte, iar ceaiul se bea pe parcursul întregii zile). si infuzia de paducel este la fel de buna, dar si cea de floarea pasiunii (pasiflora). Recomandat este si sucul de orz verde, consumat proaspat, cate 50 ml pe zi, cel putin doua saptamani.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau