Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Primele simptome ale infecţiei cu HIV, ușor de confundat cu gripa

Infecția cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV) este o afecţiune cu evoluţie îndelungată care se poate agrava şi poate duce la dezvoltarea altor boli severe şi chiar la deces. Circa 36,9 milioane de persoane au virusul HIV şi sunt la un pas de a evolua către forma complicată, cunoscută sub numele de Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA), de temut în lumea întreagă.

Doar 1 persoană din 5 cu hepatita C ştie că este infectată

Aproximativ 400.000 de persoane sunt răpuse anual în lume de hepatita C, supranumită ”ucigaşul tăcut”, în principal ca urmare a lipsei de medicamente şi a diagnosticării târzii. De asemenea, doar aproximativ 3 milioane dintre cei 71 de milioane de purtători ai virusului hepatitei C (VHC) au primit tratamentul de care aveau nevoie, după cum s-a subliniat la Congresul Asociaţiei europene pentru studii asupra ficatului (EASL 2018), organizat recent la Paris.

Sindromul nefrotic netratat poate duce la o boala renala grava

Sindromul nefrotic este o problema de sanatate despre care se vorbeste mai putin in comparatie cu alte boli, desi aceasta poate avea consecinte grave afectand rinichii si putand duce la insuficienta renala.

Protejati-va de gastrita si ulcer mancand in tihna si mestecand mult

Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacale care afecteaza circa 1% dintre persoane. In cele mai multe cazuri, ea poate fi acuta insa, daca nu este tratata la timp, se poate croniciza si poate provoca multe neplaceri.

Anemia, una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate din lume

Anemia este una dintre cele mai importante cauze de dizabilitate din lume si astfel una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica la nivel global, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Infectia urinara cu Escherichia coli

Infectiile urinare sau cistitele, asa cum sunt denumite in limbajul popular, sunt determinate de actiunea unei bacterii asupra tractului urinar.

< 123456789