Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Prevenirea infectiilor urinare recidivante

Datele statistice arata ca, pe parcursul vietii, o femeie din cinci prezinta cel putin un episod de infectie urinara, cu precadere cistite. Din pacate, sunt cazuri in care, in ciuda efectuarii unui tratament corect, cistita reapare dupa un anumit interval de timp.

Sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil este o afectiune a tubului digestiv,cu incidenta crescuta in randul populatiei adulte. Este o boala cronica si reprezinta unul dintre motivele frecvente pentru care o persoana merge la control la medicul gastroenterolog.

Racelile si colectivitatea

Sezonul rece inseamna mai multe viroze respiratorii, la care copiii parca au magnet. Medicii pediatri atentioneaza ca raceala este cea mai comuna boala a copiilor mici. De cele mai multe ori, acestia fac intre 4 si 8 episoade pe an daca nu merg la gradinita, iar daca sunt in colectivitati pot ajunge si la 10-12 episoade anuale.

Cum poate fi prevenita gingivita

Inflamatia gingiilor sau gingivita apare atunci cand pe dinti se formeaza placa, o pelicula aderenta de bacterii si resturi alimentare.In cazul in care placa nu este indepartata frecvent, prin periaj dentar, se acumuleaza la marginea gingiilor, in apropierea dintilor, formand depozite de tartru.

Tipuri de conjunctivita

Te-ai trezit cu ochii iritati si rosii? Ai pleoapele lipite intre ele cu o secretie vascoasa? Ei bine, este posibil sa ai conjunctivita. Aceasta este o inflamatie a conjunctivei – membrana transparenta care captuseste partea interna a pleoapelor.

Cum se recunoaste si se trateaza bronsita

Atunci cand caile aeriene ce duc aerul la plamani (bronhiile) se inflameaza, se produce edem la acest nivel si mucus, aparand prin urmare tusea suparatoare si dificultatile in respiratie, se poate vorbi despre bronsita (bronsiolita).