Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Racelile si colectivitatea

Sezonul rece inseamna mai multe viroze respiratorii, la care copiii parca au magnet. Medicii pediatri atentioneaza ca raceala este cea mai comuna boala a copiilor mici. De cele mai multe ori, acestia fac intre 4 si 8 episoade pe an daca nu merg la gradinita, iar daca sunt in colectivitati pot ajunge si la 10-12 episoade anuale.

Cum poate fi prevenita gingivita

Inflamatia gingiilor sau gingivita apare atunci cand pe dinti se formeaza placa, o pelicula aderenta de bacterii si resturi alimentare.In cazul in care placa nu este indepartata frecvent, prin periaj dentar, se acumuleaza la marginea gingiilor, in apropierea dintilor, formand depozite de tartru.

Tipuri de conjunctivita

Te-ai trezit cu ochii iritati si rosii? Ai pleoapele lipite intre ele cu o secretie vascoasa? Ei bine, este posibil sa ai conjunctivita. Aceasta este o inflamatie a conjunctivei – membrana transparenta care captuseste partea interna a pleoapelor.

Cum se recunoaste si se trateaza bronsita

Atunci cand caile aeriene ce duc aerul la plamani (bronhiile) se inflameaza, se produce edem la acest nivel si mucus, aparand prin urmare tusea suparatoare si dificultatile in respiratie, se poate vorbi despre bronsita (bronsiolita).

Infectiile urinare

Tractul urinar este format din rinichi, uretere, vezica urinara si uretra. Specialistii spun ca o infectie urinara poate fi provocata de agenti patogeni – bacterii, paraziti, fungi – acestia putandu-se localiza in oricare parte a tractului urinar.

Artrita poate afecta toate varstele

Datele statistice arata ca 30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, iar 50% din populatie prezinta durere musculo-scheletica.Mai mult, specialistii sustin ca afectiunile reumatice si cele musculo-scheletice genereaza 50% din absenteismul de la locul de munca si 60% din rata incapacitatii permanente de munca.