Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Sifilisul, boala grava, contagioasa, poate fi depistat printr-un simplu test

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 1.000.000 de romani se confrunta anual cu o infectie cu transmitere sexuala. La nivel european, in medie, in fiecare minut o suta de persoane contacteaza o astfel de boala, iar pe plan mondial sunt infectate o mie de persoane pe minut. Potrivit statisticilor, cele mai multe dintre acestea au varsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani, fiind de ambele sexe, cu preponderenta barbati.

Cardiopatia ischemica poate fi mortala

Cardiopatia ischemica reprezinta o boala cardiovasculara care, daca nu este tratata corespunzator, poate fi mortala.

Care sunt semnele infectiei cu HIV

SIDA - Sindromul imunodeficientei dobandite - este cauzat de virusul imunodeficientei umane (HIV), care se transmite prin sange infectat.

Care sunt zonele predispuse la micoze

Micozele sunt afectiuni cauzate microrganisme denumite ciuperci sau fungi. Cele mai cunoscute exemple de micoze sunt Tinea pedis, supranumita „Piciorul atletului”si Tinea corporis - micoza corporala.

Numarul copiilor cu astm este in crestere

Astmul este o maladie cronica tot mai raspandita, care afecteaza 334 de milioane de persoane din intreaga lume si poate fi chiar fatala daca nu este tratata corespunzator.

Clamidioza, o boala cu transmitere sexuala, cu incidenta in randul tinerilor

Clamidioza este o infectie produsa de bacteria Chlamydia trachomatis fiind una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in randul adolescentilor si tinerilor. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC) care apartine de Department of Health and Human Services din Statele Unite, 1 din 20 de fete si tinere cu varsta intre 14 si 24 de ani are Chlamydia.