Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Infectiile urinare

Tractul urinar este format din rinichi, uretere, vezica urinara si uretra. Specialistii spun ca o infectie urinara poate fi provocata de agenti patogeni – bacterii, paraziti, fungi – acestia putandu-se localiza in oricare parte a tractului urinar.

Artrita poate afecta toate varstele

Datele statistice arata ca 30% din populatia adulta a Europei sufera de boli reumatice, iar 50% din populatie prezinta durere musculo-scheletica.Mai mult, specialistii sustin ca afectiunile reumatice si cele musculo-scheletice genereaza 50% din absenteismul de la locul de munca si 60% din rata incapacitatii permanente de munca.

Sifilisul, boala grava, contagioasa, poate fi depistat printr-un simplu test

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 1.000.000 de romani se confrunta anual cu o infectie cu transmitere sexuala. La nivel european, in medie, in fiecare minut o suta de persoane contacteaza o astfel de boala, iar pe plan mondial sunt infectate o mie de persoane pe minut. Potrivit statisticilor, cele mai multe dintre acestea au varsta cuprinsa intre 15 si 49 de ani, fiind de ambele sexe, cu preponderenta barbati.

Cardiopatia ischemica poate fi mortala

Cardiopatia ischemica reprezinta o boala cardiovasculara care, daca nu este tratata corespunzator, poate fi mortala.

Care sunt semnele infectiei cu HIV

SIDA - Sindromul imunodeficientei dobandite - este cauzat de virusul imunodeficientei umane (HIV), care se transmite prin sange infectat.

Care sunt zonele predispuse la micoze

Micozele sunt afectiuni cauzate microrganisme denumite ciuperci sau fungi. Cele mai cunoscute exemple de micoze sunt Tinea pedis, supranumita „Piciorul atletului”si Tinea corporis - micoza corporala.