Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Numarul copiilor cu astm este in crestere

Astmul este o maladie cronica tot mai raspandita, care afecteaza 334 de milioane de persoane din intreaga lume si poate fi chiar fatala daca nu este tratata corespunzator.

Clamidioza, o boala cu transmitere sexuala, cu incidenta in randul tinerilor

Clamidioza este o infectie produsa de bacteria Chlamydia trachomatis fiind una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in randul adolescentilor si tinerilor. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC) care apartine de Department of Health and Human Services din Statele Unite, 1 din 20 de fete si tinere cu varsta intre 14 si 24 de ani are Chlamydia.

Simptomele bolii Parkinson debuteaza „tacut” si evolueaza progresiv

Parkinson este considerata a doua boala neurodegenerativa dupa Alzheimer si afecteaza, in special, persoane cu varste de peste 60 de ani. In ultimii ani, insa, varsta la care este depistata maladia a scazut la 40-50 de ani, uneori chiar si sub 40 de ani, dupa cum atentioneaza Europeanbraincouncil.org, dar si Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) si Societatea de Neurologie din Romania (SNR).

Ce este trombofilia?

Trombofilia este o anomalie de coagulare a sangelui, ce creste riscul de tromboza, adica de formare de trombi (cheaguri) in vasele sangvine, o conditie extrem de grava pentru organism.

Cum se manifesta boala Lyme, transmisa de capuse

In fiecare an, 300.000 de rezidenti din SUA se imbolnavesc de boala Lyme, potrivit Centrului American pentru Controlul Bolilor, iar in Europa, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, oficial, sunt circa 35.000 de cazuri in fiecare an. Insa, unii specialisti spun ca cifrele ar fi cu mult mai mari pentru ca multa lume refuza sa mearga la doctor asteptand ca simptomele sa dispara de la sine.

Sindromul colonului iritabil, o tulburare frecventa, deseori ignorata

Sindromul colonului iritabil este cea mai comuna tulburare gastrointestinala, ea afectand, in medie, 10-15% din populatia globala, potrivit Fundatiei Internationale pentru Tulburari Functionale Gastrointestinale.