Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Ce este trombofilia?

Trombofilia este o anomalie de coagulare a sangelui, ce creste riscul de tromboza, adica de formare de trombi (cheaguri) in vasele sangvine, o conditie extrem de grava pentru organism.

Cum se manifesta boala Lyme, transmisa de capuse

In fiecare an, 300.000 de rezidenti din SUA se imbolnavesc de boala Lyme, potrivit Centrului American pentru Controlul Bolilor, iar in Europa, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, oficial, sunt circa 35.000 de cazuri in fiecare an. Insa, unii specialisti spun ca cifrele ar fi cu mult mai mari pentru ca multa lume refuza sa mearga la doctor asteptand ca simptomele sa dispara de la sine.

Sindromul colonului iritabil, o tulburare frecventa, deseori ignorata

Sindromul colonului iritabil este cea mai comuna tulburare gastrointestinala, ea afectand, in medie, 10-15% din populatia globala, potrivit Fundatiei Internationale pentru Tulburari Functionale Gastrointestinale.

Ranile nevindecabile: o suferinta fara speranta?

Ulcerul varicos, escarele si piciorul diabetic sunt cele mai frecvente rani cronice, afectand peste 1 milion de romani.

Remedii impotriva cistitei

Infectiile urinare sunt o adevarata pacoste pentru femei. Statisticile arata ca o femeie din cinci sufera cel putin o data pe an de o astfel de infectie, numita si cistita.

Osteoporoza la persoana diabetica

In Romania, diabetul zaharat afecteaza 11% dintre adultii intre 20 si 79 de ani. Diabetul zaharat antreneaza modificari ale calitatii arhitecturii osoase, dar si modificari cantitative, crescand riscul de fracturi.