Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Artrita, afectiunea cu o mie de fete

Artrita este o afectiune ce se manifesta prin inflamarea articulatiilor, fiind una dintre cele mai grave afectiuni ale încheieturilor. Boala in sine este o deteriorare a cartilajului care acopera osul unei articulatii ce incepe sa se uzeze din diverse cauze. Cea mai comuna dintre acestea este imbatranirea, insa inflamatia poate surveni si in cazul sportivilor ori dupa o lovitura. Ca urmare, osul se ingroasa, incepe sa se deformeze si nu mai da voie articulatiei sa se miste normal. Apar dureri acute, iar la trezire miscarile sunt greoaie. Zona afectata este inrosita si chiar vanata si se poate observa o umflatura a articulatiei.

Hemofilia nu este in intregime o boala ereditara

Hemofilia este o boala hematologica determinata de deficitul unei proteine de coagulare, prezenta in mod normal in sange, care contribuie la formarea cheagului solid in procesul de coagulare, respectiv factorul VIII pentru hemofilia tip A, sau factorul IX pentru hemofilia tip B.Potrivit statisticilor, la noi in tara exista in jur de 2.000 de pacienti diagnosticati cu hemofilie.

Zona zoster, o infectie contagioasa

Zona zoster este o infectie cauzata de virusul varicelo-zosterian, o forma de herpes recurent ce poarta numele de herpes zoster. Afectiunea reprezinta o tulburare a celui mai mare organ din corp, pielea, si prezinta multe asemanari cu varicela, motiv pentru care i se mai spuse si varicela adultilor.

Nevralgia nu apare numai cand ne « trage curentul »

Nevralgiile sunt deseori puse pe seama curentilor de aer. Realitatea este, insa, alta deoarece aceste dureri acute, locale, pot avea mai multe cauze.

Raguseala, de la simptom banal la indicator al unor boli grave

In general, raguseala - numita disfonie - apare ca urmare a infectiei corzilor vocale, virale sau bacteriene, determinate de raceala, de consumul alimentelor fierbinti sau, din contra, foarte reci, de vorbit excesiv ori de tipat sau de iritatii provocate de diversi factori, cum ar fi fumatul, dar poate fi si un semn al unor probleme grave de sanatate.

Atentie la arsurile solare! Pot duce la cancer de piele

Cazurile de cancer de piele, in trecut, erau foarte putine. Acum, insa aceasta afectiune a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om. Anual, medicii descopera sute de mii de noi cazuri la pacienti aparent sanatosi, iar specialistii pun aceasta crestere pe seama schimbarii climei si a exploziilor solare, dar si a faptului ca oamenii ignora avertismentele medicilor si fac plaja fara protectie in orele considerate periculoase. Boala afecteaza, in general, stratul superior al pielii, dar uneori se extinde si la alte parti ale corpului.