Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Ranile nevindecabile: o suferinta fara speranta?

Ulcerul varicos, escarele si piciorul diabetic sunt cele mai frecvente rani cronice, afectand peste 1 milion de romani.

Remedii impotriva cistitei

Infectiile urinare sunt o adevarata pacoste pentru femei. Statisticile arata ca o femeie din cinci sufera cel putin o data pe an de o astfel de infectie, numita si cistita.

Osteoporoza la persoana diabetica

In Romania, diabetul zaharat afecteaza 11% dintre adultii intre 20 si 79 de ani. Diabetul zaharat antreneaza modificari ale calitatii arhitecturii osoase, dar si modificari cantitative, crescand riscul de fracturi.

De ce osteoporoza afecteaza mai mult femeile?

Ce este osteoporoza? Osteoporoza are o incidenta din ce in ce mai mare in randul populatiei, cu implicatii medicale, sociale si economice majore.

Temperaturile scazute cresc riscul de accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral, numit si AVC, survine atunci cand o artera ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocata de un cheag. Ca urmare, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si pot muri in doar cateva ore, iar zona corpului care este controlata de regiunea afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat.

Herpesul se poate transmite prin sarut

Doua treimi din populatia mondiala in varsta de pana la 50 de ani are herpes, un virus extrem de contagios, care provoaca inflamatii dureroase in jurul gurii si in zona genitala, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in primul sau raport de estimare globala a prevalentei bolii. Astfel, peste 3,7 miliarde de oameni in varsta de pana la 50 de ani sufera de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1), pe care il contracteaza, de obicei, in copilarie.