Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

De ce osteoporoza afecteaza mai mult femeile?

Ce este osteoporoza? Osteoporoza are o incidenta din ce in ce mai mare in randul populatiei, cu implicatii medicale, sociale si economice majore.

Temperaturile scazute cresc riscul de accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral, numit si AVC, survine atunci cand o artera ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocata de un cheag. Ca urmare, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si pot muri in doar cateva ore, iar zona corpului care este controlata de regiunea afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat.

Herpesul se poate transmite prin sarut

Doua treimi din populatia mondiala in varsta de pana la 50 de ani are herpes, un virus extrem de contagios, care provoaca inflamatii dureroase in jurul gurii si in zona genitala, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in primul sau raport de estimare globala a prevalentei bolii. Astfel, peste 3,7 miliarde de oameni in varsta de pana la 50 de ani sufera de virusul herpes simplex de tip 1 (HSV-1), pe care il contracteaza, de obicei, in copilarie.

Gafaiala, primul simptom de bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC)

Putin cunoscuta, insa deloc de neglijat, bronhopneumopatia obstructiva cronica, numita si BPOC, este o boala a plamanilor despre care Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca va deveni a treia cauza majora de mortalitate pana in 2030, depasind in urmatorii ani diabetul zaharat.

Tuberculoza ucide trei oameni pe minut, in lume

La nivel global, trei persoane mor de tuberculoza (TBC) la fiecare minut si numai 2% dintre pacienti au acces la noile medicamente - arata mai multe asociatii de profil, care au tras un semnal de alarma cu ocazia Zilei internationale de lupta impotriva tuberculozei (24 martie).

Ce sunt E. coli si sindromul hemolitic uremic?

Zilele acestea se vorbeste foarte intens despre E. coli si despre cazurile bebelusilor care au ajuns la spital infectati cu aceasta bacterie. Escherichia coli, cunoscuta mai mult dupa prescurtarea E. coli, nu este o bacterie izolata, ci foarte raspandita in natura. Ea se gaseste, in general, in intestinul omului si al animalelor, si majoritatea tulpinilor care apartin acestui gen sunt inofensive.