Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Astmul “ataca” din ce in ce mai multi oameni

In ultimul secol, astmul a devenit o afectiune care afecteaza un numar tot mai mare de persoane din cauza factorilor de mediu si a modului de viata. Aceasta afectiune vizeaza ramificatiile traheei si bronhiile, care se ingusteaza si apar dificultati in circulatia aerului. Mucoasa este iritata, iar in interiorul bronhiei se acumuleaza mucus anormal de vascos. Fibrele musculare situate in jurul bronhiilor se contracta dand nastere spasmului, care dispare in cateva minute dupa inhalarea medicamentelor specifice.

Pneumonia poate debuta la fel ca gripa

Pneumonia, care este numita in popor „aprindere la plamani”, se manifesta prin inflamatia cailor respiratorii sau a tesutului pulmonar. Este o maladie infectioasa care provoaca inflamarea plamanilor si poate fi cauzata de bacterii, virusuri sau mycoplasme ce determina acumularea de puroi, de secretii sau lichide in alveolele pulmonare, astfel ca aceste organe nu mai reusesc sa asigure in mod eficient distribuirea oxigenului in sange.

Micoza piciorului este contagioasa

Micoza piciorului, sau ciuperca piciorului, e o boala contagioasa, care se poate raspandi prin contact direct, prin atingere, sau indirect, prin prosoape, incaltaminte sau podele. Aceasta apare, de obicei, dupa o perioada in care talpa a fost incaltata cu ciorapi grosi si nu a putut respira, fiind cauzata, in primul rand, de umiditate.

Eruptia herpesului, influentata de sistemul inunitar

Herpesul este o infectie virala produsa de un virus numit Herpex Simplex. Sunt incriminate doua tulpini ale acestui virus - Herpex Simplex I si Herpex Simplex II. Prima are predilectie pentru gura sau nari, iar Herpex Simplex II pentru zona genitala in prima faza, virusul Herpex Simplex patrunde in celulele pielii sau ale mucoasei genitale, apoi infecteaza terminatiile senzitive ale unui neuron, se deplaseaza de-a lungul traiectului nervos pana in corpul neuronului nervos aflat in ganglionul sacral si se stabileste definitiv deoarece nu poate fi distrus de sistemul imunitar.

Constipatia reprezinta o sursa inepuizabila de boli

Atunci cand o persoana are mai putin de trei scaune pe saptamana sau cand acestea sunt tari si dureroase se poate vorbi despre constipatie. Aceasta este o problema care afecteaza intre 2% si 30% din populatia lumii – in functie de studiu - si nu trebuie neglijata sau banalizata deoarece reprezinta o sursa inepuizabila de boli. Daca golirea intestinelor se face la intervale mai mari de 24 de ore sau evacuarea continutului acestora este incompleta si survine pe o perioada lunga de timp, se poate ajunge la probleme serioase printre care se numara boli de piele, imunitate scazuta si chiar afectiuni grave cum ar fi cancerul de colon sau alte tipuri de tumori.

Ciroza hepatica se poate instala „pe tacute”

Atunci cand organismul este bombardat cu alcool si alimente grase poate aparea o alterare a celulelor hepatice ce se manifesta prin dezvoltarea in acest organ a unei retele de cicatrice fibroase. Astfel, tesutul sanatos este inlocuit de tesut fibrotic si astfel ficatul nu poate functiona normal. Aceasta problema de sanatate este numita ciroza hepatica, o problema cu care se confrunta foarte multe persoane si care, potrivit statisticilor, este in crestere in toate tarile.