Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Ce spune aspectul urinei despre starea de sanatate

Rinichii reprezinta filtrul tuturor lichidelor care intra in corp, iar culoarea urinei poate fi un indicator foarte bun al starii de sanatate. De altfel, in trecut, cand nu existau posibilitati avansate de testare, oamenii stiau sa “citeasca” in aceasta si sa isi dea seama cand ceva nu era in regula cu ei. In mod normal, urina unei persoane sanatoase, bine hidratata, este transparenta sau galben deschis si devine cu atat mai inchisa la culoare cu atat corpul are nevoie de un aport mai mare de apa.

Desprinderea de retina, vindecabila in 80% dintre cazuri daca e remediata la timp

Retina este de fapt un tesut neurosenzorial, ce captuseste peretele din spatele ochiului, raspunzatoare pentru imaginile pe care noi le percepem. Centrul sau este numit macula optica si este singura componenta ce raspunde de vederea clara. Restul, retina periferica, are sarcina de a se ocupa de vederea laterala. Partea din afara centrului maculei optice, care ocupa 95% din retina, nu este capabila de o vedere detaliata.

Artrita, afectiunea cu o mie de fete

Artrita este o afectiune ce se manifesta prin inflamarea articulatiilor, fiind una dintre cele mai grave afectiuni ale încheieturilor. Boala in sine este o deteriorare a cartilajului care acopera osul unei articulatii ce incepe sa se uzeze din diverse cauze. Cea mai comuna dintre acestea este imbatranirea, insa inflamatia poate surveni si in cazul sportivilor ori dupa o lovitura. Ca urmare, osul se ingroasa, incepe sa se deformeze si nu mai da voie articulatiei sa se miste normal. Apar dureri acute, iar la trezire miscarile sunt greoaie. Zona afectata este inrosita si chiar vanata si se poate observa o umflatura a articulatiei.

Hemofilia nu este in intregime o boala ereditara

Hemofilia este o boala hematologica determinata de deficitul unei proteine de coagulare, prezenta in mod normal in sange, care contribuie la formarea cheagului solid in procesul de coagulare, respectiv factorul VIII pentru hemofilia tip A, sau factorul IX pentru hemofilia tip B.Potrivit statisticilor, la noi in tara exista in jur de 2.000 de pacienti diagnosticati cu hemofilie.

Zona zoster, o infectie contagioasa

Zona zoster este o infectie cauzata de virusul varicelo-zosterian, o forma de herpes recurent ce poarta numele de herpes zoster. Afectiunea reprezinta o tulburare a celui mai mare organ din corp, pielea, si prezinta multe asemanari cu varicela, motiv pentru care i se mai spuse si varicela adultilor.

Nevralgia nu apare numai cand ne « trage curentul »

Nevralgiile sunt deseori puse pe seama curentilor de aer. Realitatea este, insa, alta deoarece aceste dureri acute, locale, pot avea mai multe cauze.