Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Cancerul de san are o incidenta din ce in ce mai mare

32% din totalul cancerelor la femei o reprezinta cancerul de san. Aceasta afectiune are o incidenta din ce in ce mai mare in lume, dar si la noi in tara, iar media de varsta a persoanelor afectate este cuprinsa intre 55 si 60 de ani. Este bine de stiut insa ca afectiunile sanilor sunt de doua feluri: maligne si benigne - unele canceroase, celelalte nu. Cel mai frecvent intalnite sunt cele benigne, ce se regasesc mai ales in perioada reproductiva a femeii.

Sindromul Raynaud sau boala mainilor si picioarelor reci

Exista unele persoane care se plang ca au mereu mainile si picioarele reci, insa bagatelizeaza acest simptom si nu cauta sa investigheze in profunzime aceasta problema crezand ca este ceva normal. Insa este bine de stiut in acest caz ca poate fi vorba despre sindromul Raynaud, o boala vasomotorie, in care apar accese de vasoconstrictie, avand ca urmare extremitati foarte reci. Persoanele care sufera de sindrom Raynaud au pulsul slab, valori scazute ale tensiunii arteriale, pielea palida, umeda, senzatie de amorteala la mani si la picioare si, uneori, dureri puternice.

Accidentul vascular cerebral la varstnic (AVC)

Accidentul vascular cerebral (AVC) apare atunci cand o artera din creier se sparge (accident vascular hemoragic) sau este blocata de un cheag de sange (accident vascular ischemic). In cateva minute, ca urmare a privarii de oxigen si substante nutritive, celulele nervoase din zona deservita de acea artera, sunt afectate si ele pot muri. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat. In cazul in care apar simptome ale unui AVC este necesar un tratament de urgenta. Cu cat tratamentul medical este inceput mai rapid, cu atat mai putine celule nervoase vor fi afectate permanent.

Atrofia vaginala, o problema ce afecteaza 40% dintre romance

Atrofia vaginala, numita si vaginita atrofica, este o problema ce afecteaza in special femeile aflate in pre-menopauza si menopauza. Practic, ea reprezinta un dezechilibru al mucoasei din zona genitala, ce apare ca urmare a perturbarii balantei hormonale cauzat de reducerea cantitatii de estrogen. Aceasta determina subtierea tesuturilor vaginale, uscaciunea mucoasei, pierderea elasticitatii, cresterea fragilitatii si scaderea capacitatii de aparare impotriva agentilor infectiosi.

Multe cazuri de scarlatina in special, in Bucuresti

Scarlatina este o infectie declansata de un streptococ, ce se manifesta rareori la copii cu varsta sub 2 ani, dar poate aparea, in special primavara, la cei mai mari, in general intre 4 si 8 ani, dupa cum releva statisticile.

“Spatele drept!” pentru a evita spondiloza

Spondiloza este o boala localizata la nivelul coloanei vertebrale, ce afecteaza articulatiile mici si pe cele dintre vertebre si coaste. Bolnavii se plang de dureri puternice si de reducerea mobilitatii si de faptul ca astfel aceasta problema de sanatate le afecteaza intreaga viata.