Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Virusul Zika – transmitere, simptome si preventie

Virusul Zika creeaza panica printre localnicii din America de Sud si Centrala, precum Brazilia, Columbia sau Salvador, dar si printre turisti, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza in privinta unei posibile epidemii. Tara noastra nu este inca afectata.

Atentie! Gripa porcina se transmite la fel ca gripa obisnuita

Epidemia de gripa porcina provocata de virusul AH1N1, din Ucraina – din cauza careia peste 70 de persoane au murit recent - a determinat autoritatile romane sa intre in stare alerta si sa ia masuri suplimentare la granita. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) trage un semnal de alarma din cauza ariei geografice extinse in care s-au inregistrat diferite focare de infectie, precum si a varstei persoanelor cele mai afectate, adica intre 25 si 45 de ani, considerate cele mai active.

Sangerarile nazale, posibil semn de hipertensiune arteriala

Hemoragiile nazale sau epistaxisul, se intalnesc cel mai frecvent la copii si la batrani din cauza faptului ca vasele de sange din mucoasa nazala sunt fragile, insa pot fi prezente si la restul persoanelor, din cauze diverse. Majoritatea nu creeaza un disconfort major, insa sunt si situatii in care sangerarile nazale se repeta frecvent motiv pentru care sunt necesare investigatii la medic.

Cazurile de dementa, in crestere ingrijoratoare

In lumea intreaga, o data la 3,2 secunde, o persoana este diagnosticata cu dementa, conform World Alzheimer Report 2015 potrivit caruia in fiecare an sunt descoperite peste 9,9 milioane de cazuri noi ale acestei boli. Statistica Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca peste 35,6 milioane de persoane sunt afectate, pe plan mondial, de aceasta nemiloasa afectiune, insa cifra ar fi mult mai mare - 46,8 milioane de oameni, conform datelor Alzheimer's Disease International care include si cazurile aflate in faza incipienta.

Aftele nu sunt contagioase

Petele albe, cenusii sau galbene care pot aparea in gura, izolate sau in grupuri, care dor si provoaca dificultati la mestecare poarta numele de ulceratii bucale sau afte. Se estimeaza ca aproape un sfert din populatie sufera de aceste neplaceri. Aceasta problema este mai des intalnita in cazul persoanelor care au o alimentatie deficitara, saraca in anumite vitamine, si a celor care sufera de o infectie. De asemenea, poate aparea si la cei care duc o viata stresanta ori nu se odihnesc destul, iar sistemul lor imunitar este astfel afectat.

Durerile de urechi pot avea diverse cauze, de la alergii la infectii

Durerile de urechi apar, de cele mai multe ori, ca urmare a unor afectiuni ale urechii externe sau medii si se pot manifesta atat la copii, cat si la adulti. Neplacerile resimtite sunt mai intense noaptea deoarece in timpul somnului urechile nu se dreneaza la fel de bine ca in timpul zilei, iar inghititul, care contribuie la deschiderea trompei lui Eustache, este aproape absent.