Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Boli si afectiuni

Gafaiala, primul simptom de bronhopneumopatie obstructiva cronica (BPOC)

Putin cunoscuta, insa deloc de neglijat, bronhopneumopatia obstructiva cronica, numita si BPOC, este o boala a plamanilor despre care Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca va deveni a treia cauza majora de mortalitate pana in 2030, depasind in urmatorii ani diabetul zaharat.

Tuberculoza ucide trei oameni pe minut, in lume

La nivel global, trei persoane mor de tuberculoza (TBC) la fiecare minut si numai 2% dintre pacienti au acces la noile medicamente - arata mai multe asociatii de profil, care au tras un semnal de alarma cu ocazia Zilei internationale de lupta impotriva tuberculozei (24 martie).

Ce sunt E. coli si sindromul hemolitic uremic?

Zilele acestea se vorbeste foarte intens despre E. coli si despre cazurile bebelusilor care au ajuns la spital infectati cu aceasta bacterie. Escherichia coli, cunoscuta mai mult dupa prescurtarea E. coli, nu este o bacterie izolata, ci foarte raspandita in natura. Ea se gaseste, in general, in intestinul omului si al animalelor, si majoritatea tulpinilor care apartin acestui gen sunt inofensive.

Virusul Zika – transmitere, simptome si preventie

Virusul Zika creeaza panica printre localnicii din America de Sud si Centrala, precum Brazilia, Columbia sau Salvador, dar si printre turisti, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza in privinta unei posibile epidemii. Tara noastra nu este inca afectata.

Atentie! Gripa porcina se transmite la fel ca gripa obisnuita

Epidemia de gripa porcina provocata de virusul AH1N1, din Ucraina – din cauza careia peste 70 de persoane au murit recent - a determinat autoritatile romane sa intre in stare alerta si sa ia masuri suplimentare la granita. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) trage un semnal de alarma din cauza ariei geografice extinse in care s-au inregistrat diferite focare de infectie, precum si a varstei persoanelor cele mai afectate, adica intre 25 si 45 de ani, considerate cele mai active.

Sangerarile nazale, posibil semn de hipertensiune arteriala

Hemoragiile nazale sau epistaxisul, se intalnesc cel mai frecvent la copii si la batrani din cauza faptului ca vasele de sange din mucoasa nazala sunt fragile, insa pot fi prezente si la restul persoanelor, din cauze diverse. Majoritatea nu creeaza un disconfort major, insa sunt si situatii in care sangerarile nazale se repeta frecvent motiv pentru care sunt necesare investigatii la medic.