Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Borojo - fruct ce ne poate mentine sanatosi si mereu in forma

04-12-2014

Borojo (Borojoa patinoi) este planta amazoniana ce produce un uimitor fruct cu deosebite calitati nutritionale si terapeutice. Fructul se administreaza sub forma de vin, gem sau deshidratat, neputand fi consumat ca atare. Utilizarile sale seculare din medicina populara au determinat medicii occidentali sa cerceteze compozitia care s-a dovedit deosebita: proteine si fosfor in concentratii foarte mari, carbohidrati, acid malic, vitamine din grupul B, fenoli, flavonoizi, acid ascorbic, calciu, fier, siliciu si alte oligoelemente.

Borojo - fruct ce ne poate mentine sanatosi si mereu in forma


Borojo (Borojoa patinoi) este planta amazoniana ce produce un uimitor fruct cu deosebite calitati nutritionale si terapeutice. Fructul se administreaza sub forma de vin, gem sau deshidratat, neputand fi consumat ca atare. Utilizarile sale seculare din medicina populara au determinat medicii occidentali sa cerceteze compozitia care s-a dovedit deosebita: proteine si fosfor in concentratii foarte mari, carbohidrati , acid malic , vitamine din grupul B , fenoli , flavonoizi , acid ascorbic , calciu , fier, siliciu si alte oligoelemente .

Concentratia mare in proteine si mai ales in aminoacizi esentiali(leucina, izoleucina, fenilalanina, metionina) il recomanda ca sursa importanta de proteine pentru [i]regimurile vegetariene sau malnutritie, regenerare celulara, recuperare postoperatorie sau dupa efort prelungit [/i](in cazul sportivilor de performanta) un kilogram de fruct echivaland cu 3 kilograme de carne (din punct de vedere al continutului proteic).

Cantitatea impresionanta de fosfor -150mg/100gr(ce intervine in generarea energiei celulare) il recomanda din nou sportivilor dar si varstnicilor (intarzierea imbatranirii, prevenirea Alzheimer sau Parkinson), copiilor si tinerilor (prin sustinerea memoriei de scurta durata). Efectul energizant general devine evident dupa aproximativ 30 minute de la ingerarea unei doze de fruct sub forma de gem, capsula sau bautura. De asemenea, prin continutul in acid malic efectul de indepartare a oboselii a fost evident si la pacientii cu fibromialgie, scleroza multipla sau poliartrita reumatoida. Folosit de secole de catre bastinasi pentru efectele afrodisiace(atat pentru femei cat si pentru barbati) se dovedeste util atat in [i]disfunctii sexuale[/i] cat si in tulburari hormonale din menopauza, andropauza sau pubertate.

Continutul in sesquiterpenlactone recomanda fructul ca adjuvant important in terapia cancerelor (prin oprirea dezvoltarii tumorilor si impiedicarea metastazarii). Compozitia unica, medicina populara si studiile clinice recomanda Borojo - NUTRIWARD si in [i]reglarea glicemiei, stabilizarea hipertensiunii arteriale, tratamentul bronsitelor acute sau astmului bronsic cronic, reglarea functiei renale, imbunatatiea sistemului imunitar si a sistemului nervos, prevenirea imbolnavirilor pe parcursul curelor de slabire.[/i]Utilizarea concomitenta (pentru potentarea efectelor terapeutice) a fructelor Borojo si Noni NUTRIWARD se face in doze stabilite in functie de tratamentele urmate, starea generala si afectiunile pacientilor.

Dr. Cristina Bogdan, medic MG, acupunctura, homeopatie, fitoterapie, apiterapie, consiliere psihoterapica
Comentarii

Ioana A.
as dori sa stiu daca aveti borojo de la nutriward?

In mod normal produsele prezentate in revista sunt disponibile in reteaua de farmacii. Va recomand sa intrebati si s acomandati produsul la farmacia cea ma apropiata de dumneavoastra. pentru mai multe informatii, puteti contacta office@farmaciiledona.ro

Lasa-ne comentariul tau