Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Calvitia, o problema la nivel mondial, ce afecteaza in special europenii

10-01-2018

De multe ori, calvitia este confundata cu alopecia, insa intre cele doua exista diferente notabile. Calvitia, cunoscuta si sub termenul comun de chelire, reprezinta caderea parului de pe cap si stoparea regenerarii acestuia in zonele afectate. Spre deosebire de aceasta, alopecia este caderea temporara a parului.

Calvitia, o problema la nivel mondial, ce afecteaza in special europenii


Aproximativ 35 de milioane de barbati si 21 de milioane de femei sufera de chelire, insa cele mai afectate sunt persoanele de sex masculin.

Desi calvitia nu tine cont de rasa sau de continent, potrivit statisticilor europenii sunt cei mai afectati de aceasta problema.

Se estimeaza ca circa 30% dintre barbatii albi sufera de chelire partiala sau totala pana la implinirea varstei de 30 de ani si cel putin 50% pana la 50 de ani. Dupa aceasta varsta procentul poate creste pana la 80%.

Una dintre cauzele cele mai frecvente ale calvitiei este mostenirea genetica. In acest sens, de putin timp exista si teste genetice care pot determina daca o persoana este predispusa la calvitie.

Alte cauze ale chelirii pot fi alimentatia saraca in vitamine (mai ales B6 si acid folic), stres, anxietate, socuri psihice, probleme hormonale, circulatia deficitara a sangelui la nivelul scalpului, igiena precara a capului si starile prelungite de boala.

In cazul femeilor, calvitia este cauzata cel mai adesea de dezechilibrele hormonale.

Multe persoane care incep sa cheleasca nu cunosc multiplele servicii, tratamente, terapii si remedii disponibile pentru stoparea si regenerarea parului.

Atunci cand aceasta problema apare se recomanda efectuarea unor analize de sange pentru a se depista anumite carente. De asemenea, sunt recomandate si teste hormonale deoarece afectiunea poate ascunde anumite probleme ale tiroidei.

Pentru prevenirea pierderii premature a podoabei capilare trebuie sa se consume hrana sanatoasa si sa nu existe perioade de infometare. In plus, suplimentele alimentare ce contin calciu, fier, magneziu si zinc sunt o reala binefacere pentru podoaba capilara.

De asemenea, este bine sa se foloseasca cat mai rar uscatorul de par deoarece, in timp, acesta devitalizeaza firele. Acelasi efect nociv il are si utilizarea vopselei de par cu amoniac.

Este bine sa se tina cont ca perioadele de efort intelectual epuizant si de stres pot afecta vizibil podoaba capilara. In acest caz sunt indicate vitaminele si mineralele si produsele pentru protectia si stimularea sistemului nervos.

Foarte bun este si masajul cu ulei de ricin al scalpului, efectuat o data pe saptamana, timp de aproximativ 15 minute, preferabil impreuna cu o combinatie obtinuta dintr-un galbenus, doua lingurite cu miere si o lingura cu argila.

Pentru regenerarea firelor de par exista in comert si tratamente speciale, ce hranesc scalpul si previn pierderea prematura a parului.




Comentarii

Lasa-ne comentariul tau