Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cardiopatia ischemica poate fi mortala

21-11-2016

Cardiopatia ischemica reprezinta o boala cardiovasculara care, daca nu este tratata corespunzator, poate fi mortala.

Cardiopatia ischemica poate fi mortala


Aceasta afecteaza arterele coronare care hranesc inima si care se pot bloca sau ingusta din diverse motive, ajungandu-se la reducerea cantitaţii de sange ce iriga miocardul.

Asadar, principala cauza a cardiopatiei ischemice este ateroscleroza. Alti factori declansatori sunt nivelul prea ridicat de colesterol din sange, hipertensiunea arteriala, obezitatea, fumatul, sedentarismul, diabetul zaharat şi stresul.

Durerea in piept, principalul semn

 Durerea resimţita in piept este principalul simptom. Initial, criza se declanşeaza in urma unui efort fizic şi dispare in cateva minute dupa stoparea acestuia.

Odata cu agravarea problemei, apare o durere in piept prelungita si mai intensa.

Infarctul miocardic este cea mai severa forma a cardiopatiei ischemice si apare cand miocardul nu mai primeşte sange, in urma blocarii unei artere coronare.

 Stilul de viata trebuie imbunatatit

Tratamentele pentru cardiopatia ischemica depind de gravitatea bolii. Insa, modificarea in bine a stilului de viaţa este esentiala, chiar vitala. Prin urmare, se renunta la fumat, la consumul de alcool si se scade aportul de produse animale pentru a reduce grasimea consumata si totodata nivelul de colesterol. In cazurile grave, cand medicamentele nu mai sunt suficiente, se ajunge şi la tratament chirurgical.

 Atentie! Prezenta unei tensiuni arteriale mai mare de 140/90 mmHg, creste si de patru ori riscul de boala cardiaca ischemica si de accident vascular ischemic.


Comentarii

Lasa-ne comentariul tau