Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Care sunt zonele predispuse la micoze

21-11-2016

Micozele sunt afectiuni cauzate microrganisme denumite ciuperci sau fungi. Cele mai cunoscute exemple de micoze sunt Tinea pedis, supranumita „Piciorul atletului”si Tinea corporis - micoza corporala.

Care sunt zonele predispuse la micoze


Este foarte important de stiut ca aceste infectii sunt contagioase si pot fi luate, in special, in sezonul cald, atat de la oameni, cat si de la alte vietuitoare, in special din locurile umede, cum ar fi piscinele, saunele si dusurile comune, dar si de pe obiectele de uz casnic, sali de fitness sau de la saloanele de infrumusetare.

 Atentie! Sunt foarte contagioase!

Zonele cele mai predispuse la micoze sunt degetele picioarelor, cele de sub sani si din regiunea inghinala (Tinea cruris), adica acele unde se creeaza un mediu umed. In aceste cazuri, afectiunea pielii se manifesta printr-o eruptie rosie, care este insotita de mancarime. Apoi, pielea se descuameaza si incepe sa doara. Atentie! Persoanele aflate in aceasta situatie pot transmite foarte usor afectiunea, prin contact direct sau prin intermediul obiectelor utilizate la comun.

In ceea ce priveste micoza corporala, aceasta apare de cele mai multe ori pe trunchi, fiind asociata cu portiuni circulare de piele albicioasa si este insotita de mancarimi, dar si inconjurata de o dunga rosie, bine definita. Asemanator, se manifesta si micoza pielii capului (Tinea capitis), fiind insotita si de portiuni de piele din care cade parul.

 Luati-va masuri de prevenire

 Pentru a preveni infectiile micotice corporale, in primul rand trebuie tinut cont ca acestea se inmultesc in mediile umede si calde, dar si ca pot fi luate de pe obiectele folosite la comun. Stergeti-va bine dupa baie, evitati sa atingeti lucrurile intrebuintate de persoane pe care nu le cunoasteti, spalati-va bine pe maini, folositi prosoape individuale si schimbati-va frecvent lenjeria de corp, in special daca este cald si transpirati.

 Nu folositi la comun obiectele de igiena personala

 In ceea ce priveste prevenirea „Piciorului atletului”, schimbati-va zilnic ciorapii si aerisiti foarte bine pantofii inainte de fiecare purtare. Folositi produse speciale contra transpiratiei, in special intre degete si lasati picioarele cat mai mult descaltate. In cazul in care aveti rani pe talpi, degete sau unghii, nu purtati incaltaminte decupata sau cu gaurele pentru a va feri de microbi. De asemenea, purtati papucii personali atunci cand mergeti la sauna sau la piscina sau in orice alt loc in care persoane care sufera de aceasta problema umbla desculte.

Foarte important este si sa dezinfectati gresia sau parchetul din casa si sa aspirati des covoarele si mocheta.

Micozele pot fi tratate cu succes cu medicamente antifungice administrate la recomandarea medicului.


Comentarii

Kumar M.
Hi, Have you got Viagra 25ml or 50ml in stock please? How much it cost to send to London. Regards manoj

I recommend you to write at office@farmaciiledona.ro

Lasa-ne comentariul tau