Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cauzele nevralgiei, durerea care nu ne dă pace

03-12-2018

Nevralgia, o durere locală acută, descrisă drept o senzație de înjunghiere sau de arsură și pusă, în mod greșit, pe seama efectului curenților de aer, se poate manifesta în diferite zone ale corpului și poate avea numeroase cauze.

Cauzele nevralgiei, durerea care nu ne dă pace


În cazul nevralgiei, durerea este localizată pe traiectul unuia sau al mai multor nervi și, în funcție de ramificația nervoasă afectată și de cauză, poartă diverse denumiri.

Nevralgia de trigemen este cea mai frecventă formă. Simptomele neplăcute sunt localizate pe o singură parte a feței, la nivelul buzelor, gingiilor, obrajilor, pleoapelor superioare și a maxilarului superior. Acestea apar de obicei din cauza deteriorarii integritatii nervului trigemen.

Nevralgia occipitală, cunoscută și sub denumirea de nevralgie Arnold, se manifestă prin durere în zona gâtului, cefei și în spatele ochilor și este rezultatul unui proces inflamator local.

Nevralgia intercostală este caracterizată de senzație de durere în spațiul dintre două coaste și, dacă se manifestă în partea stângă a abdomenului este deseori pusă pe seama unui infarct.

Nevralgia sciatică vizează nervul sciatic, iar persoanele afectate acuză dureri în regiunea lombară, ce iradiază pe unul sau ambele picioare. Senzațiile neplăcute pot deveni mai puternice în timpul efectuării unor mișcări bruște, precum aplecare, ridicare, tuse, râs sau strănut.

Nevralgia postherpetică este un tip de nevralgie puțin cunoscut. Aceasta se manifestă prin durere cu intensitate ce variază între ușoară și severă, apare după infecția cu virusul herpetic zoster și este determinată de vindecarea incompletă a traiectului nervos afectat.

Nevralgia glosofaringiană apare rar și este caracterizată prin senzație de durere în apropierea amigdalelor și iradiază în regiunile înconjurătoare, precum gâtul sau în spatele limbii, către ureche.

Nevralgiile se manifestă cel mai frecvent după vârsta de 40 de ani și, în cazul în care apar frecvent și afectează viața de zi cu zi, necesită investigații de specialitate deoarece pot ascunde diverse probleme de sănătate ce trebuie depistate de timpuriu pentru a grăbi șansele de vindecare.

Primul lucru care trebuie făcut în cazul în care își face simțită prezentă o nevralgie este impunerea unei perioade de pauză de activitate fizică deoarece mișcările pot agrava neplăcerile.

Se recomandă repausul în pat, într-un loc călduros și confortabil, se administrează analgezice și se consumă ceaiuri și supe calde. De asemenea, sunt binevenite compresele cu bitter suedez, compresele termice cu gel cald, cremele contra durerilor dar și păturile și pernele electrice.

De folos sunt și băile calde cu infuzii de coajă de salcie, de coada-calului sau cu flori de fân.

În cazul în care nevralgiile se manifestă frecvent, sunt binevenite ședințele de fizioterapie efectuate periodic, dar și cele de acupunctură.

În cazul nevralgiilor recurente se poate recurge și la tratament cu stimulare electrică a zonei nervoase afectate sau la intervenție chirurgicală, la recomandarea medicului.

Printre măsurile care pot fi luate pentru prevenirea apariției unor tipuri de nevralgii se evită fluctuațiile bruște de temperatură și nu se iese în frig în cazul în care părul este ud sau corpul este transpirat și nu este suficient de bine îmbrăcat.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau