Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"

04-12-2014

Inca din primele momente ale existentei, ii avem alaturi pe cei ce ne-au dat viata; neconditionat, ei ne ofera afectiune, protectie si sustinere. Ce se intampla insa atunci cand, ca urmare a procesului natural de imbatranire sau din cauza unor afectiuni, parintii ajung in imposibilitatea de a se mai descurca singuri si devin dependenti de ajutorul nostru?

Ce facem cand parintii devin din nou "copii"


Inca din primele momente ale existentei, ii avem alaturi pe cei ce ne-au dat viata; neconditionat, ei ne ofera afectiune, protectie si sustinere. Ce se intampla insa atunci cand, ca urmare a procesului natural de imbatranire sau din cauza unor afectiuni, parintii ajung in imposibilitatea de a se mai descurca singuri si devin dependenti de ajutorul nostru? Durerea experimentata in calitate de martor la deteriorarea sanatatii si la pierderea independentei unui parinte este cu atat mai mare cu cat rolurile se schimba: copilul devine "parinte" pentru cel care l-a crescut.

Unul dintre aspectele nedorite ale varstei este imobilitatea partiala sau totala si dependenta de ceilalti pentru activitati cotidiene pe care le consideram altfel banale. O problema majora este incontinenta urinara/fecala, care, in lipsa unei ingrijiri corespunzatoare, poate provoca, pe langa disconfortul pacientului, iritatii ale pielii, fisuri tegumentare si infectii. In plus, persoanele cu mobilitate redusa si cele imobilizate sunt predispuse dezvoltarii escarelor - rani care apar la nivelul pielii ca urmare a mentinerii corpului intr-o pozitie fixa, pe o perioada indelungata.

Pentru ingrijirea optima a pielii si prevenirea formarii escarelor, este esentiala pastrarea unei igiene corecte, lucru destul de dificil in cazul persoanelor imobilizate. In aceste situatii, puteti opta pentru produse medicale dedicate, care protejeaza si refac bariera hidrolipidica a pielii si, in plus, nu necesita clatire cu apa. De exemplu, spuma de curatare Menalind poate fi utilizata pentru asigurarea igienei si neutralizarea mirosurilor neplacute din zonele genitala, axilara, a gatului etc. O simpla aplicare a spumei pe piele si curatarea delicata cu un prosop moale, asigura atat igiena corespunzatoare cat si confortul persoanei ingrijite. In cazul incontinentei fecale, pentru curatarea zonei genitale se pot utiliza servetelele umede Menalind. Pielea trebuie curatata si hidratata dupa fiecare episod de incontinenta; nu schimbati niciodata scutecul fara a curata in prealabil zona genitala. Inainte de aplicarea scutecului, protejati pielea cu o crema speciala, pentru a reduce riscul iritatiilor, micozelor, escarelor (de pilda, crema pentru protectia pielii Menalind). Alaturi de produsele de cosmetica medicala, un rol foarte important in ingrijirea pielii si mentinerea unei igiene corespunzatoare il au produsele absorbante. Optati pentru un scutec cu capacitate si viteza mare de absorbtie, care sa mentina in permanenta pielea uscata si care sa permita pielii sa respire (de exemplu scutecele din gama MoliCare). Pentru persoanele mobile, alegeti, in locul scutecului, varianta tip chilot (MoliCare Mobile) pentru mai multa mobilitate de miscare si sentimentul de lenjerie intima. Produsele de cosmetica medicala Menalind si gama de scutece MoliCare se gasesc in Farmaciile DONA.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau