Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Ce trebuie sa contina bagajul pentru internarea in spital

20-05-2016

In cazul in care urmeaza sa va internati intr-un spital pentru a face un set de investigații sau pentru a suferi o interventie chirurgicala este recomandabil sa stiti din timp ce trebuie sa avetii in bagajul de internare. Astfel, veti evita situatia neplacuta in care va putetii da seama prea tarziu ca va lipseste ceva.

Ce trebuie sa contina bagajul pentru internarea in  spital


In primul rând, trebuie sa va asigurati ca in bagajul de internare in spital aveti o pijama larga ori camasa de noapte - preferabil din bumbac - lenjerie intima suficienta, pieptan sau perie, agrafe ori elastic de prins parul (dupa caz), periuta si pasta de dinti, sapun si savoniera, sampon, hartie igienica, unul-doua prosoape, papuci impermeabili, cu talpa care nu aluneca, trusa pentru ras in cazul barbatilor, antiperspirant si cateva obiecte de machiaj pentru doamne.

Pregatiti din timp actele necesare internarii

Foarte important este sa aveti în bagaj sau in telefonul mobil datele de contact ale persoanelor apartinatoare, care pot fi apelate în caz de nevoie.

Actele necesare internarii nu trebuie sa lipseasca si este bine sa fie pregatite din timp. Acestea sunt: biletul de trimitere de la medicul de familie, biletul de internare de la medicul specialist, cartea de identitate, adeverinta de salariat in cazul persoanelor care sunt angajate, carnetul de somaj in cazul somerilor, cuponul de pensie in cazul pensionarilor, adeverinta de elev sau de student, dupa caz, adeverinta de la primarie din care reiese statutul de persoana care primeste ajutor social. In cazul persoanelor care nu sunt asigurate, este nevoie de adeverinta de venit de la administratia financiara.

Pe langa acestea, este bine sa aveti si documente medicale relevante, ce pot fi utile personalului medical al spitalului.

Gravidele au nevoie de inca un rand de haine la internarea in spital

Utile pot fi si un halat, ciorapi grosi, un balsam pentru buze, proteza si ochelari de vedere, in cazul în care purtati, servetele umede, o cana, gel antibacterian si tacamuri de unica folosinta.

Nu uitati sa includeti si obiecte ce va vor face sederea mai usoara, precum carti, reviste, jocuri, tablete si incarcatoare pentru acestea, dar si casti pentru a nu deranja celelalte persoane din camera.

Bagajul mai poate contine si o cantitate mica de alimente neperisabile.

In cazul gravidelor, bagajul trebuie sa contina inca o pijama pentru perioada de dupa nastere si un rand de haine comode pentru iesirea din spital. In plus, va fi nevoie si de obiectele pentru micutul care vine pe lume, precum scutece si hainute, o paturica pentru infasat, sosete si caciulita.

Inainte de internare este indicat sa cereti medicului informatii legate de bagaj, in functie de situatia prin care veti trece; este posibil sa vi se ceara sa aduceti anumite medicamente ori accesorii, sutien special pentru alaptare si trusa de anestezie epidurala, dupa caz.

Printre lucrurile pe care nu trebuie sa le luati la spital in caz de internare se numara haine stramte, bijuterii si alte bunuri de valoare, lentile de contact, alcool, alimente perisabile si obiecte usor casante.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau