Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Celulele stem vegetale in terapia anti-aging

04-12-2014

Cremele anti-aging alaturi de un ser din uleiuri naturale concentrate sunt recomandate femeilor care au varsta peste 30 de ani si sunt preocupate de mentinerea tineretii si sanatatii pielii. Dermatocosmeticele ofera avantajul utilizarii ingredientelor active in concentratii maximum eficiente, sunt testate dermatologic pentru pielea sensibila si nu produc alergii.

Celulele stem vegetale in terapia anti-aging


Imbatranirea pielii este un proces complex si ireversibil, care determina modificari structurale si functionale. Tintele-cheie in terapia anti-aging sunt: Stimularea regenerarii celulelor pielii cu refacerea structurii epidermului. Refacerea matricei dermului prin stimularea sintezei fibrelor de colagen si a elastinei. Imbunatatirea elasticitatii si a tonusului. Stimularea sintezei acidului hialuronic, determinand cresterea retentiei de apa. In scopul remodelarii structurii tesuturilor degradate, cercetatorii depun permanent un urias efort pentru elucidarea mecanismelor complexe care stau la baza procesului de imbatranire si identificarea de noi molecule active.

Cu varsta, innoirea celulelor pielii este incetinita, si producerea lipidelor-cheie pentru refacerea functiei de bariera este mult redusa, de aici si aspectul pergamentos. Innoirea epidermului este legata de activitatea celulelor stem din piele. Acestea controleaza stimularea, formarea, refacerea si repararea intregului epiderm, influentand mecanismele de regenerare la cel mai intim nivel. O piele tanara este o piele ale carei celule stem sunt functionale.

Celulele stem epidemice sunt situate in membrana bazala, la jonctiunea dermo-epidermica. Prin diferentiere, formeaza keratinocite (celulele epidermice) si asigura regenerarea, reinnoirea permanenta a epidermului. In ultimii ani, aplicatiile in cosmetologie ale cercetarilor din medicina si chimie nu mai sunt o surpriza pentru nimeni. Progresul urias inregistrat in formularea unor produse cosmetice din ce in ce mai eficiente, in pas cu cele mai noi si revolutionare descoperiri stiintifice, au transformat companiile cosmetice in adevarate promotoare ale inovatiilor stiintifice.

Cea mai noua strategie pentru regenerarea epidermului si pastrarea aspectului tanar al pielii consta in utilizarea celulelor stem vegetale. Despre celulele stem se stie ca se caracterizeaza prin autoinnoire (pot da nastere unor celule identice) si diferentiere (pot crea alte tipuri de celule). Spre deosebire de celelele stem adulte umane, celulele stem vegetale sunt omnipotente: pot regenera noi organe, chiar intreaga planta. Obtinute prin intermediul biotehnologiei, acestea cresc vitalitatea si protejeaza longevitatea celulelor stem din piele.

Noua tehnologie permite obtinerea celulelor stem din planta, fragmentarea membranei si incorporarea continutului in lipozomi pentru a putea permite patrunderea in profunzimea epidermului. Un astfel de ingredient este PhytoCellTec AlpRose cu extras de celule stem vegetale obtinute din frunzele de Alpin Rose, un rododendron care creste in Muntii Alpi, la peste 2000 de metri altitudine. PhytoCellTec AlpRose creste vitalitatea celulei stem epidermice, protejeaza celulele stem din epiderm impotriva stresului indus de UV si conditiile extreme de mediu (vant, ploi, diferente de temperatura), are efect antirid cu reducerea vizibila a numarului si adancimii ridurilor in numai 16 zile, imbunatateste conditia generala si aspectul pielii.

Semnele caracteristice imbatranirii cronologice a pielii sunt: pierderea luminozitatii, a stralucirii, modificarea texturii (aspect de piele lasata si incretita), riduri, xeroza si pigmentari.

Cremele anti-aging alaturi de un ser din uleiuri naturale concentrate sunt recomandate femeilor care au varsta peste 30 de ani si sunt preocupate de mentinerea tineretii si sanatatii pielii.

Dermatocosmeticele ofera avantajul utilizarii ingredientelor active in concentratii maximum eficiente, sunt testate dermatologic pentru pielea sensibila si nu produc alergii.

Dr. Ioana chebac, Medic primar dermatolog, Dr. in stiinte medicale, Clinica Bioderma-Medical
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau