Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Contraceptia in timpul alaptarii

17-12-2014

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si astfel sarcina nu ar trebui sa apara. Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece si in aceste conditii se poate produce ovulatia.

Contraceptia in timpul alaptarii


Metode de contraceptie:

naturale-amenoree de lactatie

hormonale

Alaptarea este o metoda de contraceptie temporara. In timpul alaptarii, datorita faptului ca prolactina este in concentratie crescuta, secretia de estrogen este inhibata si astfel sarcina nu ar trebui sa apara.

Alaptarea intarzie instalarea unei noi sarcini, insa nu trebuie sa va bazati pe alaptare pentru a preveni o eventuala sarcina, deoarece si in aceste conditii se poate produce ovulatia. Alaptarea integrala in primele 6 luni dupa nastere va protejeaza de o sarcina cu o siguranta de 95% prin metoda denumita amenoree de lactatie.

Pentru ca aceasta metoda sa fie eficienta trebuie indeplinite simultan 3 conditii: sa nu fi trecut mai mult de 6 luni de la nastere alaptarea este exlusiva la san in primele 6 luni dupa nastere sa nu se fi reinstalat menstruatia.

Alaptarea nu va protejeaza de o noua sarcina dupa reinstalarea ciclului menstrual, indiferent de varsta copilului. Metode hormonale de contraceptie- in timpul alaptarii se recomanda pilulele anticonceptionale ce au in compozitie doar progesteron in doza redusa, deoarece nu influenteaza lactatia.

Pilulele anticonceptionale ce contin estrogeni influenteaza productia de lapte. Alternativa o constituie metode de bariera: prezervativul masculin, prezervativul feminine, diafragma vaginala.

Metodele anticonceptionale recomandate in timpul alaptarii: pilulele cu gestagen prezervativ masculin, prezervativ feminin diafragma vaginala injectia contraceptiva trimestriala sterilet hormonal, sterilet cu cupru
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau