Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Copiii cu autism sarbatoresc 1 iunie !

04-12-2014

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) impreuna cu filialele acesteia , in parteneriat cu Fundatia Ancora Salvarii Iasi si compania Houston NPA, organizeaza conferinta "Autismul nu este o boala rara !", cu scopul de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei referitor la aceasta tulburare , dar si de a celebra in mod special copiii cu autism cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Evenimentul va avea loc in data de 29 mai 2010, la Spitalul Dr. Constantin Gorgos (Titan) ,la ora 10:00, (Strada Nicolae Grigorescu, nr. 41 ,sector 3).Multumim d-nei dr Violeta Manasi , managerul spitalului , pentru ajutorul pe care ni l-a acordat in organizarea acestui eveniment.

Copiii cu autism sarbatoresc 1 iunie !


[i]Motto: Copilul meu traieste in lumea ta!: [/i] Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (A.N.C.A.A.R.) impreuna cu filialele acesteia, in parteneriat cu Fundatia Ancora Salvarii Iasi si compania Houston NPA ,organizeaza conferinta [i]"Autismul nu este o boala rara !"[/i], cu scopul de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei referitor la aceasta tulburare, dar si de a celebra in mod special copiii cu autism cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Evenimentul va avea loc in data de 29 mai 2010, la Spitalul Dr. Constantin Gorgos (Titan) ,la ora 10:00, sala Amfiteatru, INTRARE LIBERA (Strada Nicolae Grigorescu, nr. 41 ,sector 3).

Multumim d-nei dr Violeta Manasi, managerul spitalului, pentru ajutorul pe care ni l-a acordat in organizarea acestui eveniment. In cadrul evenimentului vor avea loc prezentari despre contextul general al autismului si abordari terapeutice, despre legislatia din Romania si situatia actuala in tara noastra, dar si cuvantari ale reprezentantilor autoritatilor, ale medicilor specialisti si ale colaboratorilor acestora din celelalte discipline, cum ar fi psihiatria, neurologia, psiho-pedagogia, medicina de familie, farmacia sau psihologia. Dupa conferinta, veti fi delectati cu impresionante momente artistice, pregatite de tineri cu autism: concert de pian, in interpretarea lui Victor si o expozitie de pictura cu vanzare, realizata de Andrei. Cei interesati vor putea achizitiona si carti de specialitate, care se vor gasi la standurile special amenajate.

Se vor proiecta filme de scurt metraj pe tema autismului. Evenimentul va reuni peste 100 de persoane, reprezentanti ai ANCAAR si ai altor asociatii de autism, membri ai asociatiilor pentru copii, reprezentanti ai autoritatilor, dar este destinat in acelasi timp si publicului larg si personalitatilor care au oferit de-a lungul timpului suport persoanelor cu autism, pentru a se crea cadrul adecvat unui schimb real de experienta si o informare propice asupra autismului in Romania.

Parteneri eveniment: Asociatia pentru interventie terapeutica in autism ( AITA) Asociatia ACCES Asociatia "Ajutati-ne sa intelegem lumea " . PROGRAM EVENIMENT 10.00 Cuvant de deschidere - Despre autism, din 2 ipostaze: mama si psiho-pedagog - Georgeta Crisu, presedinte ANCAAR 10.10 Cuvant de bun venit - Dr Violeta Manasi, manager Spital Gorgos 10.15 Egalitatea de sanse pentru persoanele cu autism - Dr Luminita Gheorghiu, Comisia pentru Egalitatea Sanselor 10.30 Diagnosticul diferential al autismului. Managementul terapeutic la copilul cu autism. - Dr Rodica Urziceanu 10.50 GIVE ME 5 (Da-mi o mana de ajutor); Pedagogie moderna pentru lucrul cu persoane autiste - Inge Jose Smelik 11.05 "Ce este, si mai ales, ce nu este terapia ABA?" - psiholog Daniela Martinescu, Prezentarea Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) 11.25 Activitati pentru imbunatatirea limbajului la copii cu autism verbali - Psihopedagog Lorelei Apreutesei 11.40 Abordarea individuala a programelor de instruire - Psiholog Mihaela Craciun 11.55 Scolile speciale din Romania - rolul invatatorului si al profesorului - Prof.Mariana Meran, Scoala Speciala nr 6 12.10 Incluziunea sociala a familiilor cu copii autisti - Mirela Mihalache 12.20 Legislatia din Romania cu privire la persoanele cu autism - Jurist Dan Agachi 12.30 Sesiune de intrebari si raspunsuri 13.00 Concert de pian sustinut de Victor, copil cu autism si vizionare expozitie pictura Andrei, copil cu autism. [i]Participantii vor putea viziona 2 filme despre autism, prin bunavointa filialelor Craiova si Iasi ANCAAR .[/i]
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau