Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Corectarea din timp a miopiei menţine vederea ”tânără”

11-02-2019

Atunci când globul ocular prezintă axul antero-posterior prea lung sau corneea are o curbură prea accentuată, iar lumina care pătrunde în ochi nu este focalizată corect se poate vorbi despre un diagnostic de miopie. În acest caz, imaginile sunt focalizate în fața retinei, porțiune a ochiului ușor sensibilă la lumină, cauzând o vedere neclară.

Corectarea din timp a miopiei menţine vederea ”tânără”


Miopia este foarte des întâlnită și, de obicei, debutează în copilărie. S-a observat că primele simptome apar în general între 8 și 14 ani, însă afecțiunea poate stagna urmând să se agraveze pe măsură ce se înaintează în vârstă.

De asemenea, conform statisticilor, s-a observat faptul că această problemă de vedere apare cu preponderență la femei.

Practic, persoanele care suferă de miopie prezintă dificultate în a vedea obiectele situate la distanță. De multe ori, acestea ignoră problema deoarece văd bine lucrurile din imediată apropiere, iar problema se agravează în timp.

Printre cauzele miopiei se numără o modificare a formei globului ocular, factorul ereditar (un copil este predispus la această problema dacă unul sau ambii părinții suferă de ea), activități care presupun cititul sau lucrul la computer pentru perioade lungi de timp, nașterea prematură, sindromul Down, diabetul, cataractă ori keratoconus (malformație a corneei).

În ceea ce privește simptomele, persoanele afectate de miopie au vederea neclară la distanță și prezintă dureri de cap, aceste lucruri afectându-le performanțele.

Evoluția miopiei nu poate fi oprită odată ce boala a debutat, se poate doar încerca corectarea vederii folosind ochelari, lentile de contact sau prin intervenție chirurgicală.

Chiar dacă tratamentul nu poate opri evoluția, este important ca această boală să fie depistată rapid. Pentru aceasta este necesară efectuarea unui control oftalmologic periodic, în special în cazul copiilor, chiar și de două ori pe an, de la vârste fragede.

Miopia netratată crește riscul de boli mai grave cum este dezlipirea retinei, cataractă, glaucom (creșterea tensiunii în interiorul globului ocular).

O hrană bogată în legume și fructe ajută vederea. Totodată, este important să se efectueze controale oftalmologice frecvente, indiferent de vârstă, şi să se respecte recomandările medicului specialist pentru păstrarea vederii ”tinere” cât mai mult timp.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau