Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cum ameliorezi colicile?

01-08-2016

Colicile pot fi usor evitate daca, dupa fiecare masa de lapte, il tii pe bebe in brate in pozitie verticala, il masezi usor pe spate si astepti pana elimina gazele din burtica.

Cum ameliorezi colicile?


Poate mai mult decat ii deranjeaza pe bebeluși, aceste crampe abdominale care le provoaca plansul agitat și prelung, ii afecteaza mai cu seama pe proaspeții parinți, care se simt neputincioși in a calma aceste crize epuizante pentru intreaga familie.

Cauzele apariției colicilor nu au fost clar determinate, iar faptul ca acestea din urma dispar de la sine, in jurul varstei de 3 – 4 luni, probabil ca nu necesita serioase motive de ingrijorare. De cele mai multe ori, colicile debuteaza la varsta de 2 luni și se caracterizeaza prin plans excesiv, poziție ghemuita, stare de agitație și iritabilitate. Ele nu afecteaza toți bebelușii, iar diagnosticul trebuie pus de medic, deoarece in anumite situații, simptomatologia descrisa anterior poate anunța alte afecțiuni.

Daca este vorba despre colici, recomandarea principala este ca mamicile sa fie atente cu alimentația lor pe perioada in care alapteaza, sa nu fumeze și sa-l hraneasca pe bebe in mod corect - aproximativ la 2 ore in acest interval de debut.

Aparatul digestiv este inca in formare la cei mici, motiv pentru care bebelușul tau nu poate digera adecvat orice fel de hrana ii oferi. De asemenea, menținerea celui mic intr-o poziție corecta in timpul alaptarii, eructația dupa fiecare masa și adecvarea porției de lapte oferita o data sunt alte cateva masuri simple prin care colicile pot fi ameliorate.

• Nu introduce brusc hrana solida in alimentația copilașului!

• Daca alaptezi la san, elimina posibilii factori favorizanți, cum ar fi lactatele, cafeina, alcoolul, ceapa, alunele, ouale.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau