Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cum indepartam mucozitatile nazale ale copiilor

05-12-2014

La minori, intrucat au, in general, un ritm respirator mai accelerat, fosele nazale sunt mai solicitate decat la adulti. Narile au si rolul de a incalzi oxigenul pe care il inspira, pentru ca in bronhii si plamani sa nu intre direct aerul rece. De asemenea, daca este cazul, il umidifica, pentru ca mucoasa respiratorie sa nu se usuce. In sfarsit, dar nu in cele din urma, joaca rol de filtru, purificand aerul si prevenind infectiile. Cand copilul dumneavoastra are narile obstructionate, trebuie sa actionati pentru a restabili situatia fireasca.

Cum indepartam mucozitatile nazale ale copiilor


La minori, intrucat au, in general, un ritm respirator mai accelerat, fosele nazale sunt mai solicitate decat la adulti. Narile au si rolul de a incalzi oxigenul pe care il inspira, pentru ca in bronhii si plamani sa nu intre direct aerul rece. De asemenea, daca este cazul, il umidifica, pentru ca mucoasa respiratorie sa nu se usuce. In sfarsit, dar nu in cele din urma, joaca rol de filtru, purificand aerul si prevenind infectiile.

Cand copilul dumneavoastra are narile obstructionate, trebuie sa actionati pentru a restabili situatia fireasca.

Caile respiratorii sunt captusite cu o mucoasa care contine celule ciliate specializate. Acestea secreta un lichid vascos, numit mucus, de care se lipesc particulele de praf si germenii microscopici. Cilii, la randul lor, functioneaza ca o banda rulanta, evacuand, datorita miscarilor asemanatoare valurilor, reziduurile si microbii prinsi in [i]"capcana"[/i].

Aceasta activitate de eliminare constituie prima linie defensiva a organismului impotriva agresiunilor infectioase. Mucoasa dispune, intre altele, si de un important sistem imunitar, care produce in special anticorpi (elemente biologice de aparare). Din nefericire, in anumite perioade ale anului, cum este cea de fata, cu oscilatii serioase de temperatura, acest mecanism de protectie incepe sa dea rateuri, lucru mai des semnalat la minori, care au organismul inca in dezvoltare.

Iata cateva metode testate care determina eliminarea mai rapida a mucozitatilor nazale:

Suflati-i frecvent nasul si spalati-i caile nazale cu ser fiziologic sau cu apa de mare.

Aerisiti dormitorul copilului cel putin zece minute pe zi. De asemenea, puteti purifica aerul din camera lui utilizand un amestec de esenta de camfor, cu proprietati decongestive si imunostimulante, si ulei aromatic de lamaie, cu efecte antivirale si antibacteriene si aroma proaspata, revigoranta. Pentru o suprafata de 30-40 de metri patrati, socotiti cate opt-zece picaturi din fiecare, pe care le puneti in lampa de aromaterapie. Doua ore de difuzare, una dimineata, una seara, sunt suficiente. E bine sa va asigurati ca are permanent la indemana o batista curata, in care ati turnat cinci picaturi de ulei esential de camfor.

La fel ca agentii poluanti, alergenii sau fumul de tigara, si aerul foarte uscat si cald modifica in sens negativ structura si calitatea secretiilor cailor respiratorii. De aceea, temperatura din camera copilului nu trebuie sa fie mai mare de 20 grade C De asemenea, e important sa pastrati atmosfera umeda, in acest scop asezand pe sursele de incalzire mici vase cu apa.

Limfocitele, celulele-santinela ale sistemului imunitar, se deplaseaza mai usor prin sange in timpul si dupa practicarea unei activitati fizice. Orice copil ar trebui sa faca miscare in aer liber minimum o ora si jumatate in fiecare zi.

Remediile homeopatului de la caz la caz

Congestia e la fel de puternica ziua si noaptea: Sambucus nigra 5CH, doua granule de trei ori pe zi.

Are nasul infundat pe parcursul noptii, iar ziua ii curge ca un robinet stricat: Nux vomica 5CH, doua granule de cinci ori pe zi. I se infunda nasul cand aerul de afara este umed: Dulcamara 5CH, doua granule de patru ori pe zi.

Obstructia nazala se "plimba" de la o nara la alta: Sticta pulmonaria 5CH, doua granule de trei-cinci ori pe zi.

Daca doar nara stanga e infundata: Lachesis 5CH, doua granule de trei ori pe zi.

Daca doar nara dreapta este infundata: Lycopodium 5CH, doua granule de trei ori pe zi.

Nu poate respira bine: Ammonium carbonicum 5CH, doua granule de patru ori pe zi.

Aceste remedii este bine sa se utilizeze la recomandarea unui specialist in domeniul homeopatiei.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau