Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cum ingrijim parul vopsit in anotimpul rece

16-01-2015

Temperaturile scazute, vantul aspru, aerul uscat din incaperi ori caciulile captusite cu materiale sintetice dauneaza parului. Afla cum poti pastra parul vopsit la fel de sănătos și de plin de vitalitate și de strălucire ca în zilele sale “bune”.

Cum ingrijim parul vopsit in anotimpul rece


Cu fiecare grad în scădere, glandele sebacee își reduc producția de sebum, iar părul rămâne lipsit de protecție. Uscarea rapidă cu foehnul, ondularea, produsele cu alcool şi siliconul usucă, dar mai ales îngreunează firul de păr. De aceea, mai cu seamă iarna, aceste obiceiuri ar trebui limitate. 

Șepcile și căciulile groase din lână pot avea efecte negative asupra structurii firului de păr; nu întâmplător pălăriile și căciulile din blană au pe interior căptușeală din mătase, un material prietenos cu părul. 

Acesta poate fi menținut sănătos dacă beneficiază de un ritual de îngrijire și de un aport de vitamine corespunzătoare. Astfel, antioxidanții și vitaminele A, B, C, D şi E, acizii graşi Omega 3, proteinele, zincul şi magneziul contribuie semnificativ la păstrarea vitalității părului. Între alimentele bogate în aceste elemente se numără lintea, fasolea, soia, varza, brânza, citricele, legumele verzi, uleiul de peşte, drojdia de bere şi cerealele integrale. 

Îngrijirea părului vopsit

Părul vopsit, agresat periodic de agenți chimici care afectează foliculul, are nevoie de un ritual ceva mai pretențios.

“Un prim factor vizează frecvența vopsirii, care nu trebuie făcută mai des de o dată la trei săptămâni. De altfel, dacă la următoarea vopsire se dorește aceeași nuanță, care s-a și păstrat, se poate vopsi doar zona nou crescută. 
Pentru întreținere, se folosesc șampoane special concepute pentru părul vopsit, chiar seruri vitaminizante, precum și un balsam bogat în substanțe nutritive. Săptămânal, se poate aplica o mască restructurantă pentru păr, și cel puțin o dată pe lună, vârfurile trebuie scurtate, deoarece părul are tendința să se despice mai ușor la capete”, spune Dr. Constantin Stoianmedic specialist dermatologie, Clinica Gral Medical.

Uleiuri binefăcătoare pentru parul vopsit

Înainte de spălare (cel mult de două ori pe săptămână), părul poate fi masat câteva minute cu un ulei vegetal încălzit ușor înainte. Efectele benefice ale uleiului de măsline sunt binecunoscute, dar și puternic concurate de cele ale uleiului de argan, care îmbunătăţeşte elasticitatea părului, îi sporește gradul de hidratare, îl întărește și îi repară membrana celulară. 

De asemenea, masajul regulat cu ulei de cocos nu doar că îndepărtează mătreața, dar proteinele pe care le conţine refac firul de păr agresat de factorii de mediu şi de coafarea termică.
Comentarii

Lasa-ne comentariul tau