Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

O farmacie cum toate ar trebuisa fie

Cum prevenim lasarea sanilor?

26-05-2016

Sanii sunt atat un simbol de senzualitate, cat si un simbol al vietii. De-a lungul vietii, sufera numeroase transformari care isi pun amprenta asupra aspectului lor si determina in mod prematur slabirea elasticitatii pielii.

Cum prevenim lasarea sanilor?


 Adrian Rebosapca, medic primar chirurgie plastica reconstructiva si estetica la clinica ATO, ne destainuie care sunt masurile de preventie si corectare ce pot fi urmate pentru un bust frumos, mult timp.

Cauze pentru lasarea sanilor

1.Alaptarea

Alaptarea are cel mai mare impact asupra sanilor. In timpul unei sarcini, sanii sufera diverse modifi cari de forma, aspect, dar mai ales de dimensiuni, suprasolicitand tesutul mamar. Este important sa acordam atentie schimbarilor care se petrec si sa luam masurile de protectie din timp.

2. Fluctuatiile in greutate

Dietele drastice afecteaza echilibrul organismului si pot avea efecte negative pe termen lung, chiar si asupra sanilor.

3. Trecerea timpului

In mod inevitabil, odata cu trecerea timpului, pielea isi pierde din elasticitate si incepe sa se subtieze.

4. Factorul genetic

Un  factor deopotriva important, pe care nu il putem controla pe deplin, este  mostenirea genetica. Este important sa ne cunoastem bine corpul, sa descoperim cum functioneaza ceasul nostru biologic, astfel incat sa actionam in functie de caracteristicile noastre individuale.

Metode de preventie

Unul dintre sfaturile pe care le auzim deseori din partea medicilor este: „Cu cat preventia incepe mai devreme, cu atat e mai bine”.

Ceea ce facem zi de zi actioneaza ca un boomerang pe termen lung. Un comportament precaut si grijuliu contribuie la mentinerea fermitatii si frumusetii bustului.

Iata cateva dintre masurile de precautie pe care le putem lua:

1.Ingrijrea corespunzatoare a pielii

Pielea este cel mai important organ al corpului, ce actioneaza ca un scut de protectie in fata stimulilor exteriori. Ingrijirea personala trebuie sa inceapa cu o atentie deosebita pentru piele, in special pentru zonele mai sensibile, in care stratul epidermei este mai subtire. Ingrijrea personala si igiena zilnica este o regula nescrisa, care ar trebui respectata cu strictete.

2. Masajul pielii

Doctorul Adrian Rebosapca ne sfatuieste ca in rutina zilnica de ingrijire sa se regaseasca si masajul. Acesta consta in aplicarea unor creme hidratante si emoliente, cu efect revulsivant, recomandate de medicului specialist, in functie de particularitatile specifice ale pielii. Masajul trebuie sa se efectueze de minimum doua ori pe zi, dimineata si seara, cu miscari corecte, pentru a stimula productia de fibre elastice.

3. Regim alimentar

O alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos contribuie la mentinerea tineretii  pielii pentru mai mult timp.

4. Modelul de sutien

Modelul de sutien are un rol deosebit de important in mentinerea frumusetii sanilor.

Un sutien gresit ales, care nu se potriveste cu forma si volumul sanului, poate sa agreseze sanul, iar pe termen lung sa favorizeze lasarea lui.

5. Bustiera speciala

Bustiera speciala, cu rol de sustinere si de mentinere a fermitatii sanilor, este indicata in mai multe situatii:

• in cazul femeilor cu un bust voluminos si putin greoi;

• in timpul activitatilor sportive, intrucat miscarile bruste, violente pot afecta sanii;

• in cazul viitoarelor mamici: inca din momentul in care sanii incep sa creasca, se recomanda folosirea unei bustiere comode.

Pe  masura ce sarcina evolueaza, iar volumul sanilor creste, trebuie sa marim masura bustierei. Mai mult, bustiera se mentine si dupa nastere, pentru ca reducerea sanului sa se produca intr-un mod controlat, iar pielea sa se retraga in paralel cu scaderea volumului.

6. Sportul

Diverse  activitati sportive contribuie la tonifierea sanilor.    


 Comentarii

Lasa-ne comentariul tau